Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διορθωτική Π.Ε. - περίπτωση ιδιοκτήτη με πολλές ιδιοκτησίες


Recommended Posts

Καλημέρα,

ο πελάτης μου αγόρασε το 1992 (προ της κύρωσης της Π.Ε.) οικόπεδο 300 τ.μ. ελεύθερο εισφοράς σε γή.

Επειδή λοιπόν ο πελάτης μου δεν κατέθεσε τότε δηλώσεις ιδιοκτησίας, σήμερα οι πίνακες αναφέρουν τον αρχικό ιδιοκτήτη και απαιτείται διορθωτική για να κάνει την πράξη που θέλει (μεταβίβαση).

Εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα,ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε 2 ιδιοκτησίες στην περιοχή συνολικής έκτασης 6 στρ.

η 1η ιδιοκτησία έκτασεως 2στρ. περίπου ρυμοτομήθηκε και τακτοποιήθηκε με τρόπο ώστε τελικά αποδόθηκαν 2 καθαρά οικόπεδα στον αρχικό ιδιοκτήτη τα οποία ανήκουν σε γειτονικά Ο.Τ. Το ένα απο αυτά αγόρασε ο πελάτης μου.

Η πολεοδομία μου ζητάει τοπογραφικό που να φαίνονται, η αρχική ιδιοκτησία, τα ρυμοτομούμενα και το τελικό οικόπεδο(ά; ). Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί με τους πίνακες διότι στην στήλη του ακινήτου αναφέρει αρχική ιδιοκτησία 1300 τ.μ. αντί 2 στρ. και μετά καταλήγει σε κάποια νούμερα που δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτουν. Βασικά εχει να κάνει με το ότι ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε 2 ιδιοκτησίες και υπολογίζει τις εισφορές βάσει του συνόλου.

Πως μπορώ να δω αναλυτικά τι έχει κάνει ο μελετητής ώστε να προκύψουν όλα αυτά;

Μήπως τελικά είναι πιό απλό το θέμα απ'όσο το βλέπω;Να καταθέσω νέους πίνακες με αρχική ιδ. την καθαρή και μετά απλά εξηγώ τι έχει γίνει στις παρατηρήσεις;

Το ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς το θέμα αν δεν το έχει δεί από κοντά,αλλά μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε.

Πρώτον, καλό θα ήταν αν μπορείς να ανεβάσεις τους πίνακες και το διάγραμμα της πράξης να έχουμε μια εικόνα.

Επίσης 1) ορθώς η εισφορά υπολογίστηκε στον ιδιοκτήτη οποιος αυτός ήταν το 1983

2) γιατί σου κάναν λόγο για τοπογραφικό διάγραμμα? Από όσο καταλαβαίνω θες να κάνεις διορθωτική λόγω αλλαγής ονόματος άρα αυτή είναι απλή περίπτωση και δεν απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα. Σε προβληματίζει το εμβαδόν της αρχικής ιδιοκτησίας όπως είπες. Μήπως το πραγματικό εμβαδόν με βάση καταμέτρηση του μελετητή ήταν όντως 1300 τ.μ. και όχι 2 στρ. (πάνω κάτω) που μπορεί να αναγραφόντουσαν σε κάποιο αρχαίο συμβόλαιο? Οπως και να έχει , νομίζω πως πρέπει να ανεβάσεις πίνακες και διάγραμμα όπως είπα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον DIMITRIS80

Όταν πρόκειται πάντως για πολλές ιδιοκτησίες του αυτού ιδιοκτήτη τότε στις διάφορες στήλες αναγράφονται αρχικά τα στοιχεία της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας και από κάτω με αστερίσκο / παρένθεση σημειώνονται αθροιστικά τα στοιχεία του συνόλου των ιδιοκτησιών που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στις 10-3-82

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ νομιζα αρχικά ότι δεν απαιτείται διάγραμμα αλλά μου το ζήτησε ο υπαλληλος της πολεοδομιας (μεγάλος σε ηλικία και με μεγάλη εμπειρια σε θέματα Π.Ε.) και το αναφέρει και σε μια ημερίδα για τις Π.Ε. στην εισηγηση του.

Συν τοις άλλοις στους πινακες ξεκινάμε απο μια ιδιοκτησία 1300 τμ και καταληγουμε σε 2 ιδιοκτησίες 300 τμ και 700 περιπου σε διαφορετικα ΟΤ.

οποτε σιγουρα θα πρεπει να μπει μια νεα σειρα στους πινακες που να δειχνει ξεχωριστα την ιδιοκτησία των 300 τμ.

Επίσης τυχαίνει να εχω το ψηφιακό αρχείο της μελέτης που φαίνονται κ οι αρχικές ιδιοκτησίες και δείχνει την ιδιοκτησία 2στρ. που συμφωνεί και με το συμβόλαιο.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω τους πίνακες και το απόσπασμα να δείτε.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ο πίνακας δείχνει σωστός.

Σαν αρχική ιδιοκτησία στη συγκεκριμένη θέση εξετάζεται ένα οικόπεδο 1328.55 τ.μ. σε σύνολο ιδιοκτησιών του αυτού ιδιοκτήτη 5399.00 τ.μ. (μέσα σε παρένθεση).

Από το οικόπεδο αυτό απομένουν τελικά μετά τη ρυμοτόμηση, διάθεση εισφοράς κλπ δύο οικόπεδα : ένα στο Ο.Τ.61 με εμβαδόν 322.57τ.μ. και ένα στο Ο.Τ.60 με εμβαδόν 779.12τ.μ. (μέσα σε παρένθεση αναγράφεται το συνολικό εμβαδόν 3025.71 τ.μ. των οικοπέδων που απομένουν στον αρχικό ιδιοκτήτη )

Link to comment
Share on other sites

Να τα πάρουμε με την σειρά.

Στήλη 6: Εγώ για ιδιοκτησία 5399 τ.μ. βγάζω εισφορά σε γη 2324,50 τ.μ. αντί για 2408,87 τ.μ., μπορεί κάποιος συνάδελφος να επιβεβαιώσει μήπως κάνω κάποιο χοντρό λάθος? Μήπως έχει και κάποια άλλη ιδιοκτησία στην Π.Ε. (δεν θα έπρεπε όμως να την γράφει εντός της παρένθεσης)?

Στήλη 7: Προφανώς λόγω της διαφοράς στην εισφορά σε γη, και η εισφορά σε χρήμα μου βγαίνει ελαφρώς διαφορετική.

 

Κάτι δεν μου πάει καλά με τον πίνακα ή κάτι καταλαβαίνω λάθος .:-x

Link to comment
Share on other sites

ο πελάτης μου αγόρασε το 1992 (προ της κύρωσης της Π.Ε.) οικόπεδο 300 τ.μ. ελεύθερο εισφοράς σε γή.

 

Επίσης 1) ορθώς η εισφορά υπολογίστηκε στον ιδιοκτήτη οποιος αυτός ήταν το 1983

 

DIMITRIS80

 

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό αυτό που λες εδώ.Νομίζω ότι οι εισφορές υπολογίζονται στον ιδιοκτήτη πριν την ένταξη στο Σ.Π. κ όχι στον ιδιοκτήτη της 10-3-82.

 

giorgosv αρχική ιδιοκτησία είναι αυτή που είχε ο ιδιοκτήτης του παρόντος πριν μπει στο Σ.Π.Υπάρχει στα downloads ένα έντυπο του ΤΕΙ Σερρών νομίζω, που εξηγεί αναλυτικά τί γράφεις σε κάθε στήλη της Π.Ε.Τί καθεστώς ισχύει στην περιοχή και τα οικόπεδα είναι ελεύθερα εισφορών σε γή?Μήπως το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Μαρκόνι του Ελαιώνα?

Link to comment
Share on other sites

N.1337/83 , αρ. 8 παρ. 5 :

"Ως εμβαδά των ιδιοκτησιών για τον υπολογισμό της συμμετοχής σε γή λαμβάνονται τα εμβαδά που είχανε οι ιδιοκτησίες στις 10.3.1982"

 

(Συγγνώμη που δεν βάζω περισσότερα, αλλά στον ΥπερΚώδικα δεν γίνεται copy :( ).

 

Πάντως κι εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που λες περι απαλλαγής εισφοράς. Είδα κι εγώ τα κενά κουτάκια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ υπολογίζει εισφορά στο σύνολο της ιδιοκτησίας, δεν την επιμερίζει στο τμήμα που μας ενδιαφέρει...

 

edit

Κατάλαβα εκ των υστέρων οτι για απαλλαγή εισφοράς αναφερόσουν στο αρχικό ποστ του συναδέλφου. Μήπως εξέφρασε λανθασμένα πως είχαν παραχωρηθεί τα ρυμοτομούμενα τμήματα? Αλλιώς κι εγώ δεν καταλαβαίνω..

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν βρίσκεται στην περιοχή Μαρκόνι του Ελαιώνα.

Σχετικά με το ελεύθερο εισφοράς σε γή εννοώ ότι ο πελάτης μου αγόρασε καθαρό οικόπεδο που σύμφωνα με το συμβόλαιο του και σε συμφωνία με τον πωλητή δεν οφείλει εισφορές σε γή.Δηλαδή η εισφορά σε γη θα βαρύνει εξολοκλήρου τον πωλητή.Υπάρχει και σχετική βεβαίωση από τον δήμο ότι το οικόπεδο είναι καθαρό.Αυτό συμβαίνει συχνά, το πρόβλημα είναι πως υπολογίζει ο μελετητής τις διάφορες στήλες και από που βρήκε αυτά τα 1328.55 ως αρχική ιδιοκτησία.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τα συμβόλαια οι ιδιοκτησίες το 1982 είναι 2 η μια είναι 2187.73 και η άλλη 4070.42 τμ σύνολο 6258.15 με εισφορές σε γή 2754.08 και σε χρήμα 622.82.Αυτά προκύπτουν από τη στήλη "παρατηρήσεις" σε άλλη γειτονική ιδιοκτησία και ταιριάζουν με το ψηφιακό αρχείο που έχω.

Απλά δεν καταλαβαίνω πως ο μελετητής γράφει άλλες αρχικές ιδιοκτησίες και πως στις παρενθέσεις φαίνονται άλλα πάλι νούμερα.

 

Υ.Γ. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν κάπου στο αρχείο του Δήμου όλα αυτά που ψάχνω;Δηλ. αναλυτικά το πως προέκυψαν όλα αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.