Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο Οικοδομικής Άδειας και ρευματοδότηση


stavchr

Recommended Posts

Θεώρηση για ρεύμα και νερό θα παρεις από την πολεοδομία αφού τελειώσει η οικοδομή σου.

Τότε παίρνεις μια εκθεση αποπεράτωσης από το μηχανικό σου και αν έχουν πληρωθεί οι αμοιβές επίβλεψης, πηγαινεις στην πολεοδομία και θεωρείς την άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομή (προσθήκη ορόφου στην ουσία) τελείωσε, τον άλλο μήνα μετακομίζω και θέλω μόνιμο ρεύμα πρέπει δηλαδή να θεωρηθούν πίσω στην άδεια οι αυτοψίες. Και της αδερφής μου η άδεια έχει μόνο σφραγίδα προσωρινού ρεύματος και μένει στο σπίτι της απο το 2004 . Και αυτή δεν είχε πάρει ρεύμα προσωρινό άλλα μόνιμο στο τέλος της κατασκευής . Ειναι δυνατόν να είμαστε τελειωμένοι από την πολεοδομία η θα φαίνεται ότι κάτι εκκρεμεί. Με ερώτηση που έκανα παλιότερα στην Πολεοδομία μου είπαν ότι οι αμοιβές επίβλεψης ήταν πληρωμένες και δεν φαινόταν να χρωστάω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Αφού ειναι όλα ok frelas, να πας στο μηχανικό σου να σου δώσει την έκθεση αποπεράτωσης και αυτός θα σου πει για τη συνέχεια δηλ. πολεοδομία και εφορία για να παρεις ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτε άλλο frelas. Η άδειά σου είναι έτοιμη. Η συγκεκριμένη σφραγίδα μπαίνει όταν γίνεται εκκαθάριση της Άδειας χωρίς αυτοψία, με τη διαδικασία των Υπεύθυνων Δηλώσεων. Απλά πας σσε Εφορία, ΔΕΗ κλπ. με την άδεια που φέρει τη σφραγίδα αυτή.

 

Η αναγραφή «Προσωρινή Σύνδεση» όντως προξενεί κάποιες αμφιβολίες. Στην πραγματικότητα έχει την έννοια του ότι η οικοδομή υπόκειται σε μελλοντική αυτοψία, με την οποία μπορεί να ακυρωθεί η ρευματοδότησή σου, η οποία κατά τα άλλα είναι απολύτως οριστική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ένας πελάτης μου σε μια οικοδομή που έφτιαξε το 2001 (η άδεια βγήκε το 1997), πήρε ρεύμα το 2001, ωστόσο αντί να πάρει 4 ρολόγια που δικαιούνταν, πήρε μόνο δύο. Στη συνέχεια οι χώροι που είχαν χρήση κατοικίας και για τους οποίους δεν πήρε ρολόγια ρεύματος, άλλαξαν χρήση και έγιναν γραφεία. Σε αυτή την αλλαγή χρήσης πληρώθηκε (από άλλο μηχανικό) μόνο η μελέτη για την άδεια, ενώ η επίβλεψη όχι. Αυτός τώρα πως μπορεί να πάρει τα δύο ρολόγια ρεύματος; Μπορεί με την αρχική άδεια ή πρέπει να πληρωθεί επίβλεψη στην άδεια αλλαγής χρήσης; Και αν μπορεί με την αρχική, ποια είναι η διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση περί του θέματος. Θέλω να κλείσω μια άδεια και να κάνω αίτηση για ρευματοδότηση. Η ερώτηση είναι που θα απευθυνθώ για να κλείσω την άδεια?Στην πολεοδομία ή στην υπηρεσία δόμησης του δήμου(αν υπάρχει)? και τι έντυπα χρειάζομαι?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτή την διαδικασία.

 

Θέλω να μετακομοίσω σε νεόδμητο το οποίο διαπραγματεύομαι για αγορά, όμως δεν έχει ρεύμα-νερό.

Ο μηχανικός είπε ότι πρέπει να κλείσει την άδεια στην πολεοδομία και μετά θα μου βάλουν ρεύμα-νερό.

Γνωρίζει κάποιος πώς γίνεται και πόσο παίρνει χρονικά το όλο θέμα; Θα πρέπει να πληρωθούν λογικά οι αμοιβές επίβλεψεις. Υπάρχει κάτι άλλο; Ο χρονικός ορίζοντας για την όλη φάση (μέχρι να μου βάλουν και το ρεύμα) θα είναι στον 1 μήνα όπως μου υποσχέθηκε, ή είναι πολύ αισιόδοξο;

 

Επίσης, για ρεύμα-νερό, μου είπε ότι θα κάνω μόνος μου τις αιτήσεις στην συνέχεια στην ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ. Έτσι είναι; Με αντίγραφο κάποιου χαρτιού της πολεοδομίας να υποθέσω;

Link to comment
Share on other sites

νίκη, η διαδικασία δεν έχει αλλάξει σε παλιές άδειες.Πας κανονικά τα δικαιολογητικά που πηγαίναμε (πληρωμένες επιβλέψεις,ΦΕΜ,ΤΣΜΕΔΕ,ΤΕΕ, υπευθυνες δηλώσεις μηχανικού -ιδιοκτητών, χαρτι υδραυλικού) και σου θεωρούν την άδεια.

 

zelico, υπάρχει μια σειρά.Πρωτα πολεοδομία να θεωρηθεί η άδεια με τα παραπάνω δικαιολογητικά και τον αντίστοιχο χρόνο που θέλει η υπηρεσία, μετά χαρτί από το ΙΚΑ,και καταστάσεις τιμολογίων σύμφωνα με το ΕΚΚΟ στην εφορία και στο τέλος ΔΕΗ.Από κάθε υπηρεσία παίρνεις και ένα χαρτί και τα πας στη ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.