Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως έχουν καταργηθεί οι ασφάλειες τήξης και δεν το ξερω?


Megawatt

Recommended Posts

Θέλει κανείς να μου απαντήσει αν η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί εγκαταστάσεις χωρίς ασφάλειες τήξεως;

ΝΑΙ ηλεκτροδοτεί χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα να μην το κάνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού, ρε φίλε, η ΔΕΗ στην Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία ισχύει εδώ και 70 χρόνια (ολοκαίνουρια), σου ζητάει να δηλώσεις πόσα αμπέρ είναι το τηκτό της γενικής ασφάλειας!

 

και επίσης τι γράφουν εκεί που αναφέρει:

 

"τοποθετήθηκε τηκτό γενικής ασφάλειας ............ Α Τ.Τ."

 

Εσύ τι αναγράφεις σε αυτό το σημείο;!

Link to comment
Share on other sites

Εσύ τι αναγράφεις σε αυτό το σημείο;!

 

Εσύ τι λες να γράφω;

 

Για πες μας και για εσένα.

τι γράφεις; γιατί τόσες μέρες κατάλαβα ότι δεν γράφεις τίποτα σε αυτό το σημείο της ΥΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού, ρε φίλε, η ΔΕΗ στην Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία ισχύει εδώ και 70 χρόνια (ολοκαίνουρια), σου ζητάει να δηλώσεις πόσα αμπέρ είναι το τηκτό της γενικής ασφάλειας!

 

 

 

 

Ρε φίλε YΔΕ της ΔΕΗ είναι απ το καιρό του νόε .Σιγά μην μπούνε στο κόπο να το αλλάξουν:razz: Και η ΔΕΗ παλιά έβαζε στα ρολόια τήξεως,τώρα βάζει αυτόματες.Πλέον ο καινούριος κανονισμός δεν απαγορεύει την τοποθέτηση αυτόματων σαν γενικές ασφάλειες στο πίνακα.

Link to comment
Share on other sites

Και ούτε πρόκειται να καταλάβεις γιατί πολύ απλά δεν έχω υπογράψει ποτέ στην ζωή μου Υπεύθυνη Δήλωση! Δεν πρόκειται να βρεις σφραγίδα και υπογραφή μου πουθενά…

 

Το δικό μου το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία του κανονισμού και μόνο! Γιατί πολύ απλά σύμφωνα με τον κανονισμό επιτρέπεται. Αφού έφερα όλα τα στοιχεία και το απέδειξα τώρα θέλω να μάθω από αυτούς που βάζουν αυτόματη ασφάλεια τι αναγράφουν στην Υπεύθυνη Δήλωση! Εάν γράφουν 35 Α τότε θα έπρεπε να τοποθετούν ασφάλεια τήξεως διαφορετικά είναι παράνομοι! Εάν το σβήνουν ή συμπληρώνουν 32 Α και το δέχεται η ΔΕΗ τότε είναι νόμιμοι.

 

Η Υπεύθυνη Δήλωση του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη σύντομα θα αλλάξει για να συμπεριλάβει την θεμελιακή γείωση, τους ελέγχους, κ.τ.λ..

Link to comment
Share on other sites

να αναφερω οτι σε περιπτωση παροχων νο4 εως νο 7 η δεη αν εχουμε αγωγους παροχης του τυπου 4χ? η 5χ? και δεν εχουμε διακοπτη φορτιου και τηκτο δεν ηλεκτροδοτει.

επιτρεπει σε αυτες τις παροχες αυτοματο διακοπτη ισχυος μονο εαν οι αγωγοι ειναι

4χ1χ? η 5χ1χ?.

αυτα ειναι ακομα σε ισχυ για την δεη και εχουν αναφορα σε αρθρα του ΚΕΗΕ .

ενδεχεται να αλλαξουν τωρα οπως αναφερει και ο nvel.

προσφατα η διανομη κοζανης δεν ηλεκτροδοτηση εργο γιατι ο πελατης

ειχε πολυπολικο καλωδιο και αυτοματο .τον αναγκασε να αντικαταστησει με φορτιου και μαχαιρωτη ,παρα την παρουσια μηχανικων απο επωνυμη εταιρεια και για αναφορα στο οτι ο 384 δεν απαγορευει.

dei_p2_5.pdf

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θέλανε "μαρουλάκι" οι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ;! Εγώ πάω στοίχημα ότι οι μισοί ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ δεν ξέρουν ότι άλλαξε ο κανονισμός!

 

Τώρα θυμήθηκα και τον πατέρά μου που όταν τον είχα ρωτήσει κάτι άλλο πάνω στην υπεύθυνη δήλωση μου είπε "Εμείς (οι παλιοί) στην υπεύθυνη δήλωση γράφουμε ότι τοποθετήθηκε πίνακας PILUX, ολοι την ίδια μάρκα βάζουμε; Έτσι μάθαμε, έτσι γράφουμε..."! Και όταν τον ρώτησα ειρωνικά " Γιατί εάν γράψεις ότι ο πίνακας ήταν Hager δεν θα ηλεκτροδοτούσε η ΔΕΗ την εγκατάσταση;" μου είπε" Φυσικά και θα την ηλεκτροδοτούσε! Αλλά ποιος κοιτάει στην ΔΕΗ τις Υπέυθυνες Δηλώσεις!".

 

Πολύ την γουστάρω την ωμή αλήθεια που πηγάζει από τους ανθρώπους που έχουν 30 χρόνια πάνω στην δουλειά! Σου λένε τα πιο τρελά και απίστευτα πράγματα σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Οντως κάνεις δεν κοιτάει στη ΔΕΗ τις Υπεύθυνες Δηλώσεις.Το Θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος? Τότε τρέχεις και δεν φτάνεις.....γιαυτό παιδιά προσοχή σε ότι υπογράφουμε γιατί μια φορά γίνεται το κακό και μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος από το πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ρε φίλε, έχεις δίκιο σε αυτό που λες! Αλλά αυτή είναι μια γενική παρατήρηση...

 

Το θέμα είναι ότι έχουμε έναν κανονισμό που σου επιτρέπει το Α, το Β και το Γ και έρχεται η ΔΕΗ και σου λέει εγώ δεν δέχομαι το Α, το Β, το Γ ή όποιο από αυτά έτυχε να παρατηρήσει! Δηλαδή για την ΔΕΗ ισχύει ο ΚΕΗΕ και για τους ηλεκτρολόγους ο ΕΛΟΤ;

 

Εμείς δεν είπαμε να παρανομήσουμε! Συζητήσαμε βάσει κανονισμών πάνω σε ένα θέμα. Καταλήξαμε στο ότι επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό που συζητούσαμε! Εάν πάω στην ΔΕΗ και μου αποδείξει ότι κάναμε λανθασμένη ερμηνεία των κανονισμών θα καταλάβω το να μην δεχτούν την Δήλωση! Αλλά εάν δεν μου το αποδείξει, που και πως θα βρω το δίκιο μου;! Κανείς δεν θα κάτσει να μαλώσει με το Κράτος = ΔΕΗ!

 

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στο Ελλαδιστάν;! Εάν συνδυάσουμε αυτό το μήνυμα μαζί με εκείνο για "την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη όταν δεν υπάρχει θεμελιακή" θα καταλάβουμε πόσο πίσω είμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.