Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hλεκτρομηχανολογικές μελέτες για οικοδομική άδεια απο ηλεκτρολόγο μηχανικό τ.ε.


stelval

Recommended Posts

γειά χαρά σε όλους.Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ο ηλεκτρολόγος μηχανικός τ.ε. να κάνει ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες σε οικοδομικές άδειες.Τις δέχεται η πολεοδομία?Πρέπει να γραφτώ στο τ.ε.ε.?

Link to comment
Share on other sites

Τις δέχονται κανονικά με τους περιορισμούς της άδειας του 1970 που μας έχουν φορτώσει.

 

Πρέπει να γραφτείς στην ΕΕΤΕΜ και να γίνεις ελ. επαγγελματίας. Αν θες να μπεις στο σύστημα αμοιβών τότε πρέπει να γραφτείς στις τεχνικές επωνυμίες του ΤΕΕ και να ανοίξεις λογαριασμό μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι ελέυθερος επαγγελματίας εδώ και 15 χρόνια.Στο τ.ε.ε. δεν πρέπει να γραφτώ ετσι κι αλλιώς εφόσον θα έχω να κάνω με πολεοδομία?Τι περιορισμούς έχουμε?Μπορούμε να καταθέσουμε όλες τις μελέτες (θέρμανση,πυρασφάλεια,ύδρευση,καύσιμα κ.λ.π.).ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ότι αναφέρει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του υπομηχανικού. Για καύσιμα θα σε γελάσω. Πυρασφάλεια σιγουρα ναι.

Link to comment
Share on other sites

Μελετη καυσιμο αεριο, ηλεκτολογικα, δεχονται..... πυροπροστασια,θερμανση, υδρευση αποχετευση, δεν δεχονται (αυτο συμβαινει σε μενα).Αλλα αποτι καταλαβα λειτουργουν κατα περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Για την πυροπροαστασία έχω την εντύπωση και δε νομίζω να κάνω λάθος ότι μπορούν να υπογράψουν την ενεργητική πυροπροστασία, δεν μπορούν όμως να υπογράψουν την παθητική πυροπροστασία.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πρέπει να επικρατεί μεγάλο μπάχαλο με αυτό το θέμα. Η ε.ε.τε.μ. μου είπε ότι μπορώ να υπογράψω όλες τις μελέτες στην πολεοδομία.Συνάδελφοι μου λένε ότι άλλες μελέτες μπορώ και άλλες όχι.Εγώ τι να κάνω, να χρεωθώ ένα λογισμικό μελετών,να κάνω μια μελέτη που η πολεοδομία θα την γυρίσει πίσω και θα εκτεθώ και στον πελάτη?Κάποιος συνάδελφος ηλεκτρολόγος μηχανικός τ.ε. που ασχολείται με μελέτες ας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.