Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφορίες για σύνταξη τοπογραφικού.


Recommended Posts

Καλημερα σας.

Θα ηθελα καποιες πληροφοριες μιας και ειμαι εντελως απειρος.Θελω να αγορασω ενα οικοπεδο σε χωριο (εντος σχεδιου) και θα ηθελα να μαθω τι πρεπει να εχει το τοπογραφικο για να γινει η συμβολαιογραφικη πραξη.

Εχω καποιο σχεδιο απο την Διεθυνση Τοπογραφικης το οποιο και σας επισυναπτω. Στο τοπογραφικο τι πρεπει να δειχνω? Μονο το οικοπεδο που ενδιαφερομαι ή και τα γειτονικα? Ειναι το Νο86 στο σχεδιο και ειναι τελευταιο στα συνορα του χωριου. Σε κλιμακα 1:200?

Σας ευχαριστω πολυ.

post-229-131887257531_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απ οτι θυμάμαι, απαιτούνται σίγουρα:η δήλωση του Ν.651/77 περί αρτιότητας και του Ν.1337/83 περί οφειλής εισφορών σε γη και χρήμα. Ο δικός μου συμβολαιογράφος δεν ζητάει ούτε πινακίδα ΓΥΣ ούτε αποτύπωση ομόρων ούτε κλείσιμο οικοδομικού τετραγώνου αλλά ζητάει την αναγραφή των διαστάσεων και του εμβαδού επάνω στο σχέδιο.

Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστείς την δήλωση Ν.651/77,1337/83. Καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις ακριβώς τον συμβολαιογράφο κι επιπλέον να χεις στο μυαλό σου οτι δεν καταλαβαίνουν τα τοπογραφικά οποτε να το κάνεις όσο πιο σαφές και ευανάγνωστο μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε tasakos

ο μηχανικός θα ρωτήσει τον συμβολαιογράφο τι θα "περιέχει" το τοπογραφικό?????

συνάδελφε stefanakos

1.λεπτομερή αποτύπωση με εξάρτηση απο το δίκτυο της διανομής του οικισμού(τριγωνομετρικά,ορόσημα κλπ)

2.επενεφαρμογή της διανομής (πρόκειται για διανομή συνοικισμού κλ 1/1000 της ΤΥΥΓ)

3.Τη θέση και τις διαστάσεις των κτισμάτων που υπάρχουν στο οικόπεδο,αριθμός ορόφων και είδος κτισμάτων

4.Το περίγραμμα του Ο.Τ. και τους δρόμους που το περιβάλλουν με τα πλάτη και τις ονομασίες τους

5.Απόσπασμα απο το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο που απεικονίζει το Ο.Τ. όπου το οικόπεδο και τα Ο.Τ. που το περιβάλλουν.

6.Τους όρους δόμησης

7.αναγραφή συντεταγμένων ορίων οικοπέδου,περιμετρικών πλευρών και εμβαδού

8.προσανατολισμός-βορράς

9. δίκτυα ΔΕΗ αν υπάρχουν

10.υπεύθυνες δηλώσεις σύμφωνα με 651/77 και 1337/83

τα ξαναλέμε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κατ αρχάς να σου τονίσω οτι τα τοπογραφικά δεν τα συντάσω εγώ οπότε απλώς ανακάλεσα από την μνήμη μου ότι θυμόμουν. Επιπλέον, μου χει τονίσει τοπογράφος πως οτι κι αν κάνεις, λόγω ασχετοσύνης των συμβολαιογράφων, καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον συγκεκριμένο γιατί μπορεί να έχει κάποια ιδιαίτερότητα.

Προφανώς καλά έκανες και έγραψες λεπτομερώς τα απαιτούμενα αλλά η πρακτική λέει να λαμβάνουμε υπόψη μας και τις δυσκολίες συνεργαζομένων επαγγελματιών για να αποφύγουμε περαιτέρω ταλαιπωρία.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω πολυ! ο συμβολαιογραφος μου ειπε οτι χρειαζεται τα τυπικα. ουτως ή αλλως ειναι οικογενειακος φιλος και το οικοπεδο το αγοραζω εγω. κτιρια δεν υπαρχουν και το χωριο δεν εχει ρυμοτομικο αν δε κανω λαθος...

οποτε βαζω οτι εχει το σχεδιο που πυρα απο την Τοπογραφικη υπηρεσια....

και παλι σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

stefanakos, μια ερώτηση. Είσαι απολύτως σίγουρος πως θα αγοράσεις αυτό που λέει το σχέδιο? Με αυτό το εμβαδό και τις διαστάσεις?

Στείλε έναν τοπογράφο να σου το μετρήσει και να σου συντάξει το τοπογραφικό. Χρήματα θα δώσεις, δεν θα δώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον erling...

Ελεος....που θα ρωτησουμε τη συμβολαιγραφο...

 

Θεοχαρη...

Εχεις βρει ποτε τριγωνομετρικά,ορόσημα κτλ της διανομης???

Δεν ξερω ουτε πως ειναι..τα περισσοτερα νομιζω ειναι χαμμενα....

Εγω και σε περιπτωση διανομης να ειμαι εξαρτωμαι απο τα τριγωνομετρικα της ΓΥΣ και βαζω και το αποσπασμα του χαρτη της διανομης..

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι κόλλημα είναι αυτό;Έχει απόλυτο δίκιο ο συνάδελφος που επεσήμανε τις προδιαγραφές ενός σωστού τοπογραφικού. Εκτός απ αυτό όμως γιατί μας προκύπτει τέτοια ανταγωνιστική διάθεση; Εμένα π.χ. σε μία κάτοψη ένας συμβολαιογράφος μου ζήτησε να αναγράφεται και το εμβαδόν κάθε χώρου και όλες οι διαστάσεις κάθε δωματίου και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για να το καταλαβαίνει καλύτερα. Ποιό το πρόβλημα;Είμαστε οι τέλειοι επαγγελματίες; Οχυρωνόμαστε πίσω από την επιστημονικότητα μας και δεν διευκολύνουμε κανέναν;

Επίσης Στέφανε προφανώς και δεν πρέπει να το χειριστείς έτσι επειδή είναι φίλος ο συμβολαιογράφος. Βάλε έναν τοπογράφο να κάνει ένα σωστό τοπογραφικό για να μην έχεις προβήματα στο μέλλον. Η παραίνεση μου αφορούσε στο ενδεχόμενο να χρειαστείς περισσότερα και όχι να αποφύγεις κάποιες εργασίες!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε γιατί το βλέπεις σαν ανταγωνιστική διάθεση και όχι σαν προστασία του συναδέλφου από τον συμβολαιογράφο που του λέει τα τυπικά και που για αυτόν τον συμβολαιογράφο, τυπικά μπορεί να είναι μόνο το εμβαδό και οι διαστάσεις? (εμβαδό στο σχέδιο της τοπογραφικής δεν βλέπω να υπάρχει)

Το τοπογραφικό διάγραμμα έχει κάποιες απαιτήσεις που προκύπτουν από νομοθεσία.

Αυτά πρέπει να περιέχει.

Τώρα ότι άλλο μπορεί να ζητήσει ο συμβολαιογράφος το βλέπουμε και πράττουμε ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Ως προς την προστασία είμαι απολύτως σύμφωνος. Εάν ενδεχομένως το εξέλαβα διαφορετικά και παρεξήγησα την δήλωσή σου, ανακαλώ.

Υ.Γ. Πινακίδα ΓΥΣ πότε απαιτείται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.