Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κορεσμός δικτύου σε 18 Νομούς της χώρας


Recommended Posts

Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι λόγω κορεσμού του δικτύου, με τις μέχρι τώρα κατατεθειμένες αιτήσεις, μεσαίας τάσης της ΔΕΗ δεν θα γίνονται πλέον δεκτές νέες αιτήσεις.

Γίνεται συζήτηση για αναβάθμιση του δικτύου, άλλα τι γίνεται με τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και αναμένουν να εξεταστούν;

Ας μην ξεχνάμε οτί έχει δόθει κάποιο ποσό από τους υποψήφιους επενδυτές για την εξέταση του φακέλου τους και σίγουρα η απάντηση που θα ήθελαν να πάρουν δεν είναι ''απόρριψη λόγω κορεσμού του δικτύου''.

 

Τι μπορεί να γίνει άραγε;Θα μείνουν οι αιτήσεις στην αναμονή για 2-3 χρόνια μέχρι να θυμήθουν να αναβαθμίσουν το δίκτυο ή θα συνεχιστει΄η εξέταση των φακέλων και ακόμα και να πάρεις όρους σύνδεσης δεν θα μπορείς να υλοποιήσεις λόγω αδυναμίας του δικτύου;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν κορεστεί σύμφωνα με τη ζήτηση μάλλον.Δηλαδή έχει πλακώσει η σάρα και η μάρα κι έχει κάνει μια αίτηση.Όταν θα έρθει όμως η σειρά του καθενός να φτιάξει το έργο,θα ρθει η ΔΕΗ και θα τους πει,πληρώστε 15000 ευρώ να σας φέρουμε την κολώνα στο χωράφι σας και άλλα 5000 εγγύηση ότι θα το φτιάξεις.

 

Επιπλέον θα πρέπει να χουν και 20% ιδία κεφάλαια ώστε να μπορέσουν να δανειστούν το υπόλοιπο 80%.Εν κατακλείδι θεωρώ ότι θα υπάρχει χώρος για νέες αιτήσεις αλλά πόσο θα αργήσει η ΔΕΗ να τις εγκρίνει κτλ και σε τι τιμή θα υπογράψει ο καθένας.!!

Link to comment
Share on other sites

Εχει βγάλει η ΔΕΗ ανακοίνωση αναστολής ή ανακοίνωση ενημέρωσης του κοινού, υπάρχει διαφορά συνάδελφε, δεν νομίζω ότι η ΔΕΗ σε αυτούς τους νομούς σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις

Link to comment
Share on other sites

Ίσως έχει λίγο ενδιαφέρον αυτό το άρθρο.

 

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/c9163e2c-0764-474a-b764-d0ec06dff5b6

 

Ελπίζω όπου υπάρχει καπνός να μην υπάρχει και φωτιά.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τα δίκτυα δεν έχουν κορεστει απλά σύμφωνα με τις κατατεθειμενες αίτησεις η διαθέσιμη ισχυς που αντέχει το δίκτυο καλύπτεται? αυτό εννοούν?

Link to comment
Share on other sites

Εχει βγάλει η ΔΕΗ ανακοίνωση αναστολής ή ανακοίνωση ενημέρωσης του κοινού, υπάρχει διαφορά συνάδελφε, δεν νομίζω ότι η ΔΕΗ σε αυτούς τους νομούς σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις

 

Δηλαδή τα δίκτυα δεν έχουν κορεστει απλά σύμφωνα με τις κατατεθειμενες αίτησεις η διαθέσιμη ισχυς που αντέχει το δίκτυο καλύπτεται? αυτό εννοούν?

Link to comment
Share on other sites

πηγη:News247.gr

Σε καυτή πατάτα τείνει να εξελιχθεί το πρόγραμμα τοποθέτησης αγροτικών φωτοβολταϊκών σε τουλάχιστον δεκαέξι νομούς της χώρας, εξαιτίας των κορεσμένων δικτύων της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή, δραματική είναι η αύξηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης που παραμένουν στο συρτάρι.

Αποτέλεσμα του ελλιπούς δικτύου υποστήριξης είναι οι αγρότες να έχουν βρεθεί σε σημείο να πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, δηλαδή το κόστος της αίτησης, σε περίπτωση που απορριφτεί η αίτησή τους.

Στην πλειοψηφία τους, οι αγρότες αντιδρούν και υπογραμμίζουν ότι έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης της δημόσιας επιχείρησης, ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη ενημέρωσης των τεχνικών προβλημάτων, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του αντιτίμου της αίτησης.

Το θέμα έφερε στο φως την περασμένη Παρασκευή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, γνωστοποιώντας την επίσημη ενημέρωση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αποκάλυψε η κ. Γιαννακά, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών έρευνας και περιβάλλοντος «η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ με το οποίο την ενημερώνει ότι σε 18 νομούς της χώρας τα δίκτυά της είναι κορεσμένα».

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται πλέον η πρόταση επέκτασης δικτύου με δαπάνη επενδυτών, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού.

Ταυτόχρονα, προκύπτει το πρόβλημα ότι σε περισσότερους από 16 νομούς, η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού.

Στην καθυστέρηση εξυπηρέτησης συμβάλλει και η έλλειψη τεχνικού προσωπικού - εξειδικευμένου στην τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές της περιφέρειας, αλλά και του προσωπικού που θα εξετάζει τις αιτήσεις.

Οπότε εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά απορριφθούν, ο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάθε αγρότης να χάσει 3 έως 4 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

Η κ. Γιαννακά κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες όσων παρακίνησαν τους αγρότες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή σε συνεργασία με βουλευτές άλλων νομών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Σκάνδαλο σε βάρος των αγροτών με τα φωτοβολταϊκά

 

Με ανακοίνωση τους οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες καταγγέλλουν το σκάνδαλο με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «Η προχειρότητα, η βιασύνη, αλλά ίσως και η σκοπιμότητα, θριάμβευσαν για άλλη μία φορά στον επενδυτικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους.

 

Ο επικεφαλής της Δ.Ε.Η., κ. Ζερβός με μία δήλωση του, στη Βουλή στις 11/1/11 έβαλε ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για αρκετούς νομούς της χώρας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σε 16 νομούς της χώρας το δίκτυο της Δ.Ε.Η. είναι κορεσμένο και δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τις αιτήσεις των αγροτών, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

 

πλήρες άρθρο: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=241760&cid=4

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.