Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής ΚΕΝΑΚ Ηλ. Μηχ.


Recommended Posts

Σε προκαλώ λοιπόν, πες κάτι που είπα και δεν ισχύει ή δεν το έχω ανακαλέσει.

 

Εσύ ξεκάθαρα μίλησες παραπάνω πως υπάρχουν ΠΔ για τους Μηχανικούς ΤΕ. Όλα τα ΠΔ είναι αναρτημένα στο Εθνικό Τυπογραφείο www.et.gr. Πες μας ποια είναι, να ξέρουμε ότι τόσα χρόνια που φωνάζουμε να εκδοθούν και τόσα σχέδια ΠΔ που χανόντουσαν στα συρτάρια, ήταν από λάθος.

 

Όσο για τους περιορισμούς κτλ ποτέ δεν έλεγα πως πρέπει να γίνουμε ΠΕ στη θέση των ΠΕ. Το ΤΕ μου αρέσει και με καλύπτει. Τώρα αν θεωρεί κανείς πως 3-4 split units 18000 btu πρεπει να υπογράφονται μόνο από ηλεκτρολόγο ΠΕ, τι να πω; Καλή Ανάσταση...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 112
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Την απάντηση την έδωσε ο συνάδελφος σας .

 

Τα δικαιώματα των ΤΕΙ Δομικών,Υποδομής και Τοπογραφίας ρυθμίστικαν με το Π.Δ. 318 το οποίο απαρτίζεται απο 4 άρθρα απο τα οποία αναστάλθηκε απο το ΣτΕ η ισχύς του 2ου το οποίο ρύθμιζε το εύρος των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.Έτσι έχουν απομείνει σε ισχύ ουσιαστικά το 1ο, 3ο και 4ο άρθρο του Π.Δ. τα οποία δηλώνουν μεν οτι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί Τ.Ε. έχουν δικαίωμα στην αυτόνομη πρόσβαση στο επάγγελμα της ειδικότητάς τους χωρίς όμως να ορίζεται ως ποιό βαθμό. Οπότε δημιουργείται νομικό κενό το οποίο είναι τραγικό να υπάρχει 28 χρόνια μετά την ίδρυση των ΤΕΙ.

 

Από ότι βλέπεις εσείς αναφερθήκατε πρώτοι σε αυτά τα Π.Δ και μιλήσατε για νομικό κενό .Αυτό λοιπόν που είπα εγώ είναι ότι το συγκεκριμένο νομικό κενό έχει ρυθμιστεί από την πολιτεία με περιορισμούς για αυτό και το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έχει δικαίωμα κανονικά να υπογράψει τέτοιου μεγέθους μελέτη .Παρόμοια Π.Δ προφανώς υπάρχουν και για τις άλλες σχολές των Μηχανικών των ΤΕΙ .

 

Επειδή λοιπόν ρωτάς συνέχεια εσύ εμένα σε προκαλώ λοιπόν και εγώ εσένα να μας απαντήσεις από που προέρχεται η αναφορά του δικαστηρίου ότι δεν δικαιούται να υπογράψει τέτοιου μεγέθους μελέτη ?

 

Από που προκύπτει το γεγονός ότι σήμερα οι Μηχανικοί ΤΕ δεν μπορούν να υπογράψουν απεριόριστα δικαιώματα στην ειδικότητα τους τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που έχει και ένας Μηχανικός ΠΕ της ίδιας κατεύθυνσης εάν δεν υπήρχαν σήμερα αυτοί οι περιορισμοί ?

 

Κλείνοντας θα επαναλάβω πως έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς ζητάτε και προς τα που πάει το πράγμα .

Link to comment
Share on other sites

@spgirl. Ψυκτικες οικιακές εγκαταστάσεις ακόμα και χωρίς ΕΔ μπορεί να υπογράφει. Μιλάμε για τα split units που μπορεί ο κάθε τυχαίος ψυκτικός και ο ξάδελφος του να βάζει. Δε λέμε για το νέο σύστημα ψύξης της Φουκασιμα. Όσο για την θέρμανση, όλοι είπαμε πως ήταν λάθος του.

 

Οι ψυκτικές εγκαταστάσεις είναι σοβαρό πράγμα, αλλά εσύ δεν τις αντιμετωπίζει έτσι.

 

Όσο για την θέρμανση, εσύ στην αρχή τον παρότρυνες να πάει στα δικαστήρια και τώρα λες ότι έκανε λάθος? Κωλοτουμπα...

Link to comment
Share on other sites

Όσο για την θέρμανση, εσύ στην αρχή τον παρότρυνες να πάει στα δικαστήρια και τώρα λες ότι έκανε λάθος? Κωλοτουμπα...

 

Ε από εδώ να καταλάβεις ποιος ακριβώς λέει αρλούμπες .

Φάσκουν και αντιφάσκουν .

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αν θεωρεί κανείς πως 3-4 split units 18000 btu πρεπει να υπογράφονται μόνο από ηλεκτρολόγο ΠΕ, τι να πω; Καλή Ανάσταση...

 

Η μελέτη αυτή να υπογράφεται από μηχανολόγο, ΠΕ ή ΤΕ. Επουδενί από ηλεκτρολόγο, είτε ΤΕ ή ΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

.Αυτό λοιπόν που είπα εγώ είναι ότι το συγκεκριμένο νομικό κενό έχει ρυθμιστεί από την πολιτεία με περιορισμούς για αυτό και το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έχει δικαίωμα κανονικά να υπογράψει τέτοιου μεγέθους μελέτη .Παρόμοια Π.Δ προφανώς υπάρχουν και για τις άλλες σχολές των Μηχανικών των ΤΕΙ .

 

Ποιοι είναι αυτοί οι περιορισμοί; Σε ποιο ΦΕΚ είναι; Ποιος τους έγραψε; Πες μας κάτι, μη μας κρατάς σε αγωνία... Θέλουμε αποδείξεις αλλιώς συνεχίζεις τα γνωστά παραμύθια σου...

 

 

@spgirl

Διάβασε προηγούμενα μου post και θα δεις πως έγραψα πως όταν πρωτοδιάβασα το αρχικό μήνυμα δεν παρατήρησα το δισωλήνιο. Έμεινα στον κλιματισμό. Όταν το παρατήρησα είπα πως ήταν λάθος να υπογράψει θέρμανση. Για να θυμηθείς πότε το έγραψα μετά απο αυτό κάνατε πλάκα μαζί με τον apostol για το Χαρδαβέλα.

 

'Οσο για το ότι τα split units σε σπίτι θέλουν /θα έπρεπε να θέλουν υπογραφή από Μηχανολόγο ΠΕ μόνο, όπως είπα και πριν, καλή ανάσταση...

Link to comment
Share on other sites

stayros, είπες για το λάθος περί θέρμανσης αφού ο apostol σου την είπε ότι αντιφάσκεις. Άρα η κωλοτούμπα για μένα παραμένει. Λες την αλήθεια αφού σε στριμώχνει κάποιος, μόνος σου δε παραδέχεσαι τίποτα.

 

Για μένα τα πράγματα είναι απλά, ψύξη-κλιματισμός-θέρμανση=Μηχανολογία.

Άρα τέτοιες μελέτες μόνο Μηχανολόγοι να τις υπογράφουν.

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

Τράβα να ρωτήσεις και κανένα επιμελητήριο ή κάποιον συνάδελφο σου .

Δεν θα σου τα πω όλα εγώ διότι δεν με αφορούνε κιόλας για να ασχοληθώ περαιτέρω .Αυτά αφορούνε εσάς και όχι εμένα .

Εμένα μου αρκεί που υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί σήμερα και που κάνουν την διαφορά μεταξύ Μηχανικών ΠΕ και ΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Τι να ρωτ'ησω σε επιμελητήριο το ανύπαρκτο; Να γελάνε όλοι μαζί μου; Εσύ που υποστηρίζεις πως το ανύπαρκτο υπάρχει, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν. Κάνε το θαύμα σου. Ο συνονόματος σου αναστήθηκε τέτοιες μέρες. Εσύ μερικά link δε μπορείς να κάνεις post.

 

@spgirl Όσο για την κωλοτούμπα, σε όλα τα μηνύματα μου πριν αναφερόμουν σε κλιματιστικές οικιακές εγκαταστάσεις. Εξού και το ΦΕΚ που δημοσίευσα (γιατί εγώ όταν λέω κάτι lazare έχω και ένα ΦΕΚ να δείξω και δεν κάνω τη κότα). Τώρα αν θεωρείς πως με το που διάβασα από τον apostol για το δισωλήνιο, διόρθωσα την αμέσως τη στάση μου, λάθος τι να πω. Ή θα είσαι ξεροκέφαλος ή κωλοτούμπας. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο...

 

Όσο για τα οικιακα κλιματιστικά που θέλουν Μηχανολόγο ΠΕ/ΤΕ δε σχολιάζω άλλο. Η πραγματικότητα σε ξεπερνάει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.