Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό εκτός σχεδίου: Χρειάζονται αποτύπωση και τα όμορα;


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε τοπογραφικό διάγραμμα για γήπεδο εκτός σχεδίου χωρίς ολοκληρωμένο κτηματολόγιο, χωρίς παλαιότερο τοπογραφικό διάγραμμα, με απλή αναφορά στους όμορους μόνο στο συμβόλαιο προ 30ετίας, και χωρίς ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει να μου υποδείξει τα όρια των όμορων πως φεύγουν, πως θα τα απεικονίσω στο τοπογραφικό που προορίζεται για αποδοχή και μεταβίβαση? Και εκτός αυτού είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τους όμορους σε τέτοιες περιπτώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις "ιδιοκτησία αγνώστου". Δες στο περίπου πως είναι η υφιστάμενη κατάσταση των όμορων

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, papathvas said:

Βάζεις "ιδιοκτησία αγνώστου". Δες στο περίπου πως είναι η υφιστάμενη κατάσταση των όμορων

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Επομένως να μην αναγράψω τα ονόματα του συμβολαίου καθόλου γιατί μπορεί πλέον να μην ισχύουν, σωστά? Στο περίπου πως είναι η υφιστάμενη κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσω γιατί δεν υπάρχουν οριοθετημένα όρια.. γι 'αυτό και αναρωτιέμαι αν είναι απαραίτητο να αναγραφούν !

Link to comment
Share on other sites

@the_topoΤο να βάλεις στο περίπου 2-3 μ. κλίση πλευράς όμορου πχ όπως αλλάζει η καλλιέργεια ή όπως πάει ένα μικρό πρανές (συνήθη όρια σε γήπεδα), δεν θα σου πει κανείς κάτι. Έτσι και αλλιώς δεν θα κλείσεις τα όμορα γήπεδα. Δεν έχεις καμία τέτοια υποχρέωση (εκτός αν μιλάμε για περιοχή αναδασμού, οπότε αλλάζει το θέμα συζήτησης). Για την πληρότητα γίνεται. Μπορείς επίσης να δεις (πάλι δεν θα υπάρχει φυσικά ακρίβεια και δεν έχει και σημασία να υπάρχει) τις πλευρές των γεωτεμαχίων από την προανάρτηση (maps.gov.gr). Για τα ονόματα μπορείς να αναγράψεις αυτά του τίτλου. Μια άλλη επιλογή είναι να γράψεις "ιδιοκτησία αγνώστου" και σε παρένθεση (πρώην ιδιοκτησία τάδε, όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο). 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.