Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Έχουμε φορείς (δεν αναφέρομαι στο ΤΕΕ, αλλά στους επιμέρους συλλόγους μας), που κανονικά θα έπρεπε να μας εκπροσωπούν και δε φαίνεται να κάνουν τίποτα. Μάλλον επειδή κάποιες "φωνές" εκεί μέσα σιωπούν γιατί φοβούνται για τη δική τους σύνταξη που πλησιάζει και θα είναι μετέωρη αν σταματήσουν τα κορόιδα να πληρώνουν εισφορές... Είναι ζήτημα χρόνου λοιπόν, αναγκαστικά να κινηθούμε ατομικά πλέον και όχι με blogs, αλλά νομικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μπορούμε να προσφύγουμε νομικά τουλάχιστον για το θέμα της διαγραφής;;

(δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του "αν διαγραφείς δεν μπορείς να ξαναγραφτείς στο

ΤΕΕ")

Πιστεύω ότι αν οργανωθούμε θα μαζευτούμε πάρα πολλοί, με την τρέχουσα κατάσταση ήδη δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε και δυστυχώς φοβάμαι ότι έρχονται και χειρότερες μέρες..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι διπλωματούχος μηχανικός από τον Νοέμβρη του 2007 κ τον Μάρτιο του 2008 έδωσα εξετάσεις και πήρα την άδεια άσκησης επαγγέλματος κ γράφτηκα και στο ΤΣΜΕΔΕ. Μέχρι πρότινος κατάφερνα και πλήρωνα τις εισφορές, με τη βοήθεια των γονιών και λίγη συμβολή δική μου, μιας και ήμουν άνεργη. Βλέπετε η ειδικότητα μου είναι δύσκολη, μεταλλειολόγος και σαν κοπέλα επιπροσθέτως έχω απορριφθεί από πολλές θέσεις, δεν είχα και μέσο άλλωστε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι με συμβουλεύετε να κάνω. Να το διακόψω το ΤΣΜΕΔΕ; Μπορώ; Το εξετάζω σαν ενδεχόμενο γιατί μάλλον δεν το βλέπω να δουλεύω σαν μηχανικός, όχι επειδή δεν θέλω αλλά επειδή δεν υπάρχουν δουλειές και όσες υπάρχουν θέλουν προϋπηρεσία ή προτιμούνται οι άντρες μηχανικοί. Είμαι σε ένα φροντιστήριο και μάλλον εδώ θα συνεχίσω οπότε μάλλον του χρόνου θα γραφτώ στο ΙΚΑ. Φαντάζομαι θα ισχύουν οι εισφορές που πλήρωνα τα προηγούμενα χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ. Δώστε μου σας παρακαλώ κάποια χρηστική συμβουλή για το τι είναι συνετό να κάνω. :?:

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΤΣΜΕΔΕ: Το ταμείο με πρακτικές νταβατζή.

 

Δεν είναι μόνο η λυπητερή των 1900 ευρώ για κάτω 5ετίας ασφαλισμένων δουλεύεις δε δουλέυεις.

 

Τεράστιο πρόβλημα είναι και το ό,τι σε καθιστά αιχμάλωτο και δεν μπορείς να βρεις δουλειά σε άλλο άσχετο με το μηχανιλίκι τομέα. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν πρόκειται να ασχοληθούν με κάτι πέραν του ΙΚΑ και του ''κολλήματος'' ενσήμων.

 

Συνολικά δηλαδή εξαθλίωση. Τόσο για νέους μηχανικούς, εκ των οποίων ένας είμαι κι εγώ, όσο και μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Άεργος Χημικός Μηχανικός

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρόσφατα (δεν πέσασε εβδομάδα) κάτέληξα επειγόντος σε νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο στομάχι. Διάγνωση έλκος και εισαγωγή. Ελα όμως που χρωστούσα στο ΤΣΜΕΔΕ 1,5 δόσεις και δεν είχα σφραγισμένο βιβλιάριο? Το τι αγώνα έδωσαν οι δικοί μου για να με κρατήσουν μέσα δεν λέγεται (έστω για 1 μέρα). Την επομένη, πήγε ο πατέρας μου στα κεντρικά και έκανε διακανονισμό (πλήρωσε 800 ντουκου) χωρια την ταλαιπωρία, αγωνία κτλ, ενώ εγώ είμουν με τον ορό στο χέρι αλλά κοντά στην έξοδο.

Καληνύχτα Ελλάδα....

Link to comment
Share on other sites

Τα πραγματα γινονται ολο κ πιο απελπιστικα... Το θεμα της Υγειας ειναι πρωταρχικο κ θαπρεπε να υπαρχει ευεληξια ως προς την πληρωμη των εισφορων στην περιοδο αυτη.

Ειδικα για τις περιπτωσεις που εμπλεκονται κ παιδια.

Αν υπαρχει αδυναμια πληρωμης θα μπορουσε το Ταμειο να απαιτει μονο τα χρηματα για το ΚΥΤ ωστε να σφραγιστει το βιβλιαριο για γιατρους κ φαρμακα κ να υπαρχει η εκκρεμοτητα για τον τομεα συνταξης.

Ισως θαπρεπε να γινει μια επιτροπη απο εκπροσωπους μας, να ζητησει συναντηση με την Διοικηση του Ταμειου για να συζητηθουν αυτα τα πολυ σημαντικα θεματα.

 

Κατι που επισης θαπρεπε να συζητηθει ειναι το χασμα μεταξυ τιμων πιατσας κ αποζημιωσεων. . Δεν ειναι δυνατον να δινει 20 ευρω για επισκεψη σε γιατρο που αμοιφθηκε με 70 κ 80 κ 90 ! Η να δινει 1,20 για φυσικοθεραπεια! Ειναι σκετη κοροιδια κ πολλες φορες αναρωτιεμαι αν αξιζει η ταλαιπωρια που υφισταμαι οταν παω για να εισπραξω τις πενταροδεκαρες ...Ξερω οτι οι περισσοτεροι απο μας παμε απο γινατι..αλλα ως ποτε θα αντεξουμε τον εξευτελισμο?

Δεν θεωρω οτι πρεπει αναγκαστικα να πληρωνουν τα ταμεια τα υπερογκα ποσα που εισπρατουν οι γιατροι, αλλα νομιζω πρεπει να ασκηθει πιεση στους Ιατρικους συλλογους να ριξουν τις τιμες.

Προσφατα , η εδω και 5 χρονια παιδιατρος μας, μου ζητησε 100 ευρω για επισκεψη στο σπιτι (300μ απο το ιατρειο) , απο 70 που ζητουσε περσι!! Μια απλη εξεταση με διαγνωση "τι να σου πω.. μπορει ναναι μια απλη γριπη, μπορει ναναι κ η Η1Ν1!! δεν μπορω να ξερω!!"

Οταν της ειπα οτι δεν θα χρειαστει να γραψει ολο το ποσο στην αποδειξη , μου το κατεβασε στα 80! Ελεος βρε παιδια, τα κατοσταρικα δεν ειναι πετσετακια!

 

Κ αληθεια, πως θα πιασει τους φοροφυγαδες γιατρους κλπ το κρατος, αν δεν υπαρχει κανενας λογος να ζητας αποδειξη???

Link to comment
Share on other sites

Στο κουτι της Πανδωρας ακουσα, πλην ολων των αλλων πολυ σοκαριστικων στοιχειων, οτι το 80% των γιατρων χρηματιζεται απο Φαρμακοβιομηχανιες...

 

Η μητερα μου, πριν αρκετες δεκαετιες.., φοβουμενη τοτε τα εμβολια, δεν μας εβαλε κανενα πλην της πολυομελυτιδας..

Οκ περασαμε ιλαρα, ανεμοβλογια, παραμαγουλες και τι εγινε? Κανενα εμβολιο δεν μας προστατεύει απο τον αεροβιο στρεπτοκοκκο πχ που ειναι ο κυριος αιτιος μεγαλων προβληματων κ υπαρχει παντου!

Αναρωτιεμαι αν ολα αυτα τα εμβολια που ειναι "υποχρεωτικα" εχουν πραγματικη αξια για την υγεια των παιδιων μας, η' ειναι απλα τροπος να βγαζουν υπερκερδη οι Φαρμακοβιομηχανιες.

 

Απλα προς σκεψιν...

Link to comment
Share on other sites

όλα καλα και ωραία μας τα περιγράφεις αγαπητέ παλιέ συνάδελφε, και μιλάς ακριβώς σαν τον πατέρα μου.

Όμως αυτο το..........κράτος δεν βλέπει ότι εγώ σαν νέος μηχανικός δεν έχω δουλειά, οτί δεν βγάζω άδειες, πώς περιμένει να το πληρώσω? θα τρελαθούμε εντελώς???

ή μήπως περιμένει να πάρω από την μαμά και τον μπαμπά να το πληρώσω?

μάλλον αυτό, γιατί οι έλληνες (οι νέοι) εκεί στηριζόμαστε στην σύνταξη και στις καβάντζες των παλαιοτέρων, γιατί έτσι έχουμε μάθει, και το χειρότερο είναι ότι το κράτος και οι κυβερνήσεις το ξέρουν αυτό και μας ζητάνε εμάς των νέων και ας ξέρουν ότι δεν έχουμε. Λοιπόν ας πάψουν οι κολακίες για το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ και ας κοιτάξουν αυτοί οι φορείς, αλλά και οι παλιότεροι μηχανικοί να σταθούν δίπλα μας και να μην μας λένε, να το πληρώσεις και να το πληρώσεις!! επιτέλους με τί να το πληρώσω με τα 232,53 που πήρα από τον Η/Χ, ήμαρτον !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...!

Όπως έχω καταλάβει, και απο όσα διαβάζω και στις δημοσιεύσεις των προηγούμεων, με το ΤΣΜΕΔΕ προκοπή δεν προβλέπεται..!

Γνωρίζω (και εύχομαι να κάνω λάθος!) πως είναι αδύνατον να διαγραφείς, καθώς θα πρέπει ταυτόχρονα να διαγραφείς και απο το ΤΕΕ, και στην περίπτωση που το κάνεις αυτό, είναι αδύνατον να ξαναγραφτείς!

 

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι άν υπάρχει κάποια εξαίρεση στην περίπτωση μεταπτυχιακών σπουδών ή εργασίας στο εξωτερικό. Αν χρειαστεί δηλαδή να λείψεις απο τη χώρα 3-4 χρόνια, υποχρεούσαι να πληρώσεις τις εισφορές;Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δηλώσεις στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ οτι δεν θα είσαι μηχανικός εν ενεργεία για ένα χρονικό διάστημα;

Link to comment
Share on other sites

Ναι πληρώνεις υποχρεωτικά εκτός και αν δουλεύεις στο εξωτερικό και πληρώνεις άλλη ασφάλεια εκεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.