Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση πόδα υποστυλώματος υποκείμενου σε έντονη διάβρωση


 

Recommended Posts

O Ε.Σ. γενικα αναθετει στους εφεδρους διαφορες τετοιες επιδιορθωσεις.

 

Μη σπατε το κεφαλι σας κ μην το αντιμετωπιζετε ως κανονικο κτιριο, ο αξιωματικος ξερει πολυ καλα τι θελει, κ το θελει με το ελαχιστοτατο κοστος, ειτε γιατι θα φαει αυτος το κονδυλι, ειτε γιατι δεν θα του εγκρινουν κονδυλι.

 

Το θεμα λυνεται με οφθαλμοστατικη. Νεος οπλισμος καμψης, νεος μανδυας απο πανω, και παχυνση υποστηλωματος. Ειναι φασον για το στρατο, ασε που πιθανοτατα θα σου ριξουν ακυρο κ θα σου πουν να βρεις καμια αλλη πιο φθηνη λυση.Κανε και 4 καλα βλητρα και εισαι κοκκορας.

 

Εμενα μου απερριψαν κατασκευαστικη προταση για επικαλυψη αγωγου αποχετευσης με σκυροδεμα με πλεγμα, 20 κυβικα σκυροδεμα και 2 τονοι πλεγμα τους εβγαλα κοστολογιο 2.000 ευρω κ το ιδιο απογευμα εφαγα κρατηση. Τυχαιο? Δε νομιζω....:D

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, γιατί στην αρχή από ορισμένες απαντήσεις απογοητεύτηκα λίγο...

Επί του θέματος, όπως σωστά προείπατε αυτό που ενδιαφέρει τον ΕΣ είναι η αποκατάσταση (μάλλον καλύτερα η μερική αποκατάσταση) της βλάβης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω photo για να δείτε την έκταση της βλάβης.

Θα ψάξω στο google πληροφορίες για τις παραπάνω μεθόδους αποκατάστασης, αν και στο μέρος όπου βρίσκομαι το Internet είναι πολυτέλεια... :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες του υποστυλώματος.Πως το βλέπετε?

Η ενανθράκωση έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό...

 

p135001200511.jpg

p1350200511.jpg

p135101200511.jpg

p1351200511.jpg

p1352200511.jpg

 

Να σημειώσω ότι το ύψος της βλάβης είναι 40-45cm και το υποστύλωμα είναι 30*30cm. Ποια μέθοδο θα συνιστούσατε?

Σκέφτομαι την τοποθέτηση συνδετήρων ανά 10cm για περίσφυξη, την τοποθέτηση οξειδωτικού στον οπλισμό (αν το επιτρέπει το κονδύλι...) και την κάλυψη του με σκυρόδεμα...

Η λύση του εκτοξευόμενου σκυροδέματος και του μεταλλικού μανδύα μου φαίνεται ακριβή και συνεπώς ανέφικτη.

Link to comment
Share on other sites

Για τι μπάτζετ μιλάμε ?

 

Σε παίρνει για καλούπωμα ?

 

ότι και να κάνεις πάντως, πριν το κάνεις υποστύλωσε την πλάκα με σκαλωσιές και βίδες-λατάκια το λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Αφού μιλάμε για ΕΣ σου προτείνω το παρακάτω.

Βάζεις νέους διαμήκης οπλισμούς και συνδετήρες όπως λες και καλουπώνεις 7~8 cm περιμετρικά του υποστυλώματος μέχρι το ύψος της βλάβης +20~30cm. Ρίχνεις μπετό και σου δίνω 2~3 χρόνια μέχρι να ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.

Αν μπορούσες να βάλεις και βλήτρα θα ήταν καλύτερα ή να αγκυρώσεις τους νέους οπλισμούς με ρητίνη στο κάτω μέρος του υποστυλώματος. Βέβαια πριν κάνεις όλα αυτά να απομακρύνεις ότι σαθρό υπάρχει στη περιοχή που θα γίνει η επέμβαση.

Link to comment
Share on other sites

Φτηνή λύση:

με βαριά και καλέμια (ούτε καν κομπρεσεράκι-πιστολέτο) σπάς την πλακίτσα και ψιλοσκάβεις έβς ότου βρεις την κορυφή του κώνου. Τα διαμήκη σπάστα στον κώνο και μετά καλούπωσέ το όλο μαζί κοστούμι μέχρι υποφερτό ύψος πάνω από το πρόβλημα. Αφού θα έχεις σκάψει πισσάρισέ το κιόλας.

 

Αν έχετε δραπανάκι φτιάξε βλήτρα με ρητίνη (όχι πολύ δυνατή, θα σου πουν και από τις εταιρειές Sintecno, Sika, Basf, renovat, κ.α. ) και αγκύρωσε στο σάπιο κουφάρι της κολώνας όσο περισσότερο μπορείς.

 

Στην αποξήλωση των σαθρών μη βάλεις ηλεκτρικά μέσα καθώς δεν θα μείνει τπτ από τη διατομή λόγω της αποσάρθρωσης, κακών αδρανών, μίγματος, δόνησης κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά βλέπω διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για επισκευή ενώ ο υπάρχον οπλισμός θα πρέπει να θεωρηθεί σαν να μην υπάρχει. Μετα ανοίγεις και όπως τα λέει ο TheoTDM900

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ολοκλήρωσα την τεχνική έκθεση για το πρόβλημα μαζί με τις πιθανές λύσεις και θα ήθελα να σας ρωτήσω πληροφορίες για πιο πρακτικά θέματα που δεν τα μάθαμε στη σχολή... :wink:

1.Με την εποξειδική ρητίνη θα μπορώ να καλύψω την διεπιφάνεια παλιού και νέου σκυροδέματος, καθώς και να συγκολλήσω τους οπλισμούς? Ξέρετε κανένα προιόν να κάνει και για τους δύο ρόλους?Κόστος?

2.Δραπανάκι δυστυχώς δεν υπάρχει...Κανένας άλλος τρόπος να τοποθετήσω τα βλήτρα? Βλήτρο είναι μια απλή ράβδος χάλυβα με νευρώσεις,έτσι δεν είναι..?

 

Και κάτι ακόμα?Καμιά δεκαριά συνδετήρες Φ8 και 4 ράβδους Φ12 που μπορώ να βρω?Ποιο το κόστος τους?

Ο διοικητής μου θέλει ολοκληρωμένη έκθεση με κοστολόγιο δαπανών για την κάθε εργασία και έχω ψιλοπελαγώσει...

Link to comment
Share on other sites

1. Μπορείς να καλύψεις αλλά δεν υπάρχει όφελος. Οι οπλισμοί δεν πρέπει να συγκολληθούν μεταξύ τους με εποξειδική.

2. Βλήτρο είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ παλαιού και νέου σκυροδέματος. Άλλος τρόπος για να βάλεις τα βλήτρα (χωρίς οπή δηλαδή) δεν γνωρίζω.

3. Σε μάντρα με σίδερα μπορείς να βρεις. Αναλογα τη περιοχή υπολόγισε το βάρος του σιδήρου και η τιμή του κυμαίνεται από 0.65~0.80 ευρώ/κιλό και ανάλογα το είδος (ίσια, διαμορφωμένα κλπ.)

Βοήθεια.

α) Καθαίρεση απομάκρυνση σαθρών: Αγοράζεις 2 συρματόβουρτσες και 2 σκερπάνια. κόστος 16 ευρώ και βάζεις 2 φαντάρους όλη μερα να βαράνε και να απομακρύνουν το βλαμμένο σκυρόδεμα καθώς και τη σκουριά από τον οπλισμό.

β) Γέφυρα μεταξύ παλαιού-νέου σκυροδέματος. Κόστος 30 ευρώ το ένα σακί με 25 κιλά υλικό. Βούρτσες για την εφαρμογή υλικού και διάφορα παρελκόμενα 10 ευρώ

γ) Οπλισμός , περίπου 30-40 ευρώ, αναλογα τι θελεις να φτιάξεις

δ) Υλικά για νέο σκυρόδεμα, τσιμέντο 42,5 2 σακιά, άμμος, χαλίκι, γαρμπίλι άλλα 40-50 ευρώ

ε) Ξυλεία περίπου 15 για τα καλούπια ή μα πάρετε από τα καφάσια της κουζίνας.

Διάρκεια ζωής της παραπάνω επέμβασης 2-3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.