Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Όπως ανέφερα κι ΕΔΩ

με λυπεί το γεγονός ότι το δικαίωμα της υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων ΔΕΝ το έχουν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ τοπογραφίας, οι οποίοι ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ (και θεωρώ ότι ηθικά το έχουν κερδίσει) πολύ πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς "υπομηχανικούς".... για να μή πω ΚΑΙ από τους Πολιτικούς Μηχανικούς, όσο κι αν δυσαρεστήσω τους συναδέλφους Π.Μ!!

Δε μου αρέσει η ιδέα ότι Δομοστατικοί, υδραυλικοί και συγκοινωνιολόγοι Π.Μ που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΠΟΤΕ τους με τοπογραφία και ακόμα και τα μαθήματα της γεωδαισίας (όχι τοπογραφίας) ήταν γι αυτούς ένα ακόμα μάθημα "γενικού" ενδιαφέροντος, έχουν το δικαίωμα υπογραφής και δεν το έχουν οι συνάδελφοι του ΤΕΙ τοπογραφίας που έχουν φάει τα σκ.... τόσα χρόνια με γεωδαισίες!!

 

Κανονικά, για μένα, εξαρτημένα Τ.Δ πρέπει να έχουν δικαίωμα οι ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΑΤΜ ΑΕΙ-ΤΕΙ και ΜΟΝΟ!

Το ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ που λέω πάντα.

Σε γενικές γραμμές η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όσο κι αν έχει "παράπλευρες απώλειες".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

To όλο θεμα ξεκινα απο το αλισβερίσι του "υπογραφω αλλες μελετες"...

 

Κανονικα πρέπει για ολες τις μελετες να υπογραφει μονο ο αρμοδιος πτυχιουχος.

 

Φαντασου, λες "Δε μου αρέσει η ιδέα ότι Δομοστατικοί, υδραυλικοί και συγκοινωνιολόγοι Π.Μ που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί ΠΟΤΕ τους με τοπογραφία και ακόμα και τα μαθήματα της γεωδαισίας (όχι τοπογραφίας)"...

Σκέψου τί γινεται και ποσες φορες πολλαπλάσια είναι η σοβαροτητα του φαινομενου σε στατικες μελετες!

 

Ποια αποφαση ειναι αυτη;

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου τί γινεται και ποσες φορες πολλαπλάσια είναι η σοβαροτητα του φαινομενου σε στατικες μελετες!

 

Ποσώς διαφωνώ μαζί σου!!!

Έκαστος στο είδος του!!!!

Κι Π.Μ στις στατικές μελέτες με αποκλειστικότητα!!!

Θα συμπλήρωνα κι Αρχιτέκτονες στα εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά όπως π.χ παραδοσιακών οικισμών, με αποκλειστικότητα!!

Link to comment
Share on other sites

Το ξερω πως δεν διαφωνεις.

Απλα τονιζω καταστασεις μπας και ξυπνησουμε...

Βεβαια, σε εναν ιδανκο κοσμο, η california θα ηταν μεξικανικη, αλλα...

Link to comment
Share on other sites

ωραίες οι στηρίξεις σας αλλά....

το θέμα είναι στην ουσία

αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό επαγγελματιών δεν μπορεί να δουλέψει, μέχρι χτες έκανε μία Α δουλειά, σήμερα όχι και δεν μπορεί να κάνει μάλιστα και τίποτα άλλο..

Τους οδηγούν παρανόμως στην ανεργία

Link to comment
Share on other sites

ωραίες οι στηρίξεις σας αλλά....

Τι εννοεις με αυτο;

αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό επαγγελματιών δεν μπορεί να δουλέψει, μέχρι χτες έκανε μία Α δουλειά, σήμερα όχι και δεν μπορεί να κάνει μάλιστα και τίποτα άλλο..

Μπορει, αλλα τι σπουδασες και με τι ασχολεισαι; Ειναι συμβατο το ενα με το αλλο; Υπαρχει παρανομια οταν δεν ειναι; Κι αν εγω ως πολ. μηχ. κανω 300 τοπογραφικα τον μηνα, ο τοπογραφος διπλα, τι θα κανει;

 

Οχι, το ολο συστημα ειναι λαθος. Ο καθενας πρεπει να υπογραφει τις μελετες της ειδικοτητας του και τις αντιστοιχες επιβλεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τους χωροτάκτες που επειδή κάνουν ένα μάθημα Τοπογραφίας - θέλουν να κάνουν Τοπογραφικά, τους Δασολόγους που επειδή τους επιτρέπει ο νόμος να συντάσσουν κάτι δασικούς χάρτες στέλνουν ακόμα και στις υπηρεσίες ενταγμένα, τους συμβολαιογράφους που έχουν ένα φίλο πολιτικό μηχανικό και κάνουν διορθωτικές στο κτηματολόγιο, έχω να προτείνω και στους φίλους ΤΕ να βρουν ένα Τοπογράφο ΑΕΙ, κατά προτίμηση μεγάλης ηλικίας να τους υπογράφει ότι θέλουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν άρτια και οικοδομήσιμα ΟΛΑ τα γήπεδα εντός εκτός και επί τα αυτά, απάτες κάθε είδους, διορθωτικές, ακόμα και εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς. Και όλα αυτά για 80€ το τεμάχιο. Χωρίς να πάνε να μετρήσουν τίποτα. Χωρίς να έχουν κάνει κάτι χαζομάρες περί ανώτερης και δορυφορικής γεωδαισίας. Το πολύ με ένα GPS χειρός, ρολογιού ή κινητού. Σύντομα το istore θα έχει και προγραμματάκι, "τοπογραφικό στη στιγμή", δίπλα στην εφαρμογή "βρείτε φαρμακείο κοντά σας". Επίσης, δε χρειάζεται κανείς να λέει ότι είναι φορολογούμενος. Μπορεί να μην πληρώνει τίποτα και να κάνει μια περαίωση από τις επόμενες. Αφού δεν έχουμε κράτος, δεν έχουμε ελέγχους, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε όρεξη για δουλειά, γενικά το παίζουμε μάγκες και καταφερτζήδες, είμαστε αεριτζήδες, ωχ-αδερφιστές και απατεώνες.

Πάντως όποιος ξέρει να κάνει τοπογραφικά, ας τα κάνει. Απλά τα τοπογραφικά έπρεπε να έχουν ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Αυτές που συζήταγαν στο τελευταίο συνέδριο. Ναι, που κάθε τοπογραφικό θα πιάνει τέσσερα Α0. Που θα θες πτυχίο νομικής, άριστη γνώση του τι συμβαίνει κάθε μέρα στην περιοχή του τοπογραφικού και μετά από πέντε ερωτήματα στο Δήμο, την Περιφέρεια, το Υπουργείο και αφού ψάξεις 40 εγκυκλίους, θα πάρεις τελικά τα 150€ μετά από παζάρι, πάντα με τον κίνδυνο να βρεθείς κατηγορούμενος σε ένα δικαστήριο. Για τους επιστήμονες ΑΕΙ ή ΤΕΙ που ξέρουν το αντικείμενο πολύ καλά, υπάρχει πάντα η λύση να φύγουν από τη χώρα. Μακάρι να μπορούσα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λογικό, ευχάριστο (επειδή πρυτάνευσε η λογική επιτέλους) αλλά και αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Λυπηρό κατ'εμέ επίσης το ότι αποκλείονται οι Τοπογράφοι ΤΕΙ, όμως και αυτό αναμενόμενο ήταν καθώς οι απόφοιτοι ΤΕΙ εν γένει δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Καταχρηστικά ασκούν το επάγγελμα όπως το ασκούν τόσα χρόνια και γνωρίζοντας όρι αυτό που δηλώνω είναι "βαρύ", προκαλώ οποιονδήποτε πλέον να μου το αντικρούσει, μετά από 3 ή 4 φόρες που έθεσα το επιχείρημα και δεν πήρα ως απάντηση τίποτα περισσότερο από μισόλογα (ακόμα και ανθρώπους από τους οποίους περίμενα σαφή απάντηση). Το ερώτημα ήταν "αν έχετε επαγγελματικά δικαιώματα τόσα χρόνια, τότε γιατί αγωνίζεστε για τον καθορισμό τους;".

Όταν με το καλό στο προσεχές διάστημα, λυθεί επιτέλους (το γράφω και το εννοώ) το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, θεωρώ προφανές ότι θα μπουν στο παιχνίδι και οι Τοπογράφοι ΤΕΙ. Θα ήταν παράδοξο με εκκρεμότητα σε αυτό το θέμα, να γνωμοδοτούσε το ΝΣΚ υπέρ τους αυτή τη χρονική στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Τα συγχαρητήριά μου ? Κάνανε πάλι το θαύμα τους

Και πανηγυρίζουν κι από πάνω που κατάφεραν να αποκλείσουν τους αποφοίτους ΤΕ από την δουλειά τους, συντηρώντας την διαμάχη.

Αλήθεια οι Τοπογράφοι ΤΕ τότε τί δικαίωμα έχουν ??? τί σπούδασαν αυτοί ? μόνο να πλέκουν πουλόβερ μάλλον...

και μετά μου λέτε ότι εμείς είμαστε προκατειλημμένοι. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν

ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

 

ΜΑΛΛΟΝ...τι να πω..καταργηστε μας...αλλαξτε μας ειδικότητα γιατι ειμαστε επικινδύνοι...τι να πω...δεν υπαρχεί λόγος να υπάρχουμε και να υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ τοπογραφίας...

Link to comment
Share on other sites

tpanag τι δεν σου έχει απαντηθεί με σαφήνεια; Οι Μηχανικοί ΤΕ δεν έχουν ΕΔ. Μόνο η συντεχνία του ΤΕΕ παραπληροφορεί τους πάντες για το αντίθετο. Παλαιότερα με το 318 οι δομικοί και οι συναφείς ειδικότητες είχαν καλυφθεί, αλλά πλέον λόγω της ακύρωσης της 2ης παράγραφου από το ΣτΕ είναι αμφιλεγόμενο και αυτό. Εκεί πάτησε και το ΝΣΚ.

 

Είναι παράνομοι όσοι δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο τους; Αυστηρά συντεχνιακά ναι. Επειδή όμως το ελληνικό κράτος παρανομεί επί 27 χρόνια που δεν εκδίδει ΠΔ για τους Μηχανικούς ΤΕ, συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μόνο στο Κτηματολόγιο δημιουργήθηκε πρόσφατα. Επίσης πρόσφατα έγινε δίκη εναντίων Μηχανικού ΤΕ για άδεια που υπέγραψε στατικά κτλ και αθωώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.