Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτελέσματα "πειράματος" με κονβέκτορς (θερμοπομπούς)


ΟΩΝ

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νέος λογαριασμός ΔΕΗ... Συνέχεια "πειράματος"...

12/01/2012 - 21/03/2012: € 407 / μήνα (!!!!!!!!!!!!!!!!)

Αν αφαιρέσουμε την αξία του ρεύματος για όλες τις άλλες χρήσεις πλην θέρμανσης, τότε είναι περίπου € 350 / μήνα (!!!) για θέρμανση.

Θυμίζω ότι είχα 3 κονβέκτορς αναμμένα όλη νύχτα, και άλλο 1 (του σαλονιού) αναμμένο όλη μέρα. Δηλαδή είχα θέρμανση περίπου 10 ώρες το 24ωρο.

Για χρήση καλοριφέρ κεντρικής θέρμανσης (πετρελαίου), απαιτούνται περίπου €2/h για ένα διαμέρισμα. Για θέρμανση περίπου 5 ώρες την ημέρα, θα απαιτούνταν 5x30x2=300 € / μήνα.

Ίσως λοιπόν και να μην συμφέρει η χρήση κονβέκτορς για θέρμανση.

Παρ' όλα αυτά, θα συνεχίσω του χρόνου το "πείραμα" και θα σάς ενημερώσω.

Ίσως θα βάλω χρονοδιακόπτες, ώστε να μην "καίνε" όλη νύχτα τα κονβέκτορς... θα δούμε...

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει δε, που σε διάφορα άλλα άρθρα καλούσε ιδιώτες και άλλους τεχνικά άσχετους να υιοθετήσουν την ίδια λύση. Και ενώ είχαμε ήδη πει ότι είναι οικονομικά ασύμφωρο. Τι να πω..

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική εμπειρία.

Σπίτι 55 τμ στη Νάξο. Χτισμένο σε ύψωμα δίπλα στη θάλασσα αλλά χωρίς ελεύθερες πλευρές στο βορά (ελεύθερες πλευρές ανατολική και δυτική) και με άλλη κατοικία από επάνω, άγνωστο αν έχει μόνωση (μάλλον όχι). Επίσης πολλές απώλειες από τα κουφώματα (παλιά ξύλινα με μονό τζάμι). Το σπίτι έχει αναμονές για κεντρική θέρμανση αλλά δεν τοποθετήθικε ποτέ. Οι ιδιοκτήτες έβαλαν ένα κονβέκτορα στο σαλόνι (SIEMENS 2.1kW) και έναν στο υπνοδωμάτιο (Siemens 1.5 kW). Επίσης στο υπνοδωμάτιο υπάρχει και ένα κλιματιστικό 8000BTU. Το μπάνιο έχει ένα απλό αερόθερμο τοίχου, ενώ η κουζίνα δεν έχει θέρμανση.

Η θέρμανση ήταν ανοιχτή περίπου 3.5 ώρες τη μέρα κατά μέσο όρο. Ποτέ δεν ήταν ανοιχτά και τα δύο σώματα. Υπήρχαν και μέρες που δεν χρησιμοποιήθικε καθόλου θέρμανση.

Για την περίοδο κατανάλωσης από 1 Νοεμβριου μέχρι και 29 Φλεβάρη ο εκαθαριστικός λογαριασμός ήταν 125 ευρώ.

 

Σίγουρα το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Τις περισσότερες ώρες έλειπα από το σπίτι οπότε οι απαιτήσεις σε θέρμανση ήταν περιορισμένες. Σε μια τέτοια όμως περίπτωση το κόστος για θέρμανση με πετρέλαιο ενδεχωμένως να ήταν μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα αυτά, θα συνεχίσω του χρόνου το "πείραμα" και θα σάς ενημερώσω.

το πιο μακροχρόνιο πείραμα "ξοδέματος ρεύματος στο βρόντο" από καταβολής πειραμάτων πάσης φύσεως

Link to comment
Share on other sites

Εάν έπαιρνε επώνυμους θερμοπομπούς θα έιχε άλλο αποτέλεσμα??Του χρόνου που το πετρέλαιο θα έχει 1.40/λίτρο τι να προτημήσουμε για θέρμανση?

Link to comment
Share on other sites

giorgosvet, ξέχασα να αναφέρω ένα σημαντικό θέμα:

Όλον αυτόν τον καιρό έκανα το λάθος και άφηνα ανοιχτούς όλη νύχτα τους κονβέκτορες στα υπνοδωμάτια. Αυτό νομίζω επιβάρυνε πολύ την κατανάλωση. Του χρόνου θα βάλω χρονοδιακόπτες, ώστε οι κονβέκτορες να "αναβοσβήνουν" ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης να πω ότι στον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ έχουν ενσωματωθεί κάποιες υπέρμετρες αυξήσεις στις λεγόμενες "Χρεώσεις εθνικού ηλεκτρικού συστήματος". Έτσι, ενώ η αξία του ρεύματος (καθαρά οι kWh) που κατανάλωσα για το δίμηνο ήταν 475€, προστέθηκαν άλλα 330€ (!!!!!!!!) γι' αυτές τις "χρεώσεις".

Να γιατί το "πείραμα" στράβωσε...

Άρα λοιπόν για του χρόνου (που θα πάρει +40% (!!!!!!!!!!!!!) το πετρέλαιο θέρμανσης), σκέφτομαι:

  1. Να προμηθευτώ θερμοπομπούς προς αντικατάσταση κάθε κονβέκτορα.
  2. Να χρησιμοποιήσω χρονοδιακόπτες.
  3. Οι θερμοπομποί να είναι καλής ποιότητας, όπως είπες.

Να πω δε ότι πριν σπεύσουμε να καταδικάσουμε το "πείραμα", να πούμε ότι το κόστος που προαναφέρθηκε αφορά 10ωρη καθημερινή χρήση... Δηλαδή 300 ώρες το μήνα.... Μπορεί κάποιος να υπολογίσει το μηνιαίο κόστος στα κοινόχρηστά για 300 ώρες θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου σε πολυκατοικία; Δική μου εκτίμηση είναι περί τα €600 / μήνα...

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Να πω δε ότι πριν σπεύσουμε να καταδικάσουμε το "πείραμα", να πούμε ότι το κόστος που προαναφέρθηκε αφορά 10ωρη καθημερινή χρήση

 

να καταδικάσουμε το πείραμα? το πείραμα ήταν νεκρό εν τη γενέσει του.

 

αυτό που κάνεις είναι πείραμα frankstein το οποίο στο τέλος θα κατασπαράξει την τσέπη σου.

Link to comment
Share on other sites

Ενώ σκεφτόμουν κι εγώ σοβαρά για θερμοπομπούς το ξανασκέφτικα διαβάζοντας εδώ στο φορουμ απόψεις πιο ειδικών από μένα και τελικά χθες γέμισα τη δεξαμενή μου πετρέλαιο για του χρόνου.Τιμή 1 ευρώ/λίτρο.Να βγάλω τον ερχόμενο χειμώνα και μετά βλέπουμε.Αν τελικά θα έχει όντως 1,40/λίτρο του χρόνου,μάλλον έιναι η τελευταία φορά που έβαλα πετρέλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.