Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ymeorter

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Ymeorter

  1. @patty Ναι, έχει καταργηθεί. Το μόνο που σε απασχολεί για την έναρξη των οικοδομικών εργασιών είναι ο ΕΦΚΑ.
  2. Για το πρώτο: Ούτε μπορεί να γίνει μεταβολή κατάστασης στον παλιό νόμο ούτε έχει νόημα. Άρα, υποβάλλεις αίτημα μεταφοράς και στην μεταφερθείσα δήλωση (αρχική υπαγωγή) κάνεις τις τροποποιήσεις που επιθυμείς. Για το δεύτερο: Δεν συμπληρώνεις το πληρωθέν ποσό στα πρόσθετα στοιχεία. Μεταφέρεται στην καινούργια δήλωση και λαμβάνεται υπ' όψιν στον υπολογισμό του νέου προστίμου.
  3. @alej Στο θέμα «Χρονολόγηση κατασκευών» το ερώτημα της εναρκτήριας δημοσίευσης είναι «πότε ξεκίνησε η χρήση των διάτρητων τούβλων». Οι απαντήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
  4. @christina 1 Α) Όχι, γιατί ο παλιός νόμος δεν ισχύει πλέον. Β) Όχι, γιατί η μεταβολή αφορά αιτήματα μεταβολών οριστικοποιημένων δηλώσεων στον ίδιο νόμο. Μετά τη μεταφορά η δήλωση θα είναι σε αρχική υπαγωγή, οπότε δεν έχεις κάποια μεταβολή στο πρόστιμο αφού η υποβολή γίνεται από την αρχή.
  5. Εννοεί τις καταχωρήσεις των ιδιοκτησιών που πρόκειται να δημιουργηθούν με τη σύσταση, ενώ εκκρεμεί η συμβολαιογραφική πράξη. Όταν αποκτήσουν αριθμό κτηματολογίου θα τις τροποποιήσεις συμπληρώνοντας τα τελικά στοιχεία.
  6. Δεν χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Νόμος 4442/2016 : Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄: Απλούστευση λειτουργίας Μεταποιητικών και Συναφών Δραστηριοτήτων Άρθρο 17: Πεδίο εφαρμογής Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εμπίπτουν: α) [...] και οι δραστηριότητες με ΚΑΔ 95 και 96.01 της 15ης ομάδας του παραρτήματος του παρόντος [...]. Άρθρο 18: Γνωστοποίηση λειτουργίας 1. Η ίδρυση, επέκταση ή εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 18Α, υπάγονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του άρθρου 5. ΚΑΔ 95.11: Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού.
  7. Κτιριοδομικός Κανονισμός Άρθρο 16: Χειρολισθήρες (κουπαστές) 1. Στα κτίρια και στις δομικές κατασκευές πρέπει να τοποθετείται χειρολισθήρας τουλάχιστον στη μια πλευρά κάθε κλίμακας και κάθε ράμπας που έχει κλίση μεγαλύτερη από 6%. Σε κλίμακες με ελεύθερο πλάτος μεγαλύτερο από 1,20 μ., πρέπει να τοποθετούνται χειρολισθήρες και στις δυο πλευρές της. Ο χειρολισθήρας πρέπει να είναι συνεχής σε όλο το μήκος κάθε κλάδου σκάλας και ράμπας. Τα πλατύσκαλα δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν χειρολισθήρες.
  8. @sok_ratis Το πρώτο πράγμα που εξετάζεται είναι κατά πόσον μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί αυθαιρέτων, για το διαμέρισμα. Δεν βεβαιώνεται η νομιμότητα για τμήμα της ιδιοκτησίας αλλά για ολόκληρη, ανεξαρτήτως από το ποιοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν ως ιατρείο.
  9. @chris Βεβαίως μπορεί να εκδοθεί νέα ΕΕΔΜΚ, αφού λήξει η παλιά. Θα μπορούσες να προβείς σε αναθεώρηση, αλλά και αίτηση εξ αρχής να υποβάλεις δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
  10. Η απαίτηση αυτή ισχύει μόνο για τον χώρο εκγύμνασης. Το εδάφιο όπου καθορίζεται το ελάχιστο ύψος αναφέρεται μόνο στον ωφέλιμο χώρο. Δεν γνωρίζω, όμως, τι μπορεί να ισχυριστεί ο αρμόδιος ελεγκτής.
  11. @joanne Δεν επιτρέπεται. Απαιτείται (κατ' ελάχιστον) ελεύθερο ύψος 2,20 μ.
  12. @tirbouson Τα τραπεζικά έξοδα διαβιβάζονται με τύπο παραστατικού: "παραστατικά οντότητας ως αναγράφονται από την ίδια". Kαταχωρούνται παρόμοια με τους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου. Αυτό συμβαίνει επειδή, μέχρι στιγμής, οι τράπεζες ανήκουν στις εξαιρούμενες οντότητες για το mydata (όπως οι εταιρείες ρεύματος και τηλεφωνίας).
  13. @NonLinear_Mind Προχωράς κανονικά με την περιοδική δήλωση και ας μην έχει διαβιβάσει ο εκδότης τα στοιχεία του τιμολογίου στο mydata. Η εξόφληση με μετρητά έχει όριο τα 500€.
  14. @castor_troy Και να θέλεις να το ανεβάσεις εσύ, δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να υπενθυμίσεις στον εκδότη ότι πρέπει να διαβιβάσει τα στοιχεία του τιμολογίου. Εάν πρόκειται για κατάστημα με τεράστιο κύκλο εργασιών μην κάνεις τίποτα, γιατί αυτά έχουν επιλέξει να αγνοήσουν το mydata για το 2022 (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον). Τον λόγο δεν τον γνωρίζω.
  15. @TrMech Ναι, δικαιούται. Αυτό που ελέγχεται είναι αν ο αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του δηλούντος. Το μήνυμα της εφαρμογής, μετά την υποβολή της αίτησης, δεν αναφέρει έλεγχο για οικιακό τιμολόγιο.
  16. @civeng Σωστά είναι και τα δύο. Προσωπικώς θα επέλεγα το πρώτο. Το τελευταίο σου ερώτημα δεν το κατάλαβα, πάντως η αρίθμηση πρέπει να είναι συνεχόμενη. Δηλαδή δεν μπορώ να έχω ηλεκτρονικά 4, 5, 6, ... και χειρόγραφα 30, 31, 32, ... και να τα χρησιμοποιώ παράλληλα.
  17. Ο συμβολαιογράφος θα πει τι είναι και τι θα γίνει με το συμβόλαιο. Θέμα μηχανικού είναι ότι η εκδοθείσα βεβαίωση δεν είναι αληθής.
  18. Μπορεί να πρόκειται για κτίσμα προϋφιστάμενο του 1955, αλλά η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έγινε αργότερα. Επομένως η βεβαίωση που χρησιμοποιήθηκε για το συμβόλαιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η άποψή μου είναι να εξηγήσεις στον πελάτη την διαμορφωμένη κατάσταση και να επικοινωνήσεις με τον μηχανικό της βεβαίωσης.
  19. @D.Lafazanis Στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 τίθενται περιορισμοί στην τοποθέτηση του κτιρίου που δεν έχουν σχέση με την παράγραφο 2 γιατί αφορούν άλλα οικόπεδα.
  20. @a.petroulaki 1) Όχι 2) Δεν υπάρχει έλεγχος κοινοχρήστων. Ελέγχεται είτε το κτίσμα είτε η διηρημένη ιδιοκτησία. Στην περίπτωσή σου ισχύει το πρώτο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.