Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟΤΕΕ "Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων" σε δημόσια διαβούλευση


karakd

Recommended Posts

Δημόσια διαβούλευση: Τεχνική οδηγία Τεχνικού Eπιμελητηρίου Eλλάδας (Τ.Ο.Τ.Ε.Ε.)

 

Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτηρίων

 

Οι παρατηρήσεις πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 28/2/2011 στο: [email protected]

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/VIOKLIMA

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι το κομμάτι 1.3.1.4 πρέπει να απαλειφθεί εντελώς.

Είναι εμφανές ότι το παράδειγμα είναι αντιγραμμένο από ξένη βιβλιογραφία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα.

Το να παραμείνει θα έχει μοναδικό αποτέλεσμα να υπάρχει μια επίσημη κακή επιρροή/αναφορά στα κεφάλια των μελετητών που απλώς διαβάζουν την ΤΟΤΕΕ ως μπούσουλα και δεν έχουν διδαχθεί/μελετήσει το αντικείμενο του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αναφέρεσαι στην μικρή ενότητα με τίτλο "Εσωτερική διάρθρωση χώρων" ή έχεις γράψει λάθος αριθμό;

Γιατι εγω στην ενότητα αυτή δεν βρίσκω το περιεχόμενο εκτός "ελληνικής πραγματικότητας". 'Αλλωστε εσκεμμένα φαντάζομαι η αναφορά είναι μικρή ώστε ο μελετητής να τεκμηριώνει την εσωτερική διάρθρωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε οικοπέδου και τις τοπικές κλιματικές συνθήκες, έχοντας όμως πάντα υπόψη τις βασικές αρχές που αναφέρονται στην Τ.Ο. ωστε να τεκμηριώνει την απόκλιση από αυτές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στη Δημόσια Διαβούλευση της Τ.Ο. του Τ.Ε.Ε. για τον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Κτηρίων δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε κανένα σχόλιο.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΕΛΙΞΗΣ (αστική εταιρεία έρευνας, προώθησης και διάδοσης εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οικολογικής αρχιτεκτονικής).

Θεωρούμε ότι ο σχολιασμός της ΤΟ ΤΕΕ είναι πολύ σημαντικός γιατί το κείμενο έχει μεγάλες αδυναμίες και απ’ την άλλη γιατί η ΤΟ ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να παίξει πολύ σοβαρό ρόλο στην τροπή που θα πάρει στις επόμενες δεκαετίες ο ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα.

Προσπαθήσαμε να μελετήσουμε και να σχολιάσουμε το κείμενο πολύ προσεχτικά, με την πρόθεση να συμβάλουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο στην τελική του διαμόρφωση. Για τον ίδιο λόγο μας ενδιαφέρει εξαιρετικά η άποψη όλων των συναδέλφων.

Σας επισυνάπτω τον σχολιασμό μας.

ΤOTEE-ΑΝΕΛΙΞΗ1.pdf

ΤOTEE-ΑΝΕΛΙΞΗ2.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Έχει εντοπίσει κανένας που είναι η διαβούλευση? Είχα την εντύπωση ότι σήμερα (καλό μήνα κιόλας) θα τη έβγαζαν στον "αέρα", αλλά δε μπορώ να τη βρω πουθενά! Τη βρήκε κανένας? Ας επισυνάψει το link γιατί ψάχνω και δε βρίσκω. Ευχαριστώ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Η διαβούλευση έληξε χτές. Στην ουσία δεν ήταν διαβούλευση αλλα αποστολή σχολίων μέχρι 28/2. Τώρα προφανώς θα τα επεξεργαστούν και θα βγεί το τελικό κείμενο. Οπότε περιμένουμε το επίσημο κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Εφόσον γράφει Δημόσια Διαβούλευση δεν έπρεπε να μπορούμε να δούμε τα σχόλια όλων;

Έτσι δεν είχε γίνει και με τον Κ.Εν.Α.Κ.;

Δεν είναι υποχρεωμένο το ΤΕΕ να αναρτήσει τα σχόλια όλων των συναδέλφων;

Νομίζω είναι σημαντικό. Τι λέτε και εσείς;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις συνάδελφοι!

Και όπως επισημαίνεται και στο κείμενο του σχολιασμού σας, ακόμη κι αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, η ΤΟ ΤΕΕ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί "τεχνική οδηγία" με τη μορφή και τη δομή που επιλέχθηκε για τη σύνταξή της.

 

Πάντως είναι πραγματικά εξοργιστκό το γεγονός ότι ονομάζουν "Δημόσια Διαβούλευση" μια διαδικασία που εξαρχής είχε προαποφασιστεί (από ότι φαίνεται) ότι θα είναι διαδικασία τύπου "Γραψτε να ξεθυμάνετε:arrow:στείλτε τα:arrow:και θα δούμε τι θα τα κάνουμε"!!!

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν αναρτήθηκαν πουθενά τα σχόλια για την ΤΟ ΤΕΕ και γνωρίζω πολύ κόσμο που έστειλε και περίμενε να διαβάσει και τα σχόλια των υπολοίπων. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι τρόμαξαν τόσο πολύ με αυτά που διάβασαν, που μάλλον φοβήθηκαν να τα σηκώσουν στο διαδίκτυο!!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο!!

Πάντως αν θες να διαβάσεις σχολιασμό πάνε στο θέμα "Δημόσια Διαβούλευση της Τ.Ο. του Τ.Ε.Ε. για τον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Κτηρίων".

Θα μπορούσες να γράψεις εκεί και τα δικά σου σχόλια και ο καθένας τα δικά του και να γίνει τελικά στο forum η "Δημόσια Διαβούλευση" !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.