Μετάβαση στο περιεχόμενο

Autocad Bιβλίο


kkarali

Recommended Posts

Στέλιος1 ειδικά οι φθηνές παραλλαγές του autocad θα σε βολέψουν περισσότερο από τις νεότερες εκδόσεις του. Στο περιβάλλον εργασίας τους προσομοιάζουν περισσότερο με τις παλαιότερες εκδόσεις του autocad (2007,2004) αλλά από άποψη λειτουργιών προσφέρουν σχεδόν ό,τι και το 2011.

 

Η Autodesk πάντως δουλεύει λίγο πολύ όπως και η Microsoft. Μικρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και τις εντολές (ουσιαστικά από το 2009 στο 2011 η ουσιαστικότερη αλλαγή για τον απλό χρήστη είναι η αλλαγή στο dwg format*) αλλά τεράστιες αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας. Βλέπεις τα tabs είναι πιο "πουλμουρ" από τα απλά μενού και αν συγκρίνεις το autocad με το office θα δεις ότι το περιβάλλον εργασίας σε αυτό το κομμάτι είναι σχεδόν ίδιο...

 

 

*Είναι τουλάχιστον αστεία η συνέχιση της εκμετάλλευσης ενός μόνο πυρήνα της CPU στην 2Δ σχεδίαση και ας βγουν οι 8/12πύρηνοι τον Μάρτιο.

Link to comment
Share on other sites

. Μικρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και τις εντολές (ουσιαστικά από το 2009 στο 2011 η ουσιαστικότερη αλλαγή για τον απλό χρήστη είναι η αλλαγή στο dwg format*) αλλά τεράστιες αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας.

 

Διαφωνώ! Το 2011 έχει τεράστιες αλλαγές και προσθήκες για κατασκευή Mesh και γενικώς τεράστια αναβάθμιση με subobject handling και άλλα 3d εργαλεία

Μεγάλη διαφορά με το 2010 και βέβαια με το 2009 που κανείς δεν κατάλαβε γιατί βγήκε...

 

Πάντως πράγματι είναι βαρύ κι ασήκωτο και δεν το χρησιμοποιώ, ας είναι καλά το draftsight που είναι υπέρ αρκετό γιαυτό που θέλω εγώ το ACAD... Παλιότερα το έσκιζα... Lisp programming στο full... Μετά το έριξα στο REVIT και πραγματικά όπως μου έλεγαν... δεν γυρνάς με τίποτε πίσω!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω οτι το 2011 έχει πολλές αλλαγές και πολύ καλές κατά τη γνώμη μου (και σε 2d σχεδίαση, μπήκαν πολλές ευκολίες που έλεγες, μα γιατί δεν το κάνει έτσι?..) Το 2010 είχε μικρές διαφορές απ το 2009. Το 2009 το έβγαλαν ίσως για να μπει ο κόσμος στη λογική του ribbon. Βέβαια όλοι το γυρίζουν στο classic απ ότι έχω καταλάβει... Στέλιο, κάτω δεξιά υπάρχει ένα γρανάζι (workspace) το πατάς και επιλέγεις autocad classic, και μοιάζει πολύ με παλαιότερες εκδόσεις. (μαύρη οθόνη, toolbars, manubar) Όμως και πάλι με το 14 έχει τρομερές διαφορές. Ναι η βάση είναι ίδια αλλά έχει πάρα πολλές προσθήκες και ευκολίες. Καμία σχέση.

Τώρα στο θέμα σου. Κανένα autocad δεν βγάζει εικόνα με καλή ανάλυση. Στα καινούργια υπάρχει η επιλογή εκτύπωσης σε PDF. Δεν χρειάζεται όμως να πας απ το 14 στο 2011 μόνο και μόνο για αυτό το χαρακτηρηστικό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι (προγράμματα) μετατροπής (ή εκτύπωσης) σε PDF.

Εγώ χρησιμοποιώ το CUTE PDF (κάπως έτσι). Είναι free, το κατεβάζεις, το κάνεις εγκατάσταση και μετά έχεις έναν εκτυπωτή (για όλα τ προγράμματα-όχι μόνο autocad) ποθ εκτυπώνει σε PDF.

 

Ελπίζω να βοήθησα. :D

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.