Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκβιασμός από ιδιοκτήτη ομόρου κτιρίου μετά την ανέγερση


dimpoll

Recommended Posts

Το 2003 ανεγέρθη 4όροφη οικοδομή όπου ολοκληρώθηκε σε 3 μήνες.

Ο λάκος έμεινε ανοιχτός για λιγότερο από 7 μέρες.

5 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της ο ιδιοκτήτης της διπλανής όμορης οικοδομής (40ετίας), ζήτησε πραγματογνομωσύνη, ισχυριζόμενος πως προκλήθηκαν βλάβες στην οικοδομή του.

Δεν κληθήκαμε ποτέ από τον πραγματογνόμωνα. Η πραγματογνομωσύνη ήταν άκρως επιβαρρυντική, αφού ισχυρίζεται πως όλα προκλήθηκαν από εμάς. Επιπλέον, 16 μήνες μετά ο πραγματογνόμωνας έκανε συμπληρωματική πραγμ., η οποία ξεκινάει κάπως "κατόπιν υπευθυμίσεως του "αντιδίκου μας".... και μας θάβει τελείως.

Τέλος, ο δικηγόρος που είχαμε τότε, δεν είχε κάνει καμμία ενέργεια να μας προστατέψει.

Γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να προσβάλλουμε την πραγμ. και να ζητήσουμε νέα?

Ζητάει 140.000 ευρώ για βλάβες και άλλα 160.000 ευρώ για ψυχική οδύνη κλπ.

Οι "επιδιορθώσεις - ανακαίνιση" έγιναν μέσα σε 5 μέρες από την έκδοση της πραγματογνωμοσύνης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορείς είτε να προσλάβεις έναν ιδιώτη της προτίμησής σου ως τεχνικό σύμβουλο, είτε να ζητήσεις από το ΤΕΕ τον ορισμό πραγματογνώμονα, είτε και τα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι κανένας ιδιώτης δεν δέχεται με την δικαιολογία ότι δεν θέλει να κάνει αντίθετη πραγματογνωμοσύνη σε μηχανικό διορισμένο από το ΤΕΕ.

Επίσης, πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν είχε τίποτα, ή ότι δεν προκλήθηκε από εμάς την στιγμή που αυτός υποτίθεται πως έχει κάνει τις επισκευές πριν 7 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός μου, στην αρχή δεν έδινε και πολλή σημασία.

Μετά κανα δυο δικηγόροι μου μου είπαν ότι η μόνη μου λύση είναι να στραφώ κατα του μηχανικού μου, αφού αυτός ήταν ο επιβλέπων του έργου. Παρόλαυτα, και ενώ ξέρω ότι κατα 99% η ευθύνη είναι δική του, δεν θέλω να πέσω στην παγίδα του εκβιαστή γείτονα, και θέλω, εάν μπορώ, να τον βοηθήσω κι εγώ. Προς το παρόν πάντως, στην αγωγή που κάναμε στον μηχανικό, τάχθηκε με την δική μας πλευρά για να τον αντικρούσουμε μαζί, αλλά δεν δέχεται να συναντηθούμε με τους δικηγόρους μας.

Link to comment
Share on other sites

Tον πραγματογνώμονα ποιός τον όρισε το ΤΕΕ ή κάποιο δικαστήριο; Και στις δύο περιπτώσεις ο πραγματογνώμονας καλεί και τον ελεγχόμενο κατα την διενέργεια της αυτοψίας. Και ο ελεγχόμενος μπορεί να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του. Γιατί δεν έγινε τίποτε απο την μεριά σας.

Link to comment
Share on other sites

Κάναμε αγωγή στον μηχανικό μας αν και έχουμε άριστες σχέσεις μαζί του.

Τον πραγματογνώμονα τον όρισε το δικαστήριο. Ο δικηγόρος μας, θα έπρεπε κατα τον διορισμό να ΄καταθέσει μία αίτηση, όπου για να είναι έγκυρη η πραγμ/συνη, θα έπρεπε να φέρει και υπογραφή του δικού μας ιδιώτη τεχνικού συμβούλου ότι ήταν παρόν.

Για άγνωστους λόγους, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Από κει και πέρα, τώρα είμαστε στο σημείο όπου το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψάξουμε τρόπο να προσβάλλουμε κάπως την πραγματογνωμοσύνη, αλλά όπως είπα, οι μηχανικοί που ρώτησα μέχρι τώρα ή φοβούνται ή δεν έχουν αρκετές γνώσεις για να βρουν κάτι για να αντικρούσουν.

Τέλος, υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες από γείτονες ότι, στο διπλανό όμορο κτίριο του από την άλλη πλευρά, επίσης τον εκβίαζε (για πολεοδομίες κλπ), αλλά εκείνος τον πλήρωσε και δεν θέλει να καταθέσει. Επίσης, για πάρα πολλά χρόνια είχε βλάβες το κτίριο. Τέλος, ότι τα υλικά (αξίας 140.000 ευρώ) που χρειάστηκε για τις επιδιορθώσεις, τα πήγαινε το βράδυ στο ανεγειρόμενο εξοχικό του.

Παρόλαυτα, κανένας δεν έρχεται να καταθέσει.

 

Εννοείται βέβαια, ότι κανένα χαρτί δεν μας κοινοποιήθηκε για την ημ/νία και ώρα της διενέργειας της πραγμ/σύνης, επίσης για άγνωστους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

ο γείτονας εκβιάζει,

ο δικηγόρος έκανε την παράλειψη και δεν κοινοποιήθηκε η πραγματογνωμοσύνη,

ο ******* όμως την έφαγε τη μήνυση.

Φαντάσου και να μην είχατε ''άριστες σχέσεις''.

 

Συνάδελφοι την άλλη φορά που θα κάνετε έκπτωση να το θυμάστε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

dimpoll, δεν κάνεις αγωγή σε έναν άνθρωπο που πιστεύεις ότι δεν ευθύνεται για κάτι, ειδικά όταν αυτό το "κάτι" (η βλάβη της όμορης οικοδομής) θεωρείς ότι δεν συνέβη καν.

 

Επιπλέον, όταν κάνεις αγωγή σε κάποιον, δεν έχεις άριστες σχέσεις μαζί του, άσχετα τι λες παραπάνω.

 

Τέλος, δεν είναι -κατ' εμέ- τυχαίο το ότι δεν βρίσκεις συνάδελφο στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος. Προφανώς δεν θα έχεις φήμη καλού και αξιόπιστου εργοδότη.

 

Καταλαβαίνεις ότι λύσεις στο πρόβλημά σου δεν θα βρεις στο διαδίκτυο. Έκανες πολλά λάθη στους χειρισμούς σου, το κυριότερο εκ των οποίον ότι χάραξες υπερασπιστική γραμμή (αν υποθέσουμε ότι έχεις τέτοια) χωρίς να ξέρεις καν τι έχει συμβεί. Το πρώτο που χρειάζεσαι είναι έναν επιστήμονα (μηχανικό) που θα σε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της υπόθεσής σου. Όχι κάποιον που θα σου χαϊδέψει τ΄αυτιά, αλλά κάποιον που θα σου πει τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Όταν θα έχεις το πόρισμά του, τότε μπορεί να αναλάβει ο δικηγόρος, ανάλογα αν φταις ή όχι. Επειδή ο μηχανικός αυτός θα σου πει την αλήθεια και επειδή -εφόσον δεν φταις- είναι αυτός που θα σε ξελασπώσει, φρόντισε να κάνεις την καλύτερη επιλογή και ετοιμάσου να του δώσεις πολλά λεφτά.

 

Υ.Γ: Μην περιμένεις να λάβεις σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες από το διαδίκτυο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.