Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα εκπόνησης Η/Μ μελετών απλών εγκαταστάσεων


Recommended Posts

Το ΔΣ του ΠΣΔΜΗ απέστειλε επιστολή στις πολεοδομίες της Χώρας με τεκμηρίωση για τον τρόπο προσδιορισμού των απλών Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τις αστοχίες που παρατηρούνται εις βάρος των Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Δείτε σχετικά: http://wp.me/pzdPu-1X

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς ο συλλογός μας άργησε να κάνει το αυτονόητο.

Το 2011 δεν νοείται καν διαχωρισμός σε απλές και μη Η/Μ εγκαταστάσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να πιέσει.

 

Τα χειρότερα όμως έγιναν με τους ενεργειακούς επιθεωρητές, που δόθηκαν άδειες επιθεωρητών συστημάτων θερμανσης και κλιματισμού σε τελείως άσχετες ειδικότητες !!!

 

Θα πρέπει ο ΠΣΔΜ-Η να κινηθεί ποιο δυναμικά για να προασπίσει τα αυτονότητα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα παραπάνω δεν ήταν αυτονόητα.

Το θέμα της κατάργησης των απλών Η/Μ εγκαταστάσεων έχει ήδη τεθεί http://sy2mh.wordpress.com/2011/01/23/mhepaggelmatika

Χρειάζεται όμως ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και παρέμβαση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έπρεπε να ισχύει από την αρχή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ΠΣΔΜ-Η, δεν έχει ισχυρή απήχηση, καθώς αριθμεί τα περισσότερα μέλη μηχανικών (ΜΜ+ΗΜΜΥ χωρίς ΝΜ, ΗΜ, ΜΗΜ πάνω από 33.000. Θεωρώ ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο σύλλογος γιατί δεν "ακούγεται" και δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον των μελών του.

Link to comment
Share on other sites

Μια απάντηση είναι: Δες τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών http://leftengineers.wordpress.com/2009/05/17/apotelesmatapsdmh

 

Τα τελευταία χρόνια ψηφίζουν περίπου το 10% των συναδέλφων με αποτέλεσμα να επικρατούν συνήθως αυτοί (παρατάξεις και άτομα) που διαθέτουν τον καλύτερο κομματικό μηχανισμό. Έτσι, πέρα από τις πολιτικές θέσεις οι οποίες επικρατούν, εκλέγονται και πρόσωπα με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Μετά τις τελευταίες εκλογές γίνανε κάποιες παρεμβάσεις, καταφέραμε να γίνουν κάποιες συνελεύσεις (έστω με 50 άτομα) και κάτι ελάχιστο έχει προχωρήσει.

Δεν περιμένω θεαματικές αλλαγές, αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος δεν μας επιτρέπει να είμαστε αδρανείς...

Link to comment
Share on other sites

Ασε έχω βρεθεί σε συνέλευση 25-30 ατόμων...Αν μόνοι μας δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας τι να πω..

Στην τελευταία πρόταση που έγραψες μαζί σου 100%. Κάτι μου λέει πάντως ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στην ειδικότητά μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οι πολιτικοι και αρχιτεκτονες μια ζωη κανουν τα παντα.

Στην περιοχη μου ακομα και σημερα μονοι τους κανουν ολες τις μελετες. Υπογραφουν και κλιματισμο και ανελκυστηρα, τα παντα. Την ενεργειακη μελετη την υπογραφει πολιτικος και αρχιτεκτονας του ιδιου γραφειου πολλες φορες.

 

Ο ΓΟΚ ειναι νομος του κρατους αρα θεωρω οτι ειναι ακυρη η ερωτηση: "Τι ξερει ο Μηχανολογος απο ΓΟΚ;"

 

Οι τακτοποιησεις γινονται απο αρχιτεκτονες και πολιτικους διοτι αυτοι εχουν ασχοληθει με τις Οικ. Αδειες και παιρνουν τηλεωνο τους ιδιοκτητες: "Το υπογειο και το παταρι ειναι παρανομα και πρεπει να τα τακτοποιησουμε. Μην μπλεξεις αλλο μηχανικο, μονο εγω εχω τα σχεδια".

 

Το προβλημα των πολιτικων και αρχιτεκτονων ειναι οτι θεωρουν τους αλλους μηχανικους υπαλληλους τους για να τους κανουν τις μελετες με το 1/3 και 1/4 των αμοιβων. Οταν μηχανικος αλλης ειδικοτητας παρει δικια του δουλεια κανουν συνελευσεις για να δουν πως θα τον μπλοκαρουν.

 

Την απαντηση την εδωσε το ΤΕΕ που δινει τα επ. δικαιωματα στους μηχανικους. Αμφισβητουν καποιοι το ΤΕΕ οσον αφορα τα δικαιωματα οπως τα εχει δωσει;

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω εκφέρει αντίθετη γνώμη με το θέμα των υπογραφών θα πω τα πράγματα με το όνομά τους (κατά την γνώμη μου πάντα)

 

Ο μηχανολόγος,ηλεκρολόγος κτλ είναι κάτι σαν βοηθός ή αν θέλεις ο "μούτσος" του Πολιτικού, Αρχιτέκτονα στην οικοδομή. Γιαυτό και στο 99% των μεγάλων και μικρών έργων πάντα εργοταξιάρχης είναι ΠΜ άντε και ΑΜ. Ενα έργο εκτός από το να φαίνεται ωραίο, πρέπει και να στέκεται και να παρέχει ασφάλεια. Συνεπώς ύψιστης σημασίας είναι τα στατικά (άρα ΠΜ) και ελλάσωνος τα Η/Μ. Ετσι λοιπόν πάντα κουμάντο θα κάνουν οι συγκεκριμένες ειδικότητες....

Για να κάνει κουμάντο ένας μηχανολόγος και να έχει για "μούτσο" του τον πολιτικό (ή και καθόλου στα πόδια του) ο μόνος τρόπος είναι να παίξει εκεί που πραγματικά ανήκει δηλαδή στην βιομηχανία. Στην Ελλάδα βέβαια που η βιομηχανική δραστηριότητα είναι ελλιπής, έχουμε πέσει με τα μούτρα όλοι στην οικοδομή

Link to comment
Share on other sites

Αμφισβητουν καποιοι το ΤΕΕ οσον αφορα τα δικαιωματα οπως τα εχει δωσει;

άμα οι αποφάσεις του δεν συμφωνούν με τους νομους , ΝΑΙ

----

κατα τα άλλα δεν υπάρχει κανένα θεμα

έως την έκδοση του 'νέου νόμου αυθαιρετων' μπορεί ο καθενας να κτίσει ότι του καπνίζει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.