Μετάβαση στο περιεχόμενο

orestis_evg94

Members
  • Περιεχόμενα

    121
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.709 profile views

orestis_evg94's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Pavlos33 Γράφει: Διαιρετό κατά χρήση τμήμα στο οποίο υφίσταται επί του ακάλυπτου ισόγεια αποθήκη. Η αποθήκη θα αποτελεί κοινόχρηστο χώρο για τους εκάστοτε ιδιοκτήτες ειδικούς ή καθολικούς αυτών. Δεν αποδίδει χιλιοστά ξεχωριστά για μελλοντική δόμηση.
  2. Σε ενιαίο οικόπεδο με διώροφη οικοδομή και ισόγεια αποθήκη πραγματοποιήθηκε ρύθμιση αυθαιρέτου για τις παραβάσεις της διώροφης οικοδομής αλλά και της αποθήκης. Στη συνέχεια έγινε σύσταση καθέτου (2 κάθετες) και εν συνέχεια σύσταση οριζοντίου επί της μιας καθέτου. Στην κάθετο Ι υπάρχει η διώροφη οικοδομή επί της οποίας υπάρχουν 6 διαμερίσματα, κοινόχρηστοι χώροι και δικαίωμα υψούν. Στην κάθετο ΙΙ υπάρχει η ισογεια αποθήκη και υπόλοιπο δόμησης. Κατανοώ ότι για τη μεν κάθετο Ι πρεπει να εκδοθούν 8 ταυτότητες (6 διαμερίσματα + 1 για κοινόχρηστους χώρους + 1 για δικαίωμα υψούν). Στη κάθετο ΙΙ που δεν υπάρχει οριζόντια θα εκδοθεί 1 ταυτότητα για την αποθήκη??? Η πρέπει και εδώ να εκδοθεί και για την ''μελλοντική δόμηση'' που αναλογεί στη κάθετο??
  3. @maranti αντίστοιχα και με το σύστημα αυθαιρέτων του Ν.4495/17 τα αρχεία μπορεί να τα δει μόνο ο μηχανικός που σύνταξε την ταυτότητα της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας. Επομένως επικοινωνείς μαζί του
  4. @dimitris GM Είναι όντως ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα, αν και στην περίπτωση μου πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης και όχι για αρχική κατασκευή. Βέβαια δεν βλέπω και κάποια άλλη εναλλακτική
  5. Περιμετρική τοιχοποιϊα (αργολιθοδομή) σε προαύλιο εκκλησίας παρουσιάζει εκτεταμένες ρυγματώσεις, απόκλιση της καθέτου και διόγκωση. Η εκκλησία βρίσκεται εντός οικισμού. Έχω λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις (αρχαιολογία κλπ) για το έργο. Ως προς το σκέλος ''άδεια'' μπορώ να το προχωρήσω με βεβαίωση άρθρου 30 κατηγορία: ιδ) κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων, Βρήκα επίσης στις ΕΕΔΜΚ την περίπτωση ιβ. Εργασίες χρωματισμών ή επισκευών με χρήση ικριωμάτων. Που θεωρείται ότι ανήκει το έργο αυτό?
  6. Το 2002 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για διώροφη οικοδομή με στέγη η οποία περιλάμβανε στο ισόγειο ένα τμήμα κατοικία και το υπόλοιπο pilotis και στον Ά όροφο κατοικία (οροφοδιαμέρισμα). Ο φέρον οργανισμός του κτιρίου, και η κατοικία του Ά ορόφου έχει αποπερατωθεί εντός του διαστήματος ισχύος της άδειας. Στο ισόγειο το διαμέρισμα δεν κατασκευάστηκε. Μέχρι σήμερα υπάρχει ενιαία pilotis (χωρίς κανένα χώρισμα). Στην εν λόγω ιδιοκτησία πραγματοποιήθηκε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Σήμερα ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προχωρήσει στην κατασκευή της κατοικίας στο Ισόγειο. Θα πρέπει να εκδώθει καινούργια οικοδομική άδεια κατηγορία 2 παράγραφος δ για προσθήκη δόμησης σε υπάρχον κτίριο? Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει δίοδος μέσω αποπεράτωσης εργασιών μιας και ο φέρον οργανισμός του κτιρίου είναι ολοκληρωμένος και η κατοικία υπήρχε κανονικά στα σχέδια της άδειας του 2002?? Ποια η διαδικασία?
  7. Καλησπέρα στη κοινότητα... σε αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ανεγερθεί πριν το 2011 κατασκευές από panel για χρήση αποδυτηρίων και αποθήκευσης αθλητικού εξοπλισμού. Για τις εν λόγω κατασκευές δεν έχει εκδοθεί άδεια. Γνωρίζω ότι σε προγενέστερους νόμους αυθαιρέτων υπήρχε η επιλογή ''πρόχειρη κατασκευή''. Μπορεί να ληφθεί υπόψη ως προχειρη μια κατασκευή αποτελούμενη απο panel με πορτες, παραθυρα,κλπ??? Σημειώνω (πως δεν υπάρχει θέρμανση στους χώρους). Πως θα καταχωρηθούν στον Ν.4495 οι κατασκευές αυτές?
  8. @nikos georgantas Έχει αναφερθεί το θέμα στην σελίδα 11 της συζήτησης.
  9. Καλημέρα σε όλους.... σε άδεια που εκδόθηκε πριν μερικούς μήνες διαπίστωσα ότι οι συντεταγμένες των κορυφών του κτιρίου έχουν αναγραφεί εκ παραδρομής λάθος στο πινακάκι επί του διαγράμματος κάλυψης ενώ η θέση του κτιρίου στο σχέδιο καθώς και οι διαστάσεις του αποτυπώνονται σωστά. Πρέπει να κάνω ενημέρωση της άδειας ή αναθεώρηση (παράγραφος για πρόδηλο) λαθος??? Σημειώνω οτι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα μεγέθη του διαγραμματος (Κάλυψη, Δόμηση, Όγκο, Ύψος κτιρίου)
  10. @kosmoarch απόφαση με αριθμό 299 / 2014 (ΦΕΚ 57 Β / 16-01-2014) άρθρο 3 3. α) Το ύψος των αποζημιώσεων του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει και τα έξοδα μετακίνησης του Ελεγκτή Δόμησης, εκτός από τις περιπτώσεις ελέγχου σε νησιά, όπου στο ποσό της αποζημίωσης προστίθενται και τα έξοδα μετακίνησης σε οικονομική θέση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, καθώς και διανυκτέρευσης, όταν αυτή απαιτείται και αιτιολογείται επαρκώς. β) Στο ύψος των παραπάνω αποζημιώσεων δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. γ) Οι παραπάνω αποζημιώσεις δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε εισφορά και κράτηση υπέρ τρίτων.
  11. Θέλω να κάνω μια διόρθωση σε άδεια που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο καθώς κατά τον αρχικό έλεγχο του ελεγκτή δόμησης κατάλαβα ότι αν και η θέση του κτιρίου εντός του οικοπέδου είναι σωστή έχουν αναγράφει λάθος οι συντεταγμένες των κορυφών του κτιρίου. Χρειάζεται ενημέρωση ή αναθεώρηση (προδηλο λάθος)??? Επίσης προσπαθώ να περάσω νέα όραση σε συνέχεια υπάρχουσας και δεν μου εμφανίζει καμία επιλογή;;; Έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία;;;; Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει διότι είναι εν εξέλιξη η διαδικασία του αρχικού ελέγχου δόμησης;;;
  12. Καλημέρα στη κοινότητα, πελάτης μου κατασκεύασε αγροτική αποθήκη 15,00 τμ το 2022 με βάση ΕΕΔΜΚ (κατηγορία κγ. Κατασκευή μίας λιθόκτιστης αποθήκης). Σήμερα θέλει να λάβει οριστική σύνδεση και επομένως περιμένει από εμένα να εκόσω την βεβαίωση σύνδεσης. Σε ποια κατηγορία ανήκει η περίπτωση αυτή?? Στην 1γ (κατασκευές με πράξη εκτός Ο.Α) ??? Αν ναι θα πρέπει να αναρτηθεί πόρισμα από ελεγκτή δόμησης???
  13. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα στη κοινότητα, θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής ζήτημα. Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται μεταξύ δύο διαφορετικών οικοπέδων του ίδιου ιδιοκτήτη ( τα οποία κατέχει με συμβόλαιο το κάθε ένα). Η οικοδομή με βάση την άδεια (1991) έπρεπε να ανεγερθεί στο μπροστινό (μικρό οικόπεδο). Αντί αυτού κατασκευάστηκε μεταξύ των δύο οικοπέδων. Παράλληλα με το χρόνο κατασκευής έγινε αυθαίρετη προσθήκη βοηθητικών χώρων κολλητά στην κατοικία. Σε μεταγενέστερο χρόνο συνάδελφος έδωσε έγγραφα τα οποία ανέφεραν ότι θα ανεγερθούν επιπλέον πρόχειρες κατασκευές (οτι έχει τσίγκο στη φώτο). Αντί αυτού πρόκειται για αποθήκες κατασκευασμένες από τσιμεντόλιθους, επικάλυψη τσίγκου κλπ). Με ποιον τρόπο θα υπαχθούν οι κατασκευές αυτές στον νόμο των αυθαιρέτων? Μία ή δύο δηλώσεις? Θα πρέπει να προηγηθεί κάποια διαδικασία για το οικόπεδο πρώτα (πχ συνένωση)?? Η φωτογραφία είναι από την ανάρτηση κτηματολογίου όπου φαίνεται πως έχουν καταχωρηθεί τα οικόπεδα. Πρόκειται για περιοχή που η κτηματογράφηση βρίσκεται υπό εξέλιξη.
  14. Καλησπέρα στη κοινότητα. Έχω τα εξής δύο ερωτήματα σχετικά με την έκδοση ΕΕΔΜΚ και πιο συγκεκριμένα το σκέλος της θέρμανσης: 1) Διαμέρισμα (σε πολυκατοικία κατασκευής 1992) πρόκειται να αυτονομηθεί με εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. Στα απαιτούμενα έγγραφα περιλαμβάνεται η μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης. Μετά από επικοινωνία και με την διαχειρίστρια εταιρία έμαθα ότι δεν υπήρχε μελέτη θέρμανσης και η κατανομή γίνεται με βάση όσα αναφέρει ο πίνακας κατανομής χιλιοστών. Επομένως εγώ πρέπει απλά να μεταφέρω αναλογικά το ποσοστό δαπανών θέρμανσης που αναλογεί στο διαμέρισμα μου στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες??? Πρέπει να συντάξω εκ νέου ολόκληρο τον πίνακα κατανομής χιλιοστών ή θα αναφερθώ μόνο στις δαπάνες θέρμανσης??? 2) Για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε μονοκατοικία (μέχρι σήμερα υπήρχε καυστήρας πετρελαίου) απαιτείται άδεια??? Δεν έχω βρει κάποια κατηγορία στις επιλογές της ΕΕΔΜΚ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
  15. @the_topo Εγω προσωπικά έκανα μετατροπή τα kW της αντλίας σε BTU και πολλαπλασίασα * 0,14 που είναι η τιμή του πίνακα 3. Δεν ξέρω αν είναι απολύτως σωστό αλλά δεν βλέπω εναλλακτική με βάση τις επιλογές του εν λόγω πίνακα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.