Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για χώρο στάθμευσης


Recommended Posts

Σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο υφίσταται ισόγειος παλαιά κατοικία (προ του '55) χωρίς οικοδομική άδεια. Ο ιδιοκτήτης (με αναπηρία άνω του 67%) χρησιμοποιεί τμήμα της πρασιάς για χώρο στάθμευσης. Το πεζοδρόμιο έχει διαμορφωθεί από παλιά με κλίση ώστε να διεκολύνεται η πρόσβαση του αυτοκινήτου ενώ υφίσταται και πρόχειρη σήμανση (όχι ΚΟΚ). Επειδή πολλές φορές κάποιοι εμποδίζουν με τα αυτοκίνητά τους την είσοδο-έξοδο στο χώρο, ο ιδιοκτήτης απευθύνεται στη Δημοτική Αστυνομία η οποία όμως δεν κόβει κλήσεις αφού όπως ισχυρίζεται δεν υφίσταται άδεια χώρου στάθμευσης από την Πολεοδομία. Πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και να πάρει άδεια δεν θα δει φως.

 

Σου μιλάω εκ πείρας. Στην πολυκατοικία που είμαι τώρα έχει άδεια από τον δήμο ένας φούρνος (για φορτοεκφόρτωση), το υπόγειο πάρκινγκ 10 θέσεων της πολυκατοικίας και η είσοδος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου υπάρχουν άλλες 10 θέσεις στάθμευσης.

 

Η είσοδος για το υπόγειο πάρκινγκ συνήθως είναι κλεισμένη. Όταν θέλω να φύγω πηγαίνω στις καφετέριες και ψάχνω μήπως είναι εκεί όποιος με έχει κλείσει. Οι υπόλοιπες 9 θέσεις πλέον είναι άδειες καθώς οι υπόλοιποι που θα μπορούσαν να παρκάρουν στο υπόγειο δεν έχουν την ίδια υπομονή με εμένα. Προτιμούν να κάνουν γύρους και να παρκάρουν αλλού.

 

Ο φούρνος έχει το ίδιο πρόβλημα. Έρχεται ο άνθρωπος να ξεφορτώσει σακιά με αλεύρι ή να φορτώσει παραγγελίες και έχει παρκάρει στην θέση του κάποιος άσχετος που έχει εξαφανιστεί.

 

Ακόμα και στην είσοδο για τον ακάλυπτο παρκάρουν μερικές φορές. Μάλιστα μια φορά μια κυρία κάλεσε την αστυνομία και του κόψανε κλήση. Μετά από μερικές μέρες βρήκε το αμάξι της με σπασμένο καθρέπτη, μπογιατισμένο και χαραγμένο ένα μήνυμα "όπως πλήρωσα εγώ έτσι θα πληρώσεις και εσύ". Προφανώς κάποιος στην αστυνομία είπε στον άλλο ποιος φώναξε την αστυνομία.

 

Γενικά δεν βγάζεις άκρη, αν δεν υπάρχει παιδεία...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως τα λες σ' αυτό το μπου...ο που ζούμε. Πάντω; αν γνωρίζεις τη διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση της σχετικής αδείας γράψε μου δυο λόγια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω γνώσεις επί του θέματος, αλλά γιατί δεν δοκιμάζει ο ιδιοκτήτης να απευθυνθει στο δήμο, να του δώσουν δικαίωμα θέσης στάθμευσης για ανάπηρο στο δρόμο, με τις σχετικές πινακίδες και την κίτρινη διαγράμμιση? Κάτι γείτονες έτσι το έχουν κάνει, και έχουν θέση στάθμευσης μπροστά από την πολυικατοικία, στο δρόμο. Συνήθως, όσο αναίσθητοι και αν έχουμε γίνει, τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης τις σεβόμαστε. Εκτός εάν εννοείς ότι έχει κάνει αυτή τη διαδικασία και συνεχίζουν να παρκάρουν κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Έρχεται η Δημοτική αστυνομία και δεν κόβει κλήση γιατί δεν υφίσταται άδεια της Πολεοδομίας που προβλέπει θέση στάθμευσης !

Link to comment
Share on other sites

ορθώς δεν κόβουν κλίση, αφού δεν υπάρχει άδεια για τη συγκεκριμένη θέση

 

θα βγάλετε μια νεα οικοδομική άδεια στην Πολεοδομία

θα παρετε και άδεια από το Δήμο για εισοδο έξοδο

και το πρόβλημα θα λύθεί

 

(υπάρχουν πολλά τέτοια θέματα στο forum)

http://www.michanikos.gr/tags.php?tag=%F3%F4%DC%E8%EC%E5%F5%F3%E7

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.