Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου-εργασίες που προβλέπονται


Recommended Posts

Τι εργασίες επιτρεπονται με την διαμορφωση περιβάλλοντος χωρου? (μπαζωσεις, υψη, τι υλικα κλπ)

 

Για ποσο καιρο μετά την έκδοση της οικοδομικης αδειας μπορουν να γινουν?

Link to comment
Share on other sites

οτι εργασίες προβλέπονται ωστε να έρθει η κατάσταση όπως την εικονίζει η εκδοθείσα άδεια

 

....

 

για όσο καιρό η άδεια διαρκεί .....

 

?....

Link to comment
Share on other sites

οτι ύψη προβλέπει η οικοδομική άδεια. Προσοχή όμως τα ύψη θα πρέπει να είναι + ή πλην 1,50 απο την στάθμη του φυσικού εδάφους ή μεγαλύτερα, εφόσον τα έχει εγκρίνει η ΕΠΑΕ αλλά καμιά φορά οι μηχανικοί ή κατα λάθος οι τοπογράφοι κλέβουν δηλαδή η άδεια σου θα μπορεί να δείχνει μεγαλύτερα ύψη απο +,- 1.50 εσυ θα πρέπει να ακολουθήσεις την πραγματική στάθμη εδάφους, που μπορεί να εικονίζεται διαφορετικά, διαφορετικά την άδεια σου μπορεί να την προσβάλουν....

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Σε αγροτεμάχιο (5000 τμ) εκτός σχεδίου και εντος ΣΧΟΟΑΠ το οποίο είναι οικοδομήσιμο πρόκειται να κατασκευαστεί η εξωχική κατοικία της φωτογραφίας. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εαν επιτρέπεται περιμετρικά της περγκολας να κατασκευασθεί στηθαίο από συμπαγή ή μη υλικό. Διαφοροποιείται κάτι λόγω του ότι πρόκειται για εκτός σχεδίου Δόμηση?? Και στην περίπτωση που επιτρέπεται πρέπει να λάβει έγκριση από την αρχιτεκτονική επιτροπή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και για όποια καθοδήγηση.

tzimas 2.3.3 - Picture # 2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς μάλλον να κατασκευάσεις στηθαίο περιμετρικά της μπαζωμένης βεράντας. Για μένα δεν εμπίπτει στο τελευταίο εδάφιο καθώς το στηθαίο ύψους 1 μέτρου τι πλαγιοκάλυψη και ανεμοπροστασία να προσφέρει; Όμως, επειδή έχουμε δει πολλούς παραλογισμούς, να είσαι προετοιμασμένος ακόμη και για Σ.Α.

60. Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή "για την ηλιοπροστασία με"(**) την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, "προσωρινών σκιάστρων από"(***) καλαμωτή και κινητών στοιχείων, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων "ή οριζόντιων" στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής. 
"Κατ' εξαίρεση ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) επιτρέπεται η κατασκευή κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντος οργανισμού της κατασκευής για λόγους ανεμοπροστασίας και μέχρι ύψους 2,00 μ., αποκλειόμενης της δημιουργίας κλειστού χώρου.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο εννοούσα έχοντας στο μυαλό μου το περίγραμμα του χώρου της περγκολας απ την κάτοψη (κακή η περιγραφή μου ομολογουμένως).
Ο λόγος που έθεσα το ερώτημα είναι ακριβώς το ότι δεν εχω βρεί ξεκάθαρη απάντηση μέχρι τώρα και λαμβάνοντας υπόψη και την μικρή εμπειρία μου προτίμησα να απευθυνθώ εδώ πρωτού καταλήξω προκειμένου να μην βρεθώ προ εκπλήξεως.

Edited by orestis_evg94
Link to comment
Share on other sites

54 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

... να είσαι προετοιμασμένος ακόμη και για Σ.Α.

....

48 λεπτά πριν, orestis_evg94 said:

... πρωτού καταλήξω προκειμένου να μην βρεθώ προ εκπλήξεως.

Έχε όμως κατά νου ότι αν πας και για Σ.Α. οι πιθανότητες εκπλήξεων είναι ισχυρές

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Didonis Το αν θα απαιτηθεί να πάρω έγκριση από το ΣΑ στη προκειμένη φάση εξαρτάται από τι? (Με συγχωρείς αν αγνοώ κάτι που θεωρείται ευρέως γνωστό)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.