Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

νομικά, ισχύουν τα περί ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης (τουλάχιστον)....

 

στην πράξη ΚΑΜΙΑ.... σε μία ώρα μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο... ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στην εγκατάσταση μπορεί, μια άριστη ΗΕ, να την κάνει π@@να... Τότε ποιος έχει την ευθύνη :confused:

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Τότε ποιος έχει την ευθύνη :confused:

Σωστή η σκέψη σου αλλά αν εσύ έχεις παραδώσει μια σωστή εγκατάσταση όπου στο μονογραμμικό του πίνακα σου, εκτός από τον τύπο τον ασφαλιστικών σου διατάξεων και το Αμπεράζ, έχεις σε παρένθεση και την  μάρκα τους συν μια φωτογραφία του πίνακα όταν παρέδωσες την ΥΔΕ, τι έχεις να φοβηθείς, μια παρέμβαση από κάποιον τρίτο σε όλα αυτά ουσιαστικά ακυρώνει και την ΥΔΕ σου...  Αν πάς πχ εσυ ελεγκτής σε μια ΥΔΕ-εγκατάσταση όπου έχει γίνει έλεγχος και σε μία όπου δεν έχει γίνει έλεγχος θα δυσκολευτείς να το καταλάβεις? Προσωπικά σε όσες περιπτώσεις κατά τύχη έχω βρεθεί, από μια ματιά και μόνο καταλαβαίνω οτι έλεγχος δεν έχει γίνει, κοιτώντας μόνο τον πίνακα χωρίς καν να τον ανοίξεις αν δείς όλες τις γραμμές να ασφαλίζονται με 16Α εκτός κουζίνας-Θερμοσίφωνα καταλαβαίνεις με την μία τι έλεγχος έχει γίνει, να μην αναφερθώ σε παλιά διαμέρισμα όπου υπάρχει ξύλινο πάτωμα να βρεις γειώσεις, 99% δεν θα βρεις.... Συνεπώς αν όλοι μας θέλαμε να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν κανουν αυτά που ορίζει ο νόμος (στο ελάχιστο...) δεν θα δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα...  Σίγουρα πολλούς από εμάς μας βολεύει αυτή η κατάσταση...λίγότερος χρόνος, εύκολη δουλειά και στο γραφείο, καθόλου κόπος να πείσεις τον πελάτη για τις όποιες αλλαγές, κανένα ρίσκο να χάσεις τον πελάτη αν είσαι εντός του χαμηλότερου στο εύρος τιμών της αγοράς και στην τελική περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου........ 

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και τι σε νοιάζει ;Eγω ποτε δεν σημειώνω στην ΥΔΕ το πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ,εκτός αν θες να την καταθέσεις ο ίδιος.

Αυτή είναι η διεύθυνση : Πρακτορείο Αθήνας  ΜΥΛΛΕΡΟΥ 11, 104 36 ΑΘΗΝΑ

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε νέα εγκατάσταση (γραφεία) οπου είχα κάνει την εγκατάσταση ισχυρών ρευματων έδωσα στον ιδιοκτήτη τη ΥΔΕ Στο διάστημα μέχρι να έρθει η ΔΕΗ να συνδέσει το ρολόι ο ιδιοκτήτης ήθελε και ασθένη ρεύματα data για υπολογιστές.Εδωσα προσφορά η οποία δεν του άρεσε και πήρε αλλον ηλεκτρολογο.Αφου ήρθε η ΔΕΗ και εβαλε ρευμα πάω για να κάνω τις υπολοιπες μετρήσεις και διαπιστώνω οτι ο άλλος ηλεκτρολόγος έιχε πειράξει την εγκατάσταση που είχα κάνει και είχε προσθέσει νέες γραμμές για πρίζες απο το πίνακα.

Τώρα εγώ τι κάνω?Είπα στον ιδιοκτήτη να πάει νέα ΥΔΕ στην ΔΕΗ εφόσον έχει τροποποιήσει την εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων αλλά δεν δέχεται οτι χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο. Πάω στη ΔΕΗ και αποσύρω την ΥΔΕ ?Γίνεται κάτι τέτοιο ?Εχει τύχει σε κάποιον από σάς κάτι παρόμοιο γιατί εμένα πρώτα φορά μου συμβαίνει .

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι πρωτη φορα που σου συμβαινει, ειναι πρωτη φορα που το μαθαινεις  :)

Δεν ξερω τι γινεται, και αν μπορεις να αποσυρεις την υδε, γιατι αν το κανεις θα σου ζηταει τα λεφτα πισω, εχεις κοψει αποδειξη κτλ και μπλεκει το πραγμα.

 

ισως να γνωστοποιουσες στην δεη εγγραφως οτι η εγκατασταση εχει τροποποιηθει απο αλλον μετα απο σενα, και ας ακυρωσει η δεη την υδε, ας κανει οτι θελει. θα παρεις και εσυ ενα αντιγραφο του εγγραφου που τους κατεθεσες, με τον αριθμο πρωτοκολλου πανω, δεν νομιζω ετσι να εχεις θεμα

Link to comment
Share on other sites

Αν έπαιρνες τη δουλειά θα σε απασχολούσε το θέμα?

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης ολόκληρου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Τι να με απασχολούσε αν έπαιρνα τη δουλεία ?....Το πρόβλημα μου είναι ότι πριν ολοκληρώσω το πρωτόκολλο ελέγχου η εγκατάσταση την οποία είχα κάνει και είχα υπογράψει είχε είδη τροποποιηθεί .Εσένα δεν θα σε απασχολούσε?Δεν με νοιάζει το τι κάνει με τα ασθενή ρεύματα .

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου είναι ότι πριν ολοκληρώσω το πρωτόκολλο ελέγχου

 

κατά την γνώμη μου ή σε πληρώνει για να τροποποιήσεις το πρωτόκολλο ελέγχου ή δεν το "κλείνεις" μη καταθέτοντας τις επιπλέον μετρήσεις...

 

εσύ έκανες έλεγχο συγκεκριμένη ημερομηνία... και φέρεις ευθύνη για τον έλεγχο την συγκεκριμένη ημερομηνία όπως αυτή ήταν....

Link to comment
Share on other sites

thanks παιδια για τις απαντήσεις .Θα δω τι θα κάνω αλλα μάλλον σκέφτομαι αυτό που λέει ο astrah να μην καταθέσω συμπληρωματικό πρωτόκολλο ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.