Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Ακύρωση οικοδομικής αδείας μη υλοποιημένης;


lefki1

Recommended Posts

Καθίστε βρε συνάδελφοι. Τον έχετε κατατρομάξει τον άνθρωπο.

Υπάρχει έγγραφο ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη προς τον μηχανικό για τις μελέτες; ΟΧΙ

Μια συναίνεση υπάρχει για έκδοση οικοδομικής άδειας με τον κατασκευαστή. Αυτό στην ουσία βοηθάει τον lefki1.

Ο μηχανικός θα πρέπει να πάει στο ΤΕΕ και να ζητήσει από αυτό να διεκδικήσει την αμοιβή του.

Αυτός οφείλει να παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι του ανατέθηκε από τους ιδιοκτήτες η μελέτη.

Άρα προς στιγμήν ο lefki1 δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα.

Όταν θα γίνει το δικαστήριο θα αποφασισθεί ποιος πληρώνει. Και αυτός θα είναι ο εργολάβος.

Σαφώς ο μηχανικός πρέπει να αμειφθεί για τις μελέτες αλλά από αυτόν που τους τις ανέθεσε. Πελάτης του είναι ο εργολάβος και όχι ο ιδιοκτήτης.

 

Παρόλα αυτά αν συνεχίζει τις οχλήσεις σε προσωπικό επίπεδο, μιλήστε με έναν δικηγόρο για το πως θα κινηθείτε.

 

 

υ.γ. Με την προϋπόθεση πως αυτό που μας έχει πει ο lefki1 είναι αυτό που πραγματικά ισχύει και δεν έχει παρερμηνεύσει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

διαφωνω με τον faethon. οταν εχουν γινει ραντεβου στο γραφειο του μηχανικου και εχουν συζητηθει σχεδια, και λαμβανοντας υποψην την γενικοτερη ασχετοσυνη των δικαστων με το τι συμβαινει στην πιατσα, δεν μπορω να φανταστω πώς θα αποδειξει ο ιδιοκτητης οτι δεν ειχε αναθεσει στον μηχανικο να εκπονησει μελετες, και αρα να μην τον πληρωσει. μην δινετε τοση μεγαλη σημασια στο αν υπαρχει εγγραφο ή οχι. ξερετε τι θα πει το δικαστηριο? "τρελος ηταν ο μηχανικος και αρχισε να κανει μελετες μονος του?". το εχω ακουσει με τα αυτια μου για σχετικη υποθεση. και το οτι εδειξε τα σχεδια στους πελατες ειναι επιβαρυντικο.

 

οπως τα λεει ο ζαβι εχουν τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν να έρθει ένας εργάτης στην οικοδομή σου το πρωί για μεροκάματο, έστω και χωρίς να τον ξέρεις, χωρίς να τον έχεις καλέσει εσύ.

Αν του δώσεις οδηγίες για να κάνει συγκεκριμένες εργασίες

υποχρεούσαι το μεσημέρι να του δώσεις το μεροκάματό του.

Και το ένσημό του βεβαίως...

Και άντε, το μεροκάματο μπορεί και να το παζαρέψεις, το ένσημο όμως όχι.

 

Άρα, χωρίς να έχει προηγηθεί εργολαβικό,

κατασκευαστής είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες.

Και αφού γίνονται εργασίες σχετικές με το οικόπεδό τους - για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση - υποχρεούνται να πληρώσουν τα δέοντα.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός έκανε κάποιες μελέτες κατ'εντολή ενός εργολάβου.

Το ότι πήγαν στο γραφείο του μηχανικού για να τους δείξει τα σχέδια που του ανέθεσε να κάνει ο εργολάβος δεν σημαίνει πως του έχουν αναθέσει οι ιδιοκτήτες να τα μελετήσει.

Έχει μπει φάκελος στην πολεοδομία. Τίνος είναι η υπογραφή στην αίτηση; Τίνος στις αναθέσεις; Μέχρι και για πλαστογραφία μπορεί να τους πάει αν είναι η υπογραφή των ιδιοκτητών. Αν δεν είναι η υπογραφή των ιδιοκτητών, τότε να ο αναθέτων και να αυτός που οφείλει να πληρώσει.

 

lefki1 μην σε πιάνει το άγχος, αν είναι όπως τα είπες και τα κατάλαβες σωστά, και πήγαινε σε έναν δικηγόρο να ενημερωθείς περισσότερο.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

 

Αυτό που λες howard_roark το έχω ακούσει και εγώ, αλλά ήταν πραγματικό γεγονός η ανάθεση και όχι φανταστικό όπως στην περίπτωση που μιλάμε.

Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα διότι ο χώρος είναι για όλα τα βλέμματα.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός έκανε κάποιες μελέτες κατ'εντολή ενός εργολάβου.

Το ότι πήγαν στο γραφείο του μηχανικού για να τους δείξει τα σχέδια που του ανέθεσε να κάνει ο εργολάβος δεν σημαίνει πως του έχουν αναθέσει οι ιδιοκτήτες να τα μελετήσει.

 

το δικαστηριο θα πει το ακριβως αντιθετο απο αυτο που λες φιλε. το ποιος εδωσε την εντολη αντε βρεστο. αφου δεν υπαρχουν χαρτια βαρος παιζουν τα υπολοιπα. και η δικαιολογια "ειμαι ασχετος και δεν καταλαβα" δεν παιζει στο δικαστηριο. ολοι αντιμετωπιζονται εκ του πονηρου ορμωμενοι.

 

για τα αλλα που λες για τις υπογραφες στο σεντονι κλπ συμφωνω. αλλα τις ΜΕΛΕΤΕΣ τον βλεπω να τις πληρωνει πανηγυρικα ο φιλτατος, εκτος αν το παλεψει για 10 χρονια το λιγοτερο, και βγαλει ακρη. που θα τα δωσει εις διπλουν στους δικηγορους και μπορει και να χασει στο τελος.

 

σας μιλαω εκ πειρας που δεν την ευχομαι σε κανεναν. αυτα.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια συγνωμη....εμεις δεν εξουσιοδοτησαμε κανενα μηχανικο , αυτος δεν εχει καμια αναθεσει εργου απο εμας ...με τον κατασκευαστή εμεις συζητουσαμε...

Link to comment
Share on other sites

ναι το καταλαβαμε. για το δικαστηριο ομως αυτη ειναι η αποψη σου. η αποψη του αυριανου σου αντιδικου ειναι οτι του εδωσες εντολη (προφορικα ή γραπτα - δεν εχει τοση σημασια οση νομιζεις) να μελετησει.

 

ο νομος τι λεει? οτι αφου δεν εχεις εργολαβικο, ιδιοκτητης εισαι εσυ. ο δικαστης τι θα ρωτησει, ξερεις? "πηγες στο γραφειο του μηχανικου?" "πηγα". "ειδες τα σχεδια?" "τα ειδα" "του εκανες προτασεις για αλλαγες ή για το πώς θελεις το διαμερισμα?" "μαλιστα."

 

"ε τοτε πληρωσε τον", θα σου πουν.

 

σε καθε περιπτωση, ασε το ιντερνετ και μιληστε με κανεναν δικηγορο και μηχανικο real life, για να μην τρεχετε. αφηστε μας εδω εμας, εμεις διαφωνουμε επι θεωρητικου για να μαθαινουμε. εσεις θα βαλετε το χερι στη τσεπη οποτε αστε το ιντερνετ και προστατευτειτε.

Link to comment
Share on other sites

...

...

(προφορικα ή γραπτα - δεν εχει τοση σημασια οση νομιζεις)

....

....

 

Φίλε μου θεωρώ ότι έχει τεράστια διαφορά, ειδικά για δικαστήρια το "προφορικά ή γραπτά".

Ότι είναι προφορικό πρέπει να κάνεις ή να σου κάνουν έναν πρώτο κύκλο δικαστικών ενεργειών για να αποδείξουν ότι έγινε ή ζητήθηκε κάτι.

Με βάση αυτή την αρχική απόφαση αν είναι υπέρ σου ή κατά σου ξεκινά ο δεύτερος κύκλος με τις συνέπιες ή τις υποχρεώσεων της όποιας ενέργειας εντολής.

 

Αν είναι γραπτό (ανάθεση – ανάληψη) ο πρώτος κύκλος είναι δεδομένος εκτός αν ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει πλαστογραφία υπογραφής οπότε εμπλέκονται και αλλά ζητήματα.

 

Τα γραπτά μένουν. Τα προφορικά πρέπει να αποδειχτούν ότι έγιναν.

 

Συνοπτικά όμως σε ότι αφορά τον lefki1 ας προσλάβει νομικό και τεχνικό σύμβουλο να τον καθοδηγήσουν σωστά διότι όλα τα άλλα είναι κουβέντες σε ένα φόρουμ. Αυτό του το έχουμε προτείνει όλοι εξ αρχής.

Link to comment
Share on other sites

Οικοδομικη αδεια εκδιδεται (σε αρτια κατα κανονα οικοπεδα) και χωρις την προσκομιση (στην πολεοδομια) εργολαβικου και συμβολαιου εφοσον βεβαια κατατεθουν στην πολεοδομια τα απαιτουμενα εγγραφα θεωρημενα απο το Ι.Κ.Α., το οποιο απαιτει την προσκομιση του εργολαβικου ή του συμβολαιου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου θεωρώ ότι έχει τεράστια διαφορά, ειδικά για δικαστήρια το "προφορικά ή γραπτά".

 

μονος σου μετα φιλε περιγραφεις για 2 κυκλους δικαστηριων....αρα ξερεις τι λες? εχει σημασια το προφορικο ή γραπτο για τον κυριο, αλλα αφου πληρωσει καμμια 15αρια χιλιαρικα σε δικηγορους....

 

εγω μιλαω πρακτικα. μεχρι να βρει το δικιο του (αν εχει δικιο και αν το βρει) θα πληρωσει τα διπλασια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.