Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόφαση ΣτΕ 1828/2008 περί τυφλών οικοπέδων


Recommended Posts

Υπάρχει η Εγκύκλιος 42η της 11ης Ιουλίου 2008 με θέμα:

" Απαγόρευση κατάρτισης συμβολαιογραφικών πράξεων παραχώρησης υπό ιδιοτών σε κοινή χρήση εδαφικών λωρίδων οικοπέδων, κείμενων εντός οικισμού μέχρι 2000 κατοίκολυς και στερούμενων προσώπου επί κοινόχρησστου χώρου, προκειμένου τα οικόπεδα αυτά να καταστούν οικοδομήσιμα"

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 306
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτο που ΔΕΝ διευκρινιζει ειναι αν επιτρεπεται σε αρτια και οικοδομησιμα οικοπεδα ΜΕ προσωπο να παραχωρουν λωριδα..για αδιευκρινιστο λογο...εξ αλλου ειναι μονομερης πραξη εως 50 μ..

Link to comment
Share on other sites

Παραχώρηση μπορεις να κάνεις. Το τμήμα της παραχώρησης θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, αλλά δεν θα μπορεί να αποτελεί κοινόχρηστο χώρο. Κατά το σκεπτικό της απόφασης αυτό (...η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων) είναι ευθύνη της πολιτείας. Θα μπορεί για παράδειγμα ο Δήμος να το κάνει αποθήκη...

Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχετε την απόφαση ΣτΕ 1828/2008 , ΣΤΕ 263/2008 ?

έχω ένα τυφλό οικόπεδο και δεν ξέρω πως να το χειριστώ(δεν είμαι τοπογράφος αλλά μηχ/γος ) έχω όμως συμβόλαιο ιδιωκτησίας πρό του 1980.Δεν με ενδιαφερη να κτίσω αλλά θέλω περάσω δρόμο ή να χαρακτηρηστή ώς δρόμος δημόσιος ο χωματινος δρόμος απο τον οποίο διέρχομαι για να φτάσω στο οικόπεδο μου , ο οποίος παιρνάει απο άλλα οικόπεδα!.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα,

Μπορει καποιος να διασαφηνισει εαν η αποφαση αυτη του Στε αναφερεται μονο στις παραχωρησεις εδαφικων λωριδων που αφορουν τυφλα οικοπεδα η και σε περιπτωσεις οπου η ιδιοκτησια εφαπτεται με δρομο μικροτερο των 4μ. καθ'ολο το μηκος της και οποτε χρειαζεται παραχωρηση για να πετυχει 2μ. απο τον αξονα του.

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Για όλες τις περιπτώσεις.

 

Επαναλαμβάνω όμως ότι έχει ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ. Απο τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος ή τροποποίηση του 181Δ/85 με άλλο Π.Δ.... οι πολεοδομίες δεν δικαιούνται την άρνηση σε παραχώρηση στην κοινή χρήση εδαφικής λωρίδας για αρτιοποίηση οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.