Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Οταν ηλεκτροδοτηθει, ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να πας να κανεις συμπληρωματικο. Δεν προκυπτει απο πουθενα. (Αν και λαθος αυτο)

Εαν ξαναπας ομως, θα πρεπει να εκδοσεις νεα ΥΔΕ με επιπλεον χρεωση!!! Πρεπει να συμπληρωσεις και το πεδιο ΑΠΥ ή ΤΠΥ, μη το ξεχνατε αυτο.

μήπως εκδίδεις μόνο συμπληρωματικό πρωτόκολλο χωρίς νέα ΥΔΕ και το πας στην ΔΕΗ??

Link to comment
Share on other sites

μήπως εκδίδεις μόνο συμπληρωματικό πρωτόκολλο χωρίς νέα ΥΔΕ και το πας στην ΔΕΗ??

 

Ναι, γιατί είσαι υποχρεωμένος από τη στιγμή που ξεκίνησες τον έλεγχο να τον τελειώσεις άσχετα εάν επισκεφτείς το χώρο για δεύτερη φορά

Link to comment
Share on other sites

Το οτι δε σε υποχρεωνει κανεις, προκυπτει απο το πλαισιο που υπαρχει, μου το ειπε ο ανθρωπος που μας εκανε το σεμιναριο και 2-3 αλλοι.

Αλλα και παλι, λεω οτι ειναι λαθος αυτο. Πρεπει να ολοκληρωνεις τη δουλεια σου.

 

Εκανα ΥΔΕ ετσι και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Kαι τι πρόβλημα να είχες βρe Alastis.Τι την νοιάζει τη ΔΕΗ το τι έκανες εσύ,το εάν μέτρησες την γείωση η όχι ,για αυτό υπεύθυνος είσαι εσύ,εγώ και όλοι όσοι υπογράφουμε την ΥΔΕ.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μετρήσεις την γείωση σε νέα εγκατάσταση όταν ακόμα δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας με λενε Νικο :smile:

 

Σε 6ο οροφο πολυκατοικιας 50 ετων στην Κυψελη , πως θα μετρησω αν δεν χρησιμοποιησω τη μεθοδο του βρογχου?? Νομιζω οτι θα πρεπει να εχω ρευμα. Η γειωση εκει ειναι πανω σε σωληνωση υδρευσεως [συστημα ΤΤ αν δεν κανω λαθος] και το κολαρο δε το βλεπεις πουθενα. [Αν κανω λαθος, παρακαλω να μου το πειτε και τη μεθοδο.]

Link to comment
Share on other sites

αν δεν μπορείς να μετρήσεις αντίσταση γείωσης είναι αποδεκτή και η αντίσταση βρόχου σφάλματος. Βέβαια η γείωση στην ύδρευση απαγορεύεται και από το HD384 και από την ΕΥΔΑΠ χωρίς όμως να περιγράφουν πως μπορούν να γειωθούν όλες οι εγκαταστάσεις της Αθήνας.

Το κολάρο συνήθως είναι κάτω από τον νεροχύτη.

Link to comment
Share on other sites

Για να κανεις βρογχο σφαλματος, δε πρεπει να ηλεκτροδοτειτε η εγκατασταση?

Η γειωση κατα HD384 στην υδρευση απαγορευεται, αλλα οχι κατα ΚΕΗΕ, οποτε το πολυ πολυ να τικαρεις εκτος απο το κουτακι Επανελεγχος και το κουτακι Τροποποιηση και να κανεις αμεση γειωση με ηλεκτροδιο.

 

Τα παλια κολαρα που βρισκονται κατω απο νεροχυτες, καποιες φορες ειναι χτισμενα. Οι υδραυλικοι τα περναγανε για "λαθη" και τα κλεινανε...

Link to comment
Share on other sites

δεν πρότεινα τρόπο μέτρησης γείωσης εγκατάστασης χωρίς παροχή, φυσικά πρέπει να υπάρχει δίκτυο για μέτρηση βρόχου σφαλματος.

Σχετικά με την γείωση στην ύδρευση, πράγματι επιτρέπεται από τον ΚΕΗΕ αλλά η ΥΔΕ αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να όχι μόνο να είναι σύμφωνη με τον ΚΕΗΕ αλλά και την ΚΥΑ ΦΑ 50/12081/642 που έχει ειδική αναφορά για την γείωση στην ύδρευση (επιβάλει μέτρηση και πρόσθεση ηλεκτροδίων αν είναι υψηλή). Άρα θα πρέπει να εγκατασταθούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρόδια στους ακάλυπτους της Αθήνας και να κατέβουν οι αντίστοιχοι αγωγοί γείωσης από τους ορόφους στους ακάλυπτους, είναι εφικτό;

Link to comment
Share on other sites

Alastis νόμιζα ότι μιλούσες για νέα εγκατάσταση.Σ΄' αυτή τη περίπτωση ναι κάνουμε μέτρηση της αντίστασης βρόχου σφάλματος.

Αυτο που λέει ο nvel ναι ισχύει !ο νόμος και η ΕΥΔΑΠ πλέον απαγορεύει την γείωση σε δίκτυο ύδρευσης.

Η ΕΥΔΑΠ μάλιστα εχει βγάλει και ανακοινωση απο το 2009 οτι όλες οι γειώσεις στο δίκτυο της θα πρέπει να ξεσυνδεθουν και να εφαρμοστεί άλλος τρόπος γείωσης.

Τωρα κατα πόσο αυτό είναι εφικτό ,μάλλον αδύνατο να εφαρμοστεί πρακτικά τουλάχιστον στην Αθήνα οπού η μισή έχει παροχές 2 χ 10 με γείωση σε δίκτυο ύδρευσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.