Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής Δόμησης Οικοπέδου


Recommended Posts

καλησπερα παιδια ενα οικοπεδο με εμβαδο 86 τετραγωνικα μετρα και με ποσοτο καλυψης 30% εντος πολεως αρτιο και οικοδομήσιμο ποσα μετρα μπορει να χτισει ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

Αλλο το ποσοστό κάλυψης στο οικόπεδο που ορίζει τι ποσοστό μπορείς να καλύψεις ανά επίπεδο και άλλος ο συντελεστής δόμησης που ορίζει πόσο μπορείς συνολικά να χτίσεις .

Αρα ψάχνεις τον συντελεστή δόμησης .

Link to comment
Share on other sites

myri

Δεν ισχύει παντού αυτό που αναφέρεις

Στην πόλη μου επιτρέπεται όσο και να κτίζεις για οικόπεδα υφιστάμενα προ τις 27-4-68 (αν θυμάμαι καλά)

Για απόψε μη μου ζητάς πως και τι (αν αμφιβάλεις)

Link to comment
Share on other sites

παιδια στο τοπογραφικο του λεει αρτιο και οικοδομήσιμο εχει συνολικο εμβαδο 86 τετραγωνικα μετρα δεν ξερω μετα απο εκει τιποτα για το ποσο μπορω να χτισω συνολικα σε τετραγωνικα .το οικοπεδο βρισκεται στη θεσσαλονικη ξερει καποιος να μου πει τα ποσοστα

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, το ποσοστό κάλυψης το βρήκες στο τοπογραφικό.

Δεν αναγράφεται εκεί και ο σδ, τα όρια αρτιότητας κλπ;

 

Εάν ΟΧΙ, και επειδή πιθανολογώ ότι, το ΡΣ της Μενεμένης μπορεί να έχει διαφορετικούς τομείς σδ, η καλλίτερη απάντηση στο ερώτημά σου μπορεί να δοθεί είτε από την οικεία πολεοδομία είτε από ένα συνάδελφο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με την προσκόμιση του τοπογραφικού που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον δεν εγγράφεται κτίριο 50 τμ είναι μη οικοδομήσιμο

 

myri

Αρθρο 6

Αρτιότητα οικοπέδων

1. Οικόπεδο που εντάσσεται σε σχέδιο πόλης μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, τα οποία καθορίζονται στην περιοχή και αν μέσα στο οικοδομήσιμο τμήμα του μπορεί να εγγραφεί κάτοψη κτιρίου με την ελάχιστη επιφάνεια και την ελάχιστη πλευρά εφόσον καθορίζεται από τους όρους δόμησης της περιοχής.

 

2. Οικόπεδο που βρίσκεται μέσα σε ρυμοτομικό σχέδιο κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο:

α) όταν πρόκειται για οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί πριν από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση που ισχύουν στην περιοχή.

 

β) όταν πρόκειται για οικόπεδο που δημιουργείται μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου που ισχύουν κατά τον κανόνα στην περιοχή ή εκείνα που αναφέρει το ν.δ. 8/1973, αν αυτά είναι μεγαλύτερα και συγχρόνως εάν μπορεί να εγγράφεται στο οικοδομήσιμο τμήμα του κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια 50 τ.μ. και ελάχιστη πλευρά 5 μ., με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 25 του ν. 1337/1983.

 

Δες λοιπόν πότε απαιτείται να εγγράφεται ελαχίστη κάτοψη

1η περίπτωση

Αν εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως μετά το ΓΟΚ/85 και συγχρόνως εφόσον καθορίζεται από τους όρους δόμησης της περιοχής

2η περίπτωση

Όταν πρόκειται για κατάτμηση που γίνεται μετά τον ΓΟΚ/85

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

το τοπογραφικο γραφει κατι γοκ 73 ο συντελεστης δομησης ηταν πριν απο 4 χρονια στο 2,1 απ οτι θυμαμαι και κατι αλλο στο συντελεστη δομησης μετραει το υπογειο αν γινει 86 μετρα οσο το ισογειο θελω να υπαρχει μια σκαλα (μεταλλικη) να συνδεεται αλλα χωρις να βαλω τουαλετα κατω ετσι κενο και τελος ο χωρος που θα γινει η εσωτερικη σκαλα που θα οδηγει στα διαμερισματα μετραει.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ ΚΑΝΑ

----

Νικο, ας τα πάρουμε από την αρχή

 

1ον τι ακριβώς σπουδάζεις;

2ον τι εμβαδό έχει το οικόπεδο;

3ον τι συντελεστη δόμησης έχει;

4ον τι συντελεστή κάλυψης;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα!

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει πιθανότητα να γνωρίζει κάποιος τον ΣΔ για το ΟΤ211 στο Γαλατσι και αν αυτός ήταν διαφορετικός το 2003 απο αυτόν που είναι σήμερα!

Απο ότι έχω καταλάβει μπορώ να πάρω σχετικούς χάρτες απο την πολεοδομία. Θα μου τους δώσουν όμως έγκαιρα; και τι χρειάζεται για να τους πάρω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.