EPI Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η γραμμή του ιδεατού στερεού να κόβει τους εξώστες ή πρέπει να ειναι μέσα απο αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pallkod Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Oι εξώστες είμαι σχεδόν σίγουρος οτι πρέπει να είναι μέσα απο την γραμμή του ιδεατού στερεού . Το μόνο που επιτρέπεται να εξέχει είναι μια αρχιτεκτονική προεξοχή των 40 εκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chronism Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Επιτρέπεται να εξέχουν του ιδεατού στερεού το 1/10 του πλάτους του δρόμου !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Νομίζω πως το 1/10 είναι το πόσο μπορεί να προεξέχει ο εξώστης μέσα στην πρασιά. Νομίζω πως για το ιδεατό στερεό δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, οι εξώστες μπορούν να προεξέχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chronism Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 ANKA ... Κατηγορηματικά επιτρέπεται αυτό που αναφέρω !!!! Ιδού το κείμενο:΅Οι εξώστες δεν επιτρέπονται να προεξέχουν από το οριακό επίπεδο της οικοδομικής γραμμής (κατακόρυφο ή κεκλιμένο) όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 9 παρ.6α και 6β περισσότερο από ένα δέκατο του πλάτους του δρόμου.... Αρθρο 9 το ιδεατό στερεό καθορίζεται: παρ. 6α : από την κατακόρυφη επιφάνεια που περνά από την οικοδομική γραμμή και της οποίας τα ανώτερα σημεία βρίσκονται σε ύψος 1.5 Π .. Π= πλάτος δρόμου ... Με λίγα λόγια το ιδεατό στερεό ΔΕΝ είναι το σχηματιζόμενο τρίγωνο από την αρχή του απέναντι πεζοδρομίου αλλά από την βάση του κτιρίου+ευθεία που ξεκινάει από το απέναντι πεζοδρόμιο και κλίση 1,5Π ... ΠΟΛΛΟΙ το μπερδεύουν Ειδάλλως τα κτίρια που εφάπτονται στην οικοδομική γραμμή δεν θα είχαν καθόλου μπαλκόνια... Παράκληση....πριν δώσουμε μια απάντηση τσεκάρουμε λιγάκι τις σημειώσεις μας .. αν δεν είμαστε σίγουροι καλλίτερα να μην απαντήσουμε !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Επιτρέπεται να εξέχουν του ιδεατού στερεού το 1/10 του πλάτους του δρόμου !! ναι Πιο σωστά 1/10 από Ο.Γ σε Ο.Γ (οικοδομική γραμμή) πχ αν έχει πρασιά Στον ακάλυπτο τα μπαλκόνια πρέπει να βρίσκονται μέσα στο Δ Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 chronism, Ξέρω πως ορίζεται το ιδεατό στερεό. Δεν μπερδεύτηκα με αυτό. Sorry για το λάθος, δεν είχα προσέξει την παρ.3 του άρθρου 11. Παράκληση....πριν δώσουμε μια απάντηση τσεκάρουμε λιγάκι τις σημειώσεις μας .. αν δεν είμαστε σίγουροι καλλίτερα να μην απαντήσουμε !!!! Τώρα μου τη λες, και είναι κρίμα, γιατί είμαι καλό παιδί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chronism Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 ANKA συγνώμη .....όντως είσαι καλό κορίτσι !!!!! Φιλάκια πολλά :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
EPI Posted June 24, 2008 Author Share Posted June 24, 2008 έτσι δηλαδη ειμαστε οκ? η άσπρη γραμμή είναι το ιδεατό, η κόκκινη η οικοδομική γραμμή, και η οικοδομή μπαίνει μεσα 2,5 μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EPI Posted June 24, 2008 Author Share Posted June 24, 2008 δεν εβαλα πριντο σχέδιο ...ουπς 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts