Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμένα.

Είμαι σχετικά νέα μηχανικός - 4 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ.... δύστυχη η ημέρα που γράφτηκα.

 

Τον Απρίλη του 09- Μ. Πέμπτη- έφυγα από μία εταιρεία στην οποία δούλευα ως ιδωτικός υπάλληλος, απλώς είχα ΤΣΜΕΔΕ ταμείο. Την Τρίτη του Πάσχα έπιασα δουλειά σε μία άλλη εταιρεία πάλι ως μισθωτός υπάλληλος με ΤΣΜΕΔΕ.

 

Πέρισι αρχές 1/12/09 μέχρι 15/1/10 είχα επίσης παραιτηθεί και ξεκίνησα ξανά εργασία στις 16/1/10.

 

Πριν λίγες ημέρες διαπίστωσα ότι μου έλειπε το αυτοκόλλητο του βιβλιαρίου. Έστειλα τη μητέρα μου που δεν εργάζεται να πάει στο ΤΣΜΕΔΕ καθώς εγώ δουλεύω πολύ μακριά και ήθελα μια μέρα άδεια γι αυτή τη δουλειά. Της απάντησαν ότι χρωστάω λεφτά, τα οποία αντιστοιχούσαν σε αυτά τα χρονικά διαστήματα. Δεν της υπολόγισε ούτε το ποσό που χρωστάω γιατί ήταν πνιγμένος είπε. Και της είπε να πάει άλλη μέρα!!! Αλλά της είπε τουλάχιστον 500 ευρώ. Εγώ φυσικά δεν γνώριζα ούτε γνωρίζω αν αυτό είναι λογικό, εφόσον δε δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας και όλες οι εισφορές μου 4 έτη εργασίας δίνονται από την εταιρεία που εργάζομαι αφού είμαι μισθωτή.

 

Μπορείτε να μου πείτε αν είναι λογικό;και νόμιμο; Έχω στείλει mail στο μισό ΤΣΜΕΔΕ. Και ετοιμάζομαι και για νομική οδό γιατί δε θα μου κοστίσει λόγω φιλικής σχέσης οπότε θα το κάνω. Το αστείο ειναι ότι εγώ δεν έλαβα ποτέ κανένα ειδοποιητήριο και μέχρι πριν 8 μήνες είχα πάρει και λεφτά από εξετάσεις από το ΤΣΜΕΔΕ. Θα πρέπει δηλαδή να πληρώσω τόσα λεφτά επειδή έμεινα 1,5 μήνα άνεργη????? Με ρώτησε κανείς αν ήθελα να έχω συντάξιμα γι αυτό το μήνα;;;;

Καταλαβαίνω ότι κάνουν τα πάντα για να μας τα παίρνουν αλλά είπαμε! Και άνεργος και να πληρώνω;;;;

 

Σας ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημα του ότι άνεργοι μηχανικοί δεν πρέπει να υποχρεούνται να πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ κ ότι πρέπει να ισχύσει ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας, ώστε να πλατιάζουμε με δεκάδες ακόμα αιτήματα χάνοντας τον στόχο?

 

Εδώ το πιο απλό κ δίκαιο αίτημα κ καθόμαστε κ το λιβανίζουμε μεταξύ μας μήνες τώρα. Καταλαβαίνω ότι κανένας δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη του να γράψει κάτι κ να το στείλει κ δε θέλει να αντιπροσωπεύσει τους άλλους αλλάπλέον έχει καταντήσει χαζομάρα ενώ μερικοί μηχανικοί έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης κ έρχεται ο νταβατζής ΤΣΜΕΔΕ κ τους ζητάει ένα νοίκι κάθε μήνα. Ευτυχώς δεν είμαι ακόμα μεσα σε αυτούς αλλά αυτή η κατάφορη αδικία με ενοχλεί κ θέλω να πάψει.

Ας κάνουμε μια απόπειρα εδώ να γράψουμε το κείμενο της καταγγελίας κ ο καθένας να προσθέτει κάτι από τις γνώσεις του ή την προηγούμενη εμπειρία του στο θέμα.

 

Για πιο άμεση επικοινωνία κ δικτύωση έφτιαξα ένα προφίλ στο facebook με όνομα Tsemede Fight, όσοι θέλετε κάντε add.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα group κ να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα. Νομίζω αυτό είναι το κύριο εμπόδιο. Το γνωρίζουμε μόνο λίγοι κ ανοργάνωτοι μηχανικοί. Αν βγει παραέξω δε θα υπάρξει δικαίωση του ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό πως ακόμα και άνεργος-η πληρώνεις εισφορές, όχι με "τιμές" μισθωτού, αλλά ελ.επαγγελματία ανω η κάτω 5ετίας ανάλογα που είσαι. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Σύμφωνα με τις χρονολογίες που δίνεις για 1,5 μήνα είσαι παρακάτω απο 500 αν είσαι κάτω 5ετίας. Και εγώ μπορεί να θέλω να μην έχω συντάξιμα και να μην πληρώνω για 1χρόνο αλλά δεν γίνεται. Γιαυτό φωνάζουμε όλοι αν έχεις παρακολουθήσει ανάλογες συζητήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο κανα μήνα που θα σου έρθει η απόφαση σπίτι οτι διαγράφηκες θα σου έχουν και σαν υπενθήμιση οτι πρέπει να πληρώσεις τόσα ... χρήματα μέχρι της ημερομηνίας αυτής που διαγράφηκες.. Προφανώς πρέπει να τα πληρώσεις γιατι μετά τοκίζονται κανόνικα και με το νομο..

 

Τα ενσημα σου δεν διαγράφονται ποτέ.. Πέρνεις και μια συνολική ασφαλιστική ενημερότητα πρίν φύγεις και τέλος..

 

 

Μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος για τα ενσημα; Οτι αν διαγραφτεις απο το ΤΣΜΕΔΕ, δεν χανονται τα ενσημα και υπολογιζονται επιπλεον μαζι με τα ενσημα αλλου ταμειου;

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

 

Υ.Γ.: Αν γινει καποια κινηση δικαστικως για την παυση πληρωμης εισφορας στο ΤΣΜΕΔΕ πχ στους ανεργους, ειμαι μεσα...

Link to comment
Share on other sites

Η συνταγή είναι μια .

Κατάρτιση λίστας μηχανικών με υπογραφές που δεν αντέχουν να πληρώνουν τις ληστρικές εισφορές και αποστολή στα γραφεία ΤΣΜΔΕ και ΤΕΕ .

 

Δε γίνεται να μην υπάρχουν δουλειές και αυτοί σαν καλοί και ξεδιαλεγμένοι να μας στέλνουν αναλυτικά το μπουγιουρντί σα να μην τρέχει τίποτα .

 

Ας κάνουν εισφορές 3 και 4 ταχυτήτων . Ή ας μας εξασφαλίζουν οι κύριοι του ΕΤΑΑ μελέτες για να βγάζουμε τις εισφορές τους .

Link to comment
Share on other sites

Γιατί κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι μεγάλη η λίστα? Μήπως όσοι αδυνατούμε στην πληρωμή θεωρούμαστε "παράπλευρες απώλειες", αριθμητικά δεν δημιουργούμε πρόβλημα στο ταμείο αρα δεν τρέχει και τίποτα? Κάτι σαν "τι να κάνεις έτσι είναι η ζωή, υπάρχουν και άνεργοι, αλλά ο κόσμος θα προχωρήσει"...

Link to comment
Share on other sites

αριθμητικά δεν δημιουργούμε πρόβλημα στο ταμείο αρα δεν τρέχει και τίποτα?

 

Αν δεν δημιουργούμε πρόβλημα, τότε δεν είναι και πρόβλημα η προσωρινή απαλλαγή από τις εισφορές μας. Αρκεί απλά να το ζητήσουμε. Ίσα ίσα που θα έχουμε λιγότερο συντάξιμο χρόνο και θα πάρουμε μικρότερη σύνταξη! Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι όχι μόνο δεν θα είναι μικρή η λίστα, αλλά διακυβεβευεται η βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ. Για αυτό και κάνουν "την πάπια" τόσα χρόνια.

Η λύση που προτείνει ο thomas είναι καλή. Απλά πρέπει να σκεφτούμε το πρακτικό κομάτι της συλλογής υπογραφών. Υπάρχει κάποιος τρόπος ηλεκτρονικής ίσως "υπογραφής" με πλήρη στοιχεία ώστε να αποσταλλεί πλήρως και επίσημα η λίστα; Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει; Να υποχρεώσουμε μήπως τους συλλόγους μας να ξεκινήσουν να τηρούν από ένα βιβλίο (το οποίο θα τους δώσουμε εμείς-υπάρχει άλλωστε και κάποιο "αντι-ΤΣΜΕΔΕ" κίνημα αν θυμάμαι καλά με Blog; ) και να προσέρχεται στα γραφεία του κάθε συλλόγου ο ενδιαφερόμενος να υπογράφει;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει πληρώσει αρκετά μπιλιέτα επειδή δεν βγαίνει εδώ και καιρό .

Η λίστα είμαι μεγάλη αλλά και ο Έλληνας ψωροπερήφανος

 

και επειδή δε μιλάει υπάρχει η αίσθηση μικρής λίστας .

 

Αλλά και οργανωμένα να μην γίνει κάποια κίνηση το μήνυμα θα δοθεί ανοργάνωτα καθώς δε θα λαμβάνουν εισφορές επειδή δε περισσεύει μία. Δε θα αφήσει ο άλλος νηστικά τα παιδιά του για το ΕΤΑΑ.

 

Βέβαια όσο γονείς - παππούδες κλπ τα ακουμπάνε θα δημιουργείται η ψευδής αίσθηση πως λεφτά έχουν οι μηχανικοί απλά κλαίγονται .

 

Έτσι όμως δεν ιδρώνει κανένα αυτί.

Link to comment
Share on other sites

διαβάσουμε και το περιοδικό του ΤΕΕ αυτής της εβδομάδας για να δουμε που μας γραφουν...στην σελ 60, http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2011/ED2624/2624_ALL.pdf οπου ενημερώνει περίτρανα οτι συνεδριάζει το ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να εφαρμόσει νεες αυξήσεις στις συντάξεις, εφόσον δεν υπάρχει κανενα προβλημα αποθεματικού ταμειου, εφόσον η αναλογία ...εργαζομένων προς συνταξιούχους ειναι 7 προς 1!!! Απλα προκαλουν με την στάση αυτή...ώντας γυναίκα και χημ-μηχ εχω αγανακτήσει από την εργασιακή κατασταση..αλλα όταν ο μπαμπάς των περισσοτέρων κάλυπτε μέχρι τωρα το τσμεδε φυσικα και δεν θα δημοσιευτεί ούτε θα λυθεί το προβλημα...!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.