K_PAT Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Συνάδελφοι παρακαλώ για την βοήθεια σας στο ακόλουθο πρόβλημα: Σε οικισμό του '85 έχω ύψος 7.50m + 2.00m για στέγη. Η ερώτηση μου έχει ως εξής: μπορώ να έχω την εξόφληση του Α! ορόφου στο 6.30 m και στην συνέχεια να σηκώσω στηθαίο 1.20m, να φτάσω στο +7.50m και να ξεκινήσω την δίριχτη στέγη μου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος κύριας χρήσης (ύψος >2.40m) τον οποίο μετράω στην δόμηση (άλλοι αυτό το λένε σοφίτα, εγώ το λέω Β! όροφο). Στην Πολεοδομία υπάρχει διάσταση απόψεων και θέλω να βρώ κάποιο νόμο να με κατοχυρώνει. Ξέρω ότι σε άλλες περιπτώσεις αυτό έχει επιτραπεί. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 ΜΠΟΡΕΙΣ περίμενε να σκανάρω happy bro ? Αν θες πες φαξ με πμ να στο στείλω καθαρό αν σε μπλοκάρουν από Πολεοδομία Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliekater Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2008 TheoTDM900 , να σε ρωτήσω και εγώ κάτι ; α) Πόσους ορόφους έχεις τελικά στο κτίριο ; β) Πόσους επιτρέπεται να έχεις συνολικά στην περιοχή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_PAT Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2008 iliekater, εγω χρσιμοποίησα αυτό που ανέβασε ο theo και τελικά φτιάχνω ισόγειο, Α! και Β! όροφο. Ο Β! είναι ουσιαστικά σοφίτα κάτω από δίριχτη στέγη που ξεκινά με ύψος 1.20m στην άκρη και καταλήγει σε ύψος 3.20m στο μέσο. Δεν μετρά όλόκληρος ο Β! στην δόμηση παρά μόνο το τμήμα που έχει ύψος μεγαλύτερο από 2.40m. Τελικό συνολικό ύψος 7.5+2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vioannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Τελικα επειδη εγω δεν καταλαβα οι χωροι με υψος κατω απο 2,40 μετρουν στο ΣΔ η οχι . (απο την απαντηση προκυπτει οτι μετροθν η κανω λαθος ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_PAT Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Οχι, δεν μετρούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 TheoTDM900 Σε μερικές πολεοδομίες ισχυρίζονται ότι μέχρι τα 7,5μ πρέπει φαίνονται τοίχοι και από κει και πάνω στέγη (και μέσα εκεί να ενσωματώνεται ο όροφος), οπότε και δεν τα περνάνε έτσι (στην αίτηση δεν φαίνεται η άλλη σχηματική τομή – οπότε δημιουργούνται οι αμφιβολίες που αναφέρω) (Αλεξ/λης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vioannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2009 Ναι καταλαβα οτι λετε οτι δεν μετραει αλλα που το βασιζετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_PAT Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Δεν μπορείς να έχεις χώρο κύριας χρήσης με ύψος λιγότεροα από 2.40m Link to comment Share on other sites More sharing options...
vioannis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 χωρις να γινομαι κουραστικος εδω υπαρχει η αποψη οτι μετραει ολο τοεξωτερικο περιγραμμα του κτιριου στη δομηση ητη και αυτο που εχει υψος μικροτερο απο 2.40μ διοτι μετρουν ολοι οι χωροι..............μπ.......δεν ξερω τι να πω.............. Μια ιδεα μουρθε τωρα στο μυαλο............να θεωρουμε οτι το τμημα με υψος μικροτερο του 2.40μ ειναι σκετη σκεπη........... για σχολιαστε και σεις............ γεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα