Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Μόνωση Δώματος


Recommended Posts

θα το κάνεις λάθος διότι δεν διάβασες

 

http://www.sts.gr/151/article_409.aspx

 

αναλυτικά

 

παιτούνται δύο χέρια ή περισσότερα, μέχρι να επέλθει κορεσμός. Τότε θα διαπιστώσετε ότι το υλικό δε θα διεισδύει άλλο και θα παραμένει στην επιφάνεια. Προσοχή: Ορισμένες περιοχές της επιφάνειας μπορεί να είναι πιο απορροφητικές από άλλες. Σε αυτές τις επιφάνειες θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή, μέχρι να κορεστούν και αυτές.

 

Ποιός θα το αποφασίσει αυτό?

 

Απομάκρυνση παλαιών σαθρών επιστρώσεων: Αν έχουν γίνει παλιότερες προσπάθειες στεγανοποίησης της επιφάνειας με άλλα υλικά που ξεράθηκαν και καταστράφηκαν, θα πρέπει αυτά να απομακρυνθούν, τουλάχιστον στις περιοχές όπου είναι αποσαθρωμένα ή φουσκωμένα και μπορούν εύκολα να ξυστούν ή να ξεφλουδιστούν. Οι υπόλοιπες περιοχές θα πρέπει να καλυφθούν είτε με τσιμεντοκονία που θα περιέχει Betoplex είτε με Armofix είτε με Smaltofix.

 

πως θα το κάνεις αυτό

 

η αυτό

 

Επισκευή τρυπών, σπασιμάτων, κοιλοτήτων: Αν υπάρχουν τρύπες, κοιλότητες, σπασίματα ή ρωγμές με άνοιγμα μεγαλύτερο από 1mm, θα πρέπει να καλυφθούν είτε με Armofix είτε με επισκευαστικό τσιμέντο που θα περιέχει Betoplex. (Σε οριζόντιες επιφάνειες όπως είναι οι ταράτσες, αυτή η εργασία συνήθως δεν είναι απαραίτητη εκτός ακραίων περιπτώσεων χαλασμάτων, επειδή η ρητίνη λόγω της βαρύτητας θα εισρεύσει έτσι κι αλλιώς στις διάφορες κοιλότητες. Όμως, ειδικά η επισκευή των ρωγμών θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει, για μεγαλύτερη ασφάλεια.)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θα το κάνεις λάθος διότι δεν διάβασες[...]

 

 

1.δεν νομιζω οτι χρειαζετε πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις ποτε υπαρχει κορεσμος.αλλωστε το λεει καθαρα οταν το υλικο δεν απορροφατε μετα απο 2-3 χερια αναλογα ειναι οκ.

 

2.για τον καθαρισμο κ απομακρυνση τον σαθρων πραγματων πιστευω πως με ξυσιμο οπως λεει,σκουπισμα κ τελος με πιεστικο μηχανιμα η ταρατσα γινετε γυαλι

 

3.οι ρωγμες που λεει φτιαχνονται πολυ ευκολα με το armofix.αν πιανουν τα χερια σου πολλα μπορεις να κανεις.κ εμενα επειδη πιανουνδεν νομιζω οτι θα ειναι τοσο φοβερο το να φτιαξω τυχων ρωγμες στην ταρατσα.

 

τελος εγω διαβασα πολυ καλα τα οσα γραφει το σαιτ.απλα ρωτησα κατα ποσο ειναι καλος τροπος μονωσης ο συγκεκριμενος.κ στην τελικη γιατι να δωσω ενα σκασμο λεφτα σε μαστορα για κατι που μπορω να κανω ο ιδιος....οπως για παραδειγμα τα καγκελα.ο μαστορας (γνωστος μου παρακαλω)μου ζηταγε 2500 ευρω για 35 μετρα μπαλκονι κ εγω με 820ευρω στα υλικα κ προσωπικη εργασια τα εβαλα κ ειναι σταθεροτατα κ πολυ καλα φτιαγμενα....οι καιροι δεν ειναι ουτε για ανοιγματα αλλα κ ουτε για απλοχεριες.οτι μπορει ο καθενας κανει

 

φιλικα

 

το ασφαλτόπανο δεν θερμομονώνει... Σωστά?

 

σωστα.η προσφορα ηταν με ασφαλτοπανο για την υγρασια κ διογκωμενη πολυστερινη για θερμομονωση

Link to comment
Share on other sites

Crystal growth system είναι γνωστά για πάνω απο 30 χρόνια και δουλεύουν για υγρομόνωση. Εχουν απειρη ζωή. Τα συστήματα βέβαια που ξέρω εγώ ποτέ δεν μου είπανε είναι ευκολα και δεν χρειάζεται εξειδικευμένο συνεργείο.

Link to comment
Share on other sites

κ. Ροδόπουλε πριμοδοτείται το betostal για υγρομόνωση;

Ποια είναι η άποψη σας ανάμεσα στα επαλειφόμενα (τύπου betostal) ή τα επικαλυπτόμενα τύπου ασφαλτόπανο;

Link to comment
Share on other sites

Πριμοδοτώ τα Crystal growth systems που έχουν ACI και CE. Οι εφαρμογές τους είναι πολλαπλές πχ βιολογικούς, δεξαμενες ύδατος, θεμελίωση, λιμενικά έργα κλπ. Τα ασφαλτοπανα είναι μια λύση που όμως πάσχει απο την ποιότητα του συνεργείου, της πολυπλοκότητα του δώματος (δεν θα πρέπει να έχουν πολλές ραφές). Επίσης έχουν πεπερασμένη ζωή. Σαφώς και πιστεύω οτι ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Link to comment
Share on other sites

κ. Ροδόπουλε το betostal που αναφέρει ο παραπάνω συντάξας (επαλειφόμενο μονωτικό) ανήκει σε αυτή την κατηγορία υλικών (crystal growth) ;

 

To crystal growth είναι φίρμα , τι ακριβώς είναι;

Link to comment
Share on other sites

κοιτα τα downloads ACI concrete admixtures. To betostal δεν μου δείχνει να ανήκει σε αυτά. Επίσης δεν βρήκα CE, EN. Υπάρχουν άλλα συστήματα στην αγορά που ανήκουν και εχουν CE, EN.

Link to comment
Share on other sites

Εσυ ηξερες να εφαρμοσεις τα υλικα μονος σου και δεν σηκωνες και μυγα στο σπαθι σου....δεν ξερεις λοιπον τι ειναι αυτο που ρωτας???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.