Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογικές μελέτες - νέος μηχανικός


Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Είμαι νέος μηχανικός (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ) και τον επόμενο μήνα θα δώσω τις εξετάσεις για εγγραφή στο ΤΕΕ, οπότε και θα αρχίσω να ασκώ το επάγγελμα.

Ενδιαφέρομαι αρχικά να κάνω ηλεκτρολογικές μελέτες για οικίες.

 

Υπάρχουν όμως 3 θέματα:

 

1) Πού θα βρω πρότυπα ηλεκτρολογικών μελετών, ώστε να ξέρω τι πρέπει να μελετήσω και να συμπεριλάβω στη μελέτη; Υπάρχει τυποποίηση από το ΤΕΕ ή υπάρχει ελευθερία ως προς το τι θα έχει η μελέτη;

2) Σε επίπεδο γνώσεων, τι πρέπει να μελετήσω για να είμαι σίγουρος πως δεν θα κάνω λάθη στη μελέτη; Στο Πολυτεχνείο μας έμαθαν κάποια πράγματα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως αν κάνω τώρα μια μελέτη, δεν θα κάνω κάποιο λάθος.

3) Σε διαδικαστικό επίπεδο, μετά την εγγραφή μου στο ΤΕΕ, χρειάζεται να κινήσω και άλλες διαδικασίες για να μπορώ να κάνω μια μελέτη; Επίσης, απαιτείται σφραγίδα;

 

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα και αν βρω κάποια οικεία για ηλεκτρολογική μελέτη, δεν γνωρίζω από πού να ξεκινήσω, οπότε οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα είναι χρήσιμες για να έχω μια πρώτη εικόνα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ηλεκτρολογικές μελέτες για οικίες....βλέπεις το όλο θέμα υπερβολικά περιορισμένα.

 

Στην πράξη κανείς δεν θα σου ζητήσει να κάνεις ηλεκτρολογικά οικίας εκτός και αν πρόκειται για νέα πολεοδομική άδεια. Αν πρόκειται τώρα για νέα άδεια το ότι είσαι ηλεκτρολόγος δεν σημαίνει πως θα κάνεις μόνο τα ηλεκτρολογικά αλλά όλες τις Η/Μ μελέτες.

 

Από διαδικαστικά καλό είναι να πας να γραφτείς στα μητρώα ηλεκτρολόγων ΚΑΙ μηχανολόγων (πολυτεχνείου 4 είναι αν δεν κάνω λάθος).

 

Τώρα για μελέτες πολεοδομίας (θα περιοριστώ στα ηλεκτρολογικά που ρωτάς και πολύ συνοπτικά) θες κατόψεις πίνακες τεχνική έκθεση και τους υπολογισμούς. Ο κανονισμός που εφαρμόζεται είναι ο ΕΛΟΤ HD 384.

 

Μπορώ να σου στείλω μια μελέτη ηλεκτρολογικών κατοικίας μέσω email

 

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα είναι υπόδειγμα μελέτης και δεν φέρω καμία ευθύνη :P

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πράγματι, μια μελέτη θα μου ήταν χρήσιμη για να δω πώς είναι. Έστειλα σε pm το mail μου (επειδή δεν μου το εμφανίζει στα απεσταλμένα, αν για κάποιο λόγο δεν εστάλη, πες μου για να το ξαναστείλω).

 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

 

Αν κάποιος ξέρει και τι πρέπει να διαβάσω για να είμαι σε θέση να κάνω μια μελέτη, παρακαλώ να μου πει. Φαντάζομαι ότι τα βιβλία του ΕΜΠ (Ηλεκτρολογικό-Μηχανολογικό Σχέδιο / Κτιριακές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις), καθώς και το πρότυπο του ΕΛΟΤ είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κυρίως όμως θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να βρω κάπου μια μεθοδολογία, ώστε βήμα βήμα να μπορώ να συντάξω μια μελέτη. Επίσης, πρέπει να μάθω Autocad?

 

Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Από διαδικαστικά καλό είναι να πας να γραφτείς στα μητρώα ηλεκτρολόγων ΚΑΙ μηχανολόγων (πολυτεχνείου 4 είναι αν δεν κάνω λάθος).

 

Αυτό είναι απαραίτητο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, κάνε και καμιά βόλτα από οικοδομή.

 

Θα βοηθήσει ΠΑΡΑ πολύ.

 

Πολυ σωστα!

Η οποια μελετη κανεις θα πρεπει να ειναι και πρακτικα εφαρμοσιμη.

Εχουν δει παπαδες τα ματια μου!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.