Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στάδια αδειοδότησης αγροτών


petsis

Recommended Posts

Υπαρχει τεραστια αναταραχη στις τραπεζες. Ακουγεται (off the record) για επιλογη πελατων απο τις τραπεζες δλδ οτι τα αγροτικα θα τα παρει η μια τα οικιακα αλλη, τα υπολοιπα μεχρι 100 kw αλλη και τα μεγαλα δυο συγκεκριμενες. Το σιγουρο ειναι ενα τα επιτοκια ειναι τοκογλυφικα οταν μιλας για 10% σε επιχειρηματικο δανειο. Και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι οι πολλες απο τις τραπεζες οφειλουν την συνεχιση τις λειτουργιας τους στο κρατος δλδ στις πλατες των ελληνων πολιτων. Ενω εχουν καποιες προυποθεσεις ξαφνικα με δικη τους αοφαση τις αλλαζουν για να μην χωριγισουν το δανειο. Ποσοστο ιδιας συμετοχης στο 40%!!! και επιτοκιο στα υψη. Ιδικα στα αγροτικα. Αν ο αγροτης ειχε το 40% (120.000 euro) δεν θα εκλεινε τους δρομους. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτοι αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο δεν ανοικει σε αυτην την κατηγορια. Και περαν απο αυτο το ποσο εχουν δαπανηθει και αλλα 30.000 μεχρι να φτασεις στο συμειο της δανιοδοτησης. Ελπιζω να βρεθει καποια καλυτερη λυση απο αυτην που προωθειται με τις μαζικες χρηματοδοτησεις απο τις εταιριες με επιτοκια στο 10-12%. Απο την αλλη η ΕΑΣ (αν δεν κανω λαθος) θεσπρωτιας εκανε καλη (για αυτους) κινηση προκυρησοντας μειωδοτικο διαγωνισμο για την κατασκευη ολων των παρκων που θα υλοποιησουν οι αγροτες της περιοχης και παραλληλα εξασφαλιζοντας αυτη τα κεφαλαια. Ετσι ομως "βγαινουν" απο το παιχνιδι οι μικροτεροι κατασκευαστες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...

Καλησπερα, εχω μια αιτηση για ενα παρκο 100kw για το οποιο εκρεμει η απαντηση του δεσμηε, εχει τοποθετηθει ο μετασχηματιστης στο αγροτεμαχιο απο τον ιανουαριο και ξαφνικα η δεη ζητα μια εγκυητικη 15000 αλλιως υπαρχει ενδεχομενο ακυρωσης της εγκρισης απο μερους της. Απο την αλλη δεν εχει βρεθει ακομη η τραπεζα που θα χρηματοδοτησει το εργο μιας και ψαχνουμε για κατι καλυτερο απο 9,5% επιτοκιο που θελουν ολοι. Ξερει κανεις κατι για αυτην την εγκυητικη?

Link to comment
Share on other sites

Οι Παραγωγοί (<1ΜW) οι οποίοι υποχρεούνται στην παροχή εγγυήσεων, πρέπει να προσκομίζουν στη ΔΕΗ ως αρμόδιο Διαχειριστή πριν από την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης, τις ακόλουθες επιστολές:

Α) εγγυητική επιστολή ποσού Π το οποίο υπολογίζεται σε Ευρώ ως το γινόμενο της ονομαστικής ισχύος του σταθμού (σε kW) επί 150 (E/kW) και

Β) επιστολή κατ’ αρχήν ενδιαφέροντος τράπεζας ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος για τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Στις Συμβάσεις Σύνδεσης που θα υπογράφονται στο εξής για τους σταθμούς που υποχρεούνται στην παροχή εγγυήσεων, καθορίζεται προθεσμία Ενεργοποίησης της Σύνδεσης στο Δίκτυο δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης.

Εάν ο Παραγωγός υλοποιήσει την εγκατάσταση του σταθμού και ενεργοποιήσει τη σύνδεση εντός της καθορισθείσας προθεσμίας, η εγγυητική επιστολή του επιστρέφεται, άλλως καταπίπτει υπέρ του Διαχειριστή.

 

Αυτά γνωρίζω ότι ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα καλει η ΔΕΗ απο 1η Σεπτεμβρη τους αγροτες για να υπογραφουν τη συμβαση Πωλησης.

-Αυτο δεν προυποθετει να εχει βγει η μικρης κλιμακας?

Εΐμαστε με πελατη-αγροτη σε διαδικασια χαρτουρας για να παμε πολεοδομια για μικρης κλιμακας.Μπορει σε αυτη τη φαση να υπογραψει συμβαση πωλησης?

Ο πελατης αποφασισε να βαλει τρακερ.Οποιαδηποτε βοηθεια(αν και παρακολουθω το θεμα περι τρακερ) θα ηταν ευπροσδεκτη ωστε να καταληξω σε 3-4 εταιρειες και να παρω προσφορες.Ποσο περιπου θα κοστισουν τα τρακερ για 100Kw?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι απαρετητη η μικρης κλιμακας και επο, καθως επισης και εγγυητικη επιστολη.Ελαβα μια ειδοποιηση την προηγουμενη εβδομαδα οτι θα ακυρωσουν τις ετησεις εαν δεν υπογραψεις με την ΔΕΗ μεχρι τελος αυγουστου.

Link to comment
Share on other sites

ΩΠΑ

Συμβαση πώλησης θέλει μόνο την ΕΠΟ, που ακούσατε για πολεοδομία?

για να πληρώσεις τους όρους σύνδεσης θέλεις την ΕΕΜΚ αν και μπορείς μόνο με ΕΠΟ να πάρεις την τρίμηνη παράταση.

Δώσε ημερομηνία όρων σύνδεσης και κατάθεσης ΔΕΣΜΗΕ να σου πω τις καταληκτικές ημερομηνίες αν θέλεις.

Σχετικά με τους τράκερς δεν θέλω να μπω στην λογική για ονόματα, απλά πρόσεχε με την πολεοδομία και τι θα δηλώσεις για να μην τρέχεις αργότερα!

Link to comment
Share on other sites

Αργω να παω πολεοδομια για μικρης κλιμακας.Οσον για ημερομηνιες,θυμαμαι οτι ληγει η ΔΕΗ στις 12 νοεμβρη.Δεσμυε εστειλα χαρτια μεσα στον Ιουλη.Μεχρι να ληξει η ΔΕΗ θα εχω παει πολεοδομια για μικρης κλιμακας αφου περιμενω δασαρχειο.

Link to comment
Share on other sites

Αφού Η ΔΕΗ λήγει Νοέμβριο τότε έχεις Ο.Σ ΜΑίου, θα πρέπει πριν την λήξη να πάς και ή να δώσεις εγγυητική και ΕΠΟ + Επιστολή Ενδιαφέροντος Χρηματοδότησης και να υπογράψεις σύμβαση σύνδεσης παίρνοντας παράταση για να υποβάλεις πολεοδομία max 3 μηνών ή πας και την πολεοδομία και καταβάλεις Ο.Σ και απο ΔΕΗ μεριά είσαι ready, λογιικά θα έχεις υπογράψει με την ΔΕΗ την σύμβαση πώλησης (αφού έχουν ήδη φύγει απο ΔΕΣΜΗΕ στις τοπικές ΔΕΗ) και τότε ψάχνεις και τι θα κάνεις με τις τράπεζες.

Φαντάζομαι όμως ότι τα παραπάνω τα ξέρεις:D

Link to comment
Share on other sites

Ναι τα ξερω,απλα με αγχωνει το γεγονος οτι αργουν ολες οι υπηρεσιες και κυριως το δασαρχειο.Στην χειροτερη θα παω με υπευθυνη δηλωση.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.