Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα συνάδελφοι,

μήπως ξέρει κανείς διαδικασίες,δικαιολογητικά,χρήματα

για να στηθεί σταθερός γερανός σε μεγάλο οικοδομικό έργο (5υπόγεια) τι χρειάζεται και από πού ξεκινάμε?

ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Ρίξε μιά ματιά σ' αυτή την ιστοσελίδα: (http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/212A_96.pdf)

Στο ελινυαε με ένα συστηματικό ψάξιμο στον ιστότοπο της νομοθεσίας μπορεί να βρεις τις απαιτήσεις. Πάντως κάτι ειδικότερο από το "πιστοποιητικό επιθεώρησης ανυψωτικών μηχανημάτων" το οποίο το εκδίδει διαπιστευμένος φορέας (TUV, EBETAM, LLOYDS, MOODY, κτλ) δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Μιλάς για πυργογερανό δικτυωτό έτσι δεν είναι?

Δημοσιεύτηκε

ναι, σ'ευχαριστώ.

σήμερα ρώτησα πολεοδομία και δεν ξέρουν , δηλ. δεν υποβάλλω κάτι σ'αυτούς.

ελπίζω να μην μας έρθει κανα πρόστιμο ουρανοκατέβατο από καμια υπηρεσία

Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν νομίζω αρκεί να επιμήνεις σε αυτό: Ο γερανός να έχει πιστοποιητικό επιθεώρησης ανυψωτικών μηχανημάτων από διαπιστευμένο φορέα και ο χειριστής να είνα αδειούχος. Εξ' άλλου όσες φορές έχει έρθει γιά έλεγχο το ΚΕΠΕΚ δεν μας έχει ζητήσει τίποτε άλλο παραπάνω για τους γερανούς εκτός από αυτά τα δύο: το πιστοποιητικό επιθεώρησης και την άδεια του χειριστή.

Πάντως αν θες ρώτα και στην Δ/νση ανάπτυξης της Νομαρχίας που ανοίκει το έργο. Δεν ξέρω βέβαια τώρα με την σύμπτιξη των Δημοσίων Υπηρεσιών που μπορεί να ανοίκει η "πάλλαι ποτέ" Διεύθυνση Ανάπτυξης αλλά κατά βάση αυτή είναι αρμόδια για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό που σου είπα προηγουμένως. Τόσα χρόνια ασχολούμαι με γερανούς, θα την είχα φάει πριν από 'σένα...

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε σ'ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες οδηγίες,

πάντως θα κάνω και μια βόλτα από νομαρχία μιας και το είπες.

Δημοσιεύτηκε

Χαίρομαι αν μπόρεσα να βοηθήσω συνάδελφε. Πάντως αν βγάλεις κάτι νεότερο από την επίσκεψή σου στο "ναό της γραφειοκρατείας" δημοσίευσέ το. Μπορεί και να σώσεις αρκετούς συναδέλφους από κάποια πρόστιμα.

• 7 years later...
Δημοσιεύτηκε

Θέλω να κάνω επισκευές και εξωτερικό σοβάτισμα σε πολυκατοικία, στην κάθετη πλευρά που "βλέπει" σε όμορο οικόπεδο (όριο-σύνοροο)

Ο όμορος ιδιοκτήτης ...ευτυχώς...δίνει άδεια να γίνει, αλλά με την προϋπόθεση να γίνει με φορητό γερανό!!

Γνωρίζεται τι άδειες πρέπει να έχω για να κάνω την εργασία αυτή.

Άδεια για κλείσιμο δρόμου...από που; Αστυνομία;

Άδεια για το γερανό;

Νομίζω για τις εργασίες δεν θα χρειαστώ άδεια μικρής κλίμακας εφόσον δεν έχω ικριώματα..σωστά;

• 7 years later...
Δημοσιεύτηκε

Μια ερώτηση παράνοιας εργολάβου που πρέπει να απαντάμε και σε αυτά δυστυχώς.

Θέλει να τοποθετήσει σε όμορο οικόπεδο, οικοδομικό γερανό για τη κατασκευή του.

Εγω του απάντησα οτι κανονικά ο οικοδομικός γερανός πρέπει να στηθεί στο δικό του

οικόπεδο και οχι σε όμορο, οταν ολοκληρωθεί η θεμελίωση.

Αν προσπαθήσει να βάλει οικοδομικό πυργογερανό σε ενοικιαζόμενο όμορο οικόπεδο,

θα βρεθεί μπροστά απο διάφορα καλουδάκια όπως έγκριση αρχαιολογίας, εδαφοτεχνική μελέτη και

κάποια άδεια που δεν ξέρω τι θα είναι οικοδομική; Μικρής κλίμακας;

Ξέρει κανεις να μου πει αν αυτά που λεω στέκουν;

Δημοσιεύτηκε

@petros71 Kαλημέρα. Η ΕΕΔΜΚ του άρθρου 29 δεν περιλαμβάνει μια τέτοια περίπτωση. Η εγκατάσταση πυργογερανού (δηλαδή μόνιμου οικοδομικού γερανού-tower crane) υπάγεται στο έργο το οποίο πρόκειται να γίνει και έχει λάβει οικοδομική άδεια, καθώς αποτελεί μηχάνημα εργοταξίου. Επομένως, το να βάλει κάποιος ένα γερανό χωρίς να έχει προηγηθεί Ο.Α δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Αυτό που σίγουρα προέχει θα είναι η έγκριση λειτουργίας του με πιστοποιημένο χειριστή, επιθεώρηση από διαπιστευμένο φορέα και μέτρα ασφαλείας εργοταξίου (o γερανός αυτός ανήκει στην κατηγορίας της υψηλής επικινδυνότητας ανυψωτικών μηχανημάτων) από το συντονιστή μέτρων του έργου. Το αν δηλωθεί ότι η εγκατάσταση θα είναι σε όμορο οικόπεδο (έχοντας μισθωτική σύμβαση που το αναφέρει ότι ο εκμισθωτής του το επιτρέπει) εκτιμώ ότι δεν αποτελεί πρόβλημα. Τηρώ όμως μια επιφύλαξη για το αν πιθανώς χρειαστεί κάποια άδεια για την βάση έδρασης  του γερανού (αν τοποθετηθεί στο όμορο οικόπεδο)

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς όπως τα είπες @Pavlos33. Πήρα επαλήθευση απο ΥΔΟΜ. Μπορεί να τοποθετηθεί και σε όμορο. Ομως πρέπει να γίνει αναφορά στο ΣΑΥ-ΦΑΥ του έργου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.