Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Ακύρωση οικοδομικής αδείας μη υλοποιημένης;


lefki1

Recommended Posts

καλημερα ειμαστε οικοπεδουχοι και θελαμε να δωσουμε αντιπαροχη καποιο οικοπεδο το οποιο υπηρχε μεσα κτισμα...η κατασκευαστικη εταρεια που το αναθεσαμε εβγαλε αδεια κατεδαφισης και μας εβαλε και υπογραψαμε μια υπευθυνη δηλωση οτι συναινω στην εκδοση οικοδομικης αδειας απο την ομορυθμο εταιρεια (ονομα κατασκευαστη)..επειδη υπηρχαν διαφορες επιπλοκες και πολλες ανακριβιες η οικοδομη μαλλον θα ακυρωθει...να σημειωσω οτι κατεδαφιση ακομα δεν εχει γινει...τωρα ο κατασκευαστης λεει οτι περασαν 9 μηνες και εληξε η αδεια οικοδομης και ο μηχανικος του , που εκανε την μελετη ζηταει πολλες χιλαδες ευρω για τις μελετες του και λεει οτι θα μας παει δικαστικως...να σημειωθει επισης οτι εργολαβικο δεν εχει υπογραφει...και αν θελουμε να συνεχισουμε την οικοδομη θα πρεπει να γινουν νεες μελετες με τα καινουργια δεδομενα (ενεργειακα) αλλα οπως και να εχει την προηγουμενη μελετη θα πρεπει να την πληρωσουμε εμεις...πειτε μου παρακαλω μπορει να μας κυνηγησει νομικα?...εμεις γνωριζαμε μονο για αδεια κατεδαφισης και τιποτε αλλο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχει μεγάλη σημασία το τι χαρτιά υπογράψατε. Εν τέλει, θα χρειαστείτε νομικό και όχι μηχανικό... Η άδεια δεν χρειάζεται ακύρωση.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι ο κανονισμός περί τα ενεργειακά έχει αλλάξει και αναμένουμε κι άλλες αλλαγές, σε βασικού οικοδομικούς κανονισμούς. Όμως ένας σωστός προγραμματισμός της διαδικασίας μελέτης - αδειοδότησης δεν πρόκειται να συναντήσει προσκόμματα λόγω των αλλαγών. Σε κάθε περίπτωση, οι μελέτες εκπονούνται -και η άδεια εκδίδεται- συνήθως μετά την υπογραφή του εργολαβικού.

Link to comment
Share on other sites

η αδεια οικοδομης αν σε περιπτωση εχει βγει απ οσο εχω ακουσει ισχυει για 4 χρονια και οχι 9 μηνες εξαλλου αφου δεν υπογραψαμε εργολαβικο μπορει να εχει εκδοθει η αδεια κι αν οχι τι ειναι αυτο που λενε μηπως αιτηση για αδεια?

Link to comment
Share on other sites

1. Αν δεν εχει εκδοθει η ΟΑ (ή εχει κτατεθει μετα την 1/10/2010) τοτε φυσικα θα πρεπει να γινει και ενεργειακη μελετη + ολες οι Η/Μ μελετες (αυτο για μετα τις 22/12/2010)....

2. Αν εχει κατατεθει η ΟΑ, δεν εχει εκδοθει και εχει παρελθει το 9μηνο, πρεπει να επιστραφει ο φακελος στον ιδιοκτητη και να κατατεθει καινουριος...

3. Τη στιγμη που εχουν γινει οι μελετες, οπως υποσρηριζει ο μηχανικος, πρεπει να τις πληρωθει...Αν θα πληρωσει η κατασκευαστικη ή εσεις, ειναι αλλο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

lefki1 , επειδή το πράγμα ακούγεται κάπως μπλεγμένο θα χρειαστείς και μηχανικό για να εξηγήσει/ερευνήσει τις πολεοδομικές διαδικασίες και δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

lefki1

 

αναφέρεις ότι : η εταιρία εβγαλε αδεια κατεδαφισης και μας εβαλε και υπογραψαμε μια υπευθυνη δηλωση οτι συναινω στην εκδοση οικοδομικης αδειας απο την ομορυθμο εταιρεια

 

το ένα σκέλος αφορά το παλαιό κτίσμα, και το άλλο σκέλος το προς κατασκευή κτίσμα.και πιο ειδικά την έκδοση οικοδομικής αδείας.

δεδομένου ότι στις περισότερες των περιπτώσεων η κατασκευάστρια εταιρία αναλαμβάνει το κόστος της έκδοσης της οικοδομικής όπως και του κόστους της κατασκευής της οικοδομής, σε αντάλαγμα της εκμεταλευσης του δικού σας οικοπέδου ( δια τισ μεθόδου της αντιπαροχής) τότε θεωριτικά το κοστος επιβαρύνει την εταιρία.

και αναφέρω θεωριτικά διότι θα το επομιζόταν το κόστος η εταιρία εάν αναλάμβανε την αντιπαροχή. στην προκέιμενη περίπτωση μαλλον δεν θα προχωρήσετε.και εδώ είναι το λεπτό σημείο.

ποιος πρέπει να χρεωθεί την αμοιβή του μηχανικού για την εως τωρα εργασία του...

πρέπει να μας αναφέρεις εάν έχετε κάνει ραντεβού με προσχέδια για τον προσδιορισμό της αντιπαροχής.

το βρίσκω λίγο αφύσικο να έχει εκδοθεί μια οικοδομική άδεια ( ή τελως πάντων να έχει γινει μια μελέτη χωρίσ να έχουν προηγηθεί παντεβού για τον προσδιορισμό των αναγκών σας αλλά και τα προς εκμετάλευση ακίνητα της εταιρίας)

 

όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο avgoust αλλά και ο AlexisPap θα χρειαστείς και μηχανικό και δικηγόρο.

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

...να σημειωθει επισης οτι εργολαβικο δεν εχει υπογραφει...

 

Κατ αρχήν να διευκρινήσετε αν έχουν εκπονηθεί μελέτες για έκδοση οικοδομικής άδειας ή όχι.

Αν έχουν εκπονηθεί:

 

Από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί εργολαβικό συμφωνητικό για την αγορά του οικοπέδου μέσω του συστήματος της αντιπαροχής, τότε απλά προχωρήσατε ως ιδιώτες στην εκπόνηση μελετών για έκδοση μιας οικοδομικής άδειας για να το ανεγείρετε το κτίριο μόνος σας.

 

Ο μηχανικός που εκπόνησε τις μελέτες σαφώς και πρέπει να πληρωθεί, είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμά του είτε εκδόθηκε είτε δεν εκδόθηκε άδεια.Το πιό πιθανό είναι να σας κυνηγήσει εσάς προσωπικά μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μιας κ γνωρίζει ότι από την εταιρεία δεν θα πάρει σεντ τσακιστό.

 

Το ποιός θα τον πληρώσει θα το κρίνει ο δικαστής, μπορεί κ να σας απαλλάξει λόγω νοητικής καθυστέρησης, μιας κ η άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται.Θα σας συμβουλέυσει εν πάσει περιπτώσει ο δικηγόρος σας για το τί ακριβώς θα ισχυριστείτε, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εμείς, δεν είναι η δουλειά μας.

 

Άλλη φορά να υπογράφετε συμβόλαια αγοροπωλησίας, έστω και με το σύστημα της αντιπαροχής πριν κάνετε ενέργειες.Κατά τη γνώμη μου θα δικαιωθείτε, αλλά τα δικαστήρια δεν πρόκειται να τα γλυτώσετε.

 

Αν δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες για έκδοση οικοδομικής άδειας, τότε απλά αγνοήστε την εταιρεία κ ζητήστε πίσω την υπέυθυνη δήλωση που έχετε υπογράψει, καλύτερα με ένα εξώδικο στο οποίο θα απειλείτε για απάτη.

 

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.