Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

Eπειδή μιλάμε γιά σχολές και υπερπληθωρισμό .

 

Από το τεχνικό βήμα περιοδικό της εετεμ αναφέρεται ότι τα μέλη της ΕΕΤΕΜ είναι 46806 και οι δομικοί 6870 , ευ 4955 , παλαιοί πμ τε 2092 , τοπογράφοι 1363 και απο 10500 οι μηχανολόγοι και οι ηλεκτρολόγοι .

Από δεκάδες έως εκατοντάδες οι υπόλοιπες ειδικότητες .

 

Μέχρι το 80 ο ΑΜ του τεε ήταν περίπου στις 25000 και περιλάμβανε και συνταξιούχους οπότε οι ενεργοί ήταν γύρω στις 20000 , συμπεριλαμβανομένων μερικών εκατοντάδων του εξωτερικού .

 

Από τότε οι του εξωτερικού είναι πλειοψηφία και ο αριθμός είναι περίπου 87400 όπως αναφέρει το τεε και οι ειδικότητες είναι

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/TEE_MEMBERS

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 28,751

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 18,641

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 15,106

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 16,437

ΜΗΧ/ΓΟΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧ 1,939

ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 6,277

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 9,439

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ-ΜΕΤΑΛ/ΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 2,382

ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 73

ΝΑΥΠΗΓΟΙ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 1,642

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 3,632

 

Διαιρέστε τον αριθμό των βασικών ειδικοτήτων διά 2 το λιγότερο και δείτε πόσοι θα είμασταν αν το κράτος μας προστάτευε τις σπουδές σε ΟΛΑ τα Ελληνικά ιδρύματα .

 

Αντ' αυτού άφησε να γίνονται σπουδές σε αμφίβολου επιπέδου ιδρύματα του εξωτερικού , απαξίωσε τα μισά τοπικά ιδρύματα , μη εκδίδοντας τα απαιτούμενα ΕΔ και επέτρεψε τον υπερπληθωρισμό στην αγορά των επαγγελματιών μηχανικών .

 

Τώρα έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα με τα κολλέγια και μετά αναρωτιώμαστε γιατί κάνουμε νυκτερινές βάρδιες έξω από τις πολεοδομίες .:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Να σας προστατευσει το κρατος?Νομιζεις οτι βρισκομαστε

στην Κουβα η στην Σοβιετικη ενωση να πει το κρατος τοσους

θελω τοσους εισαγω? Free market φιλε μου, εφοσον πολλοι

θελουν να γινουν μηχανικοι πολλες θεσεις αλλα πεσε στα βαθεια

και κολυμπα στην θαλασσα του αντωγωνισμου και μην κλαιγεσαι

στους αυτιαδες... Αναφερομαι φυσικα στον μεσο αποφοιτο που

συνηθως ειναι και μετριος-με μικρες προοπτικες ανελιξης εκτος

κι αν εχει καλο πελατολογειο η ειναι υπηκοος λαμογισταν- που

βγαινει και κλαιγεται περι ανεργιας.

 

Η συντριπτικη πλειοψηφια της κοινωνιας θελει τα παιδια της

να σπουδασουν και το κρατος κανει το αυτονοητο, τους

εχει πολλες θεσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ εντος για να τους κρατησει

εδω, βεβαια η ποιοτητα παει περιπατο αλλα μην τα θελουμε

κι ολα...

Link to comment
Share on other sites

Αν είχε βάλει ένα καλό τεκμηριάκι στις σπουδές στο εξωτερικό , όπως έβαλε στα ιδιωτικά σχολεία , τότε και εγώ και εσύ θα είχαμε ΕΔ και δεν θα κάναμε σπουδές χωρίς αντίκρυσμα γιά να βολεύονται οι διάφοροι "παραλίες" .

 

Και να σου πω και κάτι άλλο .

Τα "κεφάλια" τα έπερναν έξω τα ίδια τα σοβαρά πανεπιστήμια με υποτροφίες , από την δεκαετία του 70 ακόμα .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καλό να προτρέχουμε στο να βγάζουμε τα συμπεράσματα μας .

 

Το να δέχεται το ΣΑΕΠ για αναγνώριση τις αιτήσεις αυτό δεν σημαίνει τίποτα .Το ίδιο κάνει και το ΔΟΑΤΑΠ .Το να τους περάσει de facto είναι το δύσκολο .Τώρα στην περίπτωση της αναγνώρισης του αποφοίτου του κολλεγίου από το ρεπορτάζ θα διαπιστώσει κανείς δύο βασικά πράγματα .

 

1.Οτι ο συγκεκριμένος απόφοιτος/απόφοιτη είχε τα Ε.Δ είδη από την Γαλλία που σημαίνει ότι ήταν εγγεγραμμένο μέλος στο αντίστοιχο επιμελητήριο των οικονομολόγων της Γαλλίας .Αυτό ήταν που απαιτούσε τότε το ΣΑΕΠ σύμφωνα με τον προηγούμενο Νόμο .Διαφορετικά η πράξη αναγνώρισης είναι παράνομη .

 

Σήμερα υπάρχει το Νέο Π.Δ αλλά και οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας που έκαναν αναφορά σε περσινή της Τηλεοπτική Συνέντευξη στο ότι και τα Ε.Δ να έχουν οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα εξετάζονται σε ένα σύνολο μαθημάτων από τα επιμελητήρια που έχουν την αρμοδιότητα ως Ν.Π.Δ.Δ .

Αυτό επιπλέον καλύπτεται και από το Π.Δ που τους δίνει αυτό το δικαίωμα .

 

2.Το Πτυχίο της είναι 4 έτη σπουδές όσο και των αντίστοιχων Ελληνικών Πτυχίων οικονομικών επιστήμων .Αυτό σημαίνει ότι πληρούσε τα αντίστοιχα χρόνια του Ελληνικού Προγράμματος που ήταν ένα επιπλέον θετικό για την περίπτωση της .

 

Στους κλάδους των μηχανικών όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα διότι τα δικαιώματα που έχει ο αντίστοιχος Ελληνικός Τίτλος δεν τα έχει στο σύνολο του ο ξένος τίτλος .

Μόνο στην Ελλάδα ο Μηχανικός π.χ Ηλεκτρολόγος έχει τόσα πολλά Ε.Δ για πολλούς διαφορετικούς τομείς και πουθενά αλλού .

 

Αυτό το λέω διότι από το Νέο Π.Δ εξετάζουν και τα αντίστοιχα Ε.Δ του ξένου τίτλου εάν καλύπτει τα Ε.Δ του αντίστοιχου Ελληνικού κάτι που δεν υφίσταται στο 100 % στην σύγκριση των Ε.Δ που γίνετε προκειμένου να του υποβάλουν την 3 έτη πρακτική εξάσκηση που σημαίνει και στην άμεση εξέταση από το ΤΕΕ από την στιγμή και επίσημα πλέον από 01/01/2013 θα αναλάβει τις αναγνωρίσεις .

 

Καλό είναι να μην κάνουμε ισοπέδωση των πάντων κάτι που στο σύντομο μέλλον θα διαψευθεί .Υπάρχουν τα Π.Δ τα οποία εφαρμόζονται κατά γράμμα και κανένας δεν μπορεί να τα διαγράψει ή να τα παρακάμψει .

Link to comment
Share on other sites

Άντε πάλι. Και σε άλλο thread σου έδειξα πως μόνο πράκτικη ή μόνο εξέταση επάρκειας χρειάζεται για να αναγνωριστεί κανείς. Άντε να τα γράψω και εδώ μπας και μάθεις

 

 

Άρθρο 14

 

1. Το άρθρο 13 δεν κωλύει την αρμόδια αρχή του άρ−

θρου 54 να απαιτεί από τον αιτούντα την πραγματοποί−

ηση πρακτικής άσκησης προσαρμογής επί τρία έτη, κατ’

ανώτατο όριο, ή την υποβολή σε δοκιμασία επάρκειας

σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

....

2. Όταν η αρμόδια αρχή κάνει χρήση της δυνατότητας

που προβλέπεται στην παράγραφο 1, οφείλει να παρέ−

χει στον αιτούντα την ευχέρεια επιλογής μεταξύ της

πρακτικής άσκησης προσαρμογής και της δοκιμασίας

επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Μη σε νοιάζει και όλα αυτά τα... που γράφεις τα παρακολουθώ.

 

Το ΠΔ είναι ξεκάθαρο και ζητάει ή πρακτική ή εξετάσεις. Ότι και να λες δεν αλλάζει αυτό. Το χειρότερο από όλα είναι πως για να σε εμποδίσω να χαντακώσεις κόσμο με όλο το μπέρδεμα που δημιουργείς, φαίνομαι και σαν υπέρμαχος των κολεγιών...

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά .Ούτε χαντακώνω κόσμο όπως λες ούτε εμποδίζω κανέναν .Απλός σχολιάζουμε αυτά που λέει το Π.Δ ο καθένας από την δική του πλευρά .Το τι ακριβώς θα γίνει έχω αναφέρει ότι θα το δούμε στο μέλλον .

Τα μέχρι τώρα που έχω πει στα έχω αποδείξει μέσα από το ίδιο το διάταγμα .Από εκεί και πέρα εσύ πιστεύεις στην ολική ισοπέδωση των πάντων και εγώ στην Νόμιμη Τάξη .

Όπως σου είπα υπήρχαν πέρση αναφορές πάνω σε αυτό το θέμα από την ίδια την Υπουργό στην Τηλεοπτική της Συνέντευξη . Εάν λοιπόν παρακολουθείς τα γεγονότα από πέρση θα μπορούσες να διαπιστώσεις αυτά που λέω σήμερα .Υπάρχει αρχείο των δηλώσεων της υπουργού στην ΝΕΤ .Ζήτα , ψάξε και βρες το βίντεο .Από εκεί και πέρα τα όσα είπε η Υπουργός επαληθεύονται σήμερα και από το Π.Δ

 

Ο κόσμος λοιπόν σήμερα πρέπει να γνωρίζει για τα παιδιά του τι πραγματικά συμβαίνει στο θέμα τον κολλεγίων και από τις δύο πλευρές .

Όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψης έτσι είναι και το θέμα των κολλεγίων .

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχες αποδείξει τίποτα. Αυτά σου λέμε τόσο καιρό. Πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο, μπερδεύεις έννοιες και κλείνεις τα μάτια εκεί που δε σε συμφέρει. Το άρθρο 14 είναι ξεκάθαρο και δεν σηκώνει παρερμηνείες.

 

Αν είχαν αξία αυτά που λέει ο κάθε υπουργός στις συνεντέυξεις, τώρα οι Μηχανικοί ΤΕ θα είχαμε ΕΔ εδώ και 10 χρόνια. Το μόνο που μετράει είναι τι γράφει το ΦΕΚ και τίποτα άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχουν το δικαίωμα οι επιτροπές ως προς την κρίση τους αυτό για μένα σημαίνει πολλά .

Το Π.Δ το λέει ξεκάθαρα εάν δεν έχουν ίδια Ε.Δ και πολλά άλλα , τότε υποβάλλονται σε 3 έτη πρακτική ή σε εξέταση επάρκειας γνώσεων αυτό σε παραπέμπει σε εξέταση από τις επιτροπές ως προς τις δικές τους απαιτήσεις και ως προς την δική τους κρίση .Επιτροπές που συγκροτούνται από άτομα από όλες τις πλευρές .

 

Από εκεί και πέρα μένει να το δούμε στο μέλλον .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.