Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο Οικοδομικής Άδειας και ρευματοδότηση


stavchr

Recommended Posts

  • 10 months later...

Καλησπέρα.

Σε άδεια που εκδόθηκε το 2007( Π.Δ. ΤΗΣ 8/13.7.1993) έγινε οριστική σύνδεση με τα δίκτυα (σφραγίστηκε η άδεια από την πολεοδομία, αλλά δεν έγινε αυτοψία από την υπηρεσία.

Τώρα ελεγκτής του αναπτυξιακού ζητάει την άδεια σφραγισμένη πίσω για αυτοψία.

Γνωρίζω ότι παλιές άδεις έκλειναν με δηλώσεις ιδιοκτήτη - μηχανικού. Έχουν ελεγθεί επιβλέψεις κ.λπ. οπότε και όπως είπα σφραγίστηκε για σύνδεση με τα δίκτυα.

Με ποια νομοθεσία μπορώ να του αποδείξω ότι δεν απαιτείται να μην έχει και σφραγίδα αυτοψίας και ότι θεωρείται περαιωμένη η άδεια? 

Link to comment
Share on other sites

Η σφραγίδα της ΥΔΟΜ λέει ότι είναι για προσωρινή σύνδεση και υπόκειται σε δειγματοληπτικό έλεγχο ( δεν θυμάμαι ακριβώς το λεκτικό αλλά αυτό είναι το νόημα).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα πρέπει να αναφέρεται λογικά στο "Π.Δ. ΤΗΣ 8.7.1993" με το οποίο εκδόθηκε η άδεια ... ΦΕΚ 795Δ/93 

Επίσης δες και τη σφραγίδα της θεώρησης της άδειας .... αναφέρει κάποιο ΦΕΚ βάσει του οποίου θεωρήθηκε ???

EDIT: Εγκ-28116/91 Εγκ-28116/29-3-91

Υστερα από το με αρ. εγγρ-71755/9-10-90 έγγραφό μας σχετικά με την σύνδεση οικοδομών με δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης στις περιοχές αρμοδιότητας της Δ/νσης Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής και Πολεοδομικού Γραφείου Αργυρούπολης και με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη την επικράτεια και την αποφυγή μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστωθεί στις υπηρεσίες σας στις περιπτώσεις σύνδεσης με τα δίκτυα ΔΕΗ και Υδρευσης οικοδομών, δίδονται οι παρακάτω οδηγίες:

Επιτρέπεται η προσωρινή σύνδεση των οικοδομών με τα δίκτυα ΔΕΗ και Υδρευσης, αφού προηγουμένως υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη αίτηση για θεώρηση της άδειας χωρίς αυτοψία με συνημμένη δήλωση του Ν-1599/87 των επιβλεπόντων Μηχανικών.

Edited by ppanag
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια έχει σφραγίδα που γράφει "Θεωρείται για να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το Ν.1512/85 στη ΔΕΗ (ή στην εταιρεία ύδρευσης) για ηλεκτροδότηση ή ύδρευση της κατασκευής".

Επίσης υπάρχει και άλλη σφραγίδα που γράφει "Βεβαιούται ότι κατατέθηκε στην υπηρεσία μας η αριθμ. πρωτ......./2016 υπεύθυνη δήλωση αδειούχου υδραυλικού"

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, OLINAPAL said:

Τώρα ελεγκτής του αναπτυξιακού ζητάει την άδεια σφραγισμένη πίσω για αυτοψία.

και γιατί δεν τον ρωτάς από ποια νομοθεσία προβλέπεται να του προσκομίσεις την Ο.Α με σφραγίδα αυτοψίας (εν έτη 2024-μετά από νόμους αυθαιρέτων κλπ κλπ)!!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.