Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

παιδες για να γραφτειτε οαεδ πρεπει να υπαρχει συμβαση εξαρτημενης εργασιας η οποια ειτε εληξε ειτε καταγγελθηκε (απολυση)

αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας δε μπορεις να γραφτεις οαεδ.

 

 

δεν το νομίζω....δηλ αυτοί που τώρα βγαίνουν απο σχολές ή οι 18 απο τα σχολεία που δεν έχουν κανένα απο τα δύο τι κάνουν?

 

αυτό που λες είναι για να πάρεις επίδομα

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά για να το καταλάβω επειδή δεν τα γνωρίζω αυτά τα πράγματα: για να θεωρηθεί κάποιος άνεργος δεν είναι απαραίτητο να έχει εργαστεί ως υπάλληλος ή εργάτης κάποια στιγμή παλιότερα; Δεν πρέπει να έχει ένσημα; Ένας ελ. επαγγελματίας, ακόμα και αν κλείσει τα βιβλία του και δεν δηλώσει ότι είναι στο ΤΣΜΕΔΕ, εφόσον δεν έχει ένσημα πως γίνεται να πάρει κάρτα ανεργίας; Αν ήταν έτσι δεν θα το κάναμε μόλις συμπληρώναμε τα 18 και από τα φοιτητικά μας χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Το να γραφτεί κάποιος στον ΟΑΕΔ δεν έχει να κάνει αν εργάστηκε κάποτε...Το είχα κάνει πιτσιρικάς μετά την σχολή που δεν είχα εργαστεί ποτέ, μπας και έβρισκα δουλειά από κει. (Κάποτε που δεν ήξερα την τύφλα μου). Για το επίδομα είναι άλλο θέμα....

Link to comment
Share on other sites

Οι φοιτητες δεν εχουν δικαιωμα να εγγραφουν στα μητρωα ανεργων του ΟΑΕΔ. Για να εξηγησω στον Ικαρο, εγω τελειωσα την σχολη και πηγα να γραφτω στον ΟΑΕΔ κυριως γιατι εχεις δικαιωμα σαφαλισης μετα απο καποιους μηνες και εγω ηδη ημουν 2 χρονια ανασφαλιστος. Η υπαλληλος μου ζητησε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, πιστοποιητικο γεννησης και τετοια χαζα, μου την εβγαλε την καρτα και με εστειλε σε αλλο γραφειο σε συμβουλο εργασιας οπου σε εγγραφει βασει επαγγελματος και γνωσεων, εκει η υπαλληλος με ρωτησε το επαγγελμα μου, της ειπα τοπογραφος, μου ρωταει ΤΕΙ ή ΑΕΙ; της λεω ΑΕΙ, μου λεει πως εμεις εγγραφομαστε στο ΤΕΕ και οχι στον ΟΑΕΔ, της απαντησα οτι δεν εχω εγγραφει στο ΤΕΕ και μου εβγαλε κανονικα την καρτα. Ομως δεν μου ζητησε ουτε αντιγραφο του πτυχιου, ουτε καποιο αποδεικτικο οτι δεν ειμαι εγγεγραμενος στο ΤΕΕ, αυτα αν τα ελεγξε μετα μεσω του συστηματος του ΟΑΕΔ δεν το γνωριζω, μπορει να τα ελεγξε και ειδε οτι ελεγα αληθεια, μπορει ομως να μην τα ελεγξε καθολου, δεν το γνωριζω.

 

Στο αλλο θεμα, εγω δικαιωμα επιδοματος ανεργιας δεν εχω, δεν εχω τον απαιτουμενο αριθμο ενσημων, απλα εχω την ιδιοτητα του ανεργου που μετα απο καποιους μηνες μου παρεχει το δικαιωμα να εχω ασφαλιση ΙΚΑ για καποιο διαστημα

Link to comment
Share on other sites

Στον οαεδ γραφεσαι και ας μην εχεις δουλεψει ποτε, ΑΛΛΑ

ΔΕΝ δικαιουσε επιδομα ανεργιας

ΔΕΝ μετρας στον αριθμο των ανεργων που ανακοινωνεται

Link to comment
Share on other sites

Το επίδομα το παίρνει κάποιος με ΙΚΑ πχ αφού έχει συμπληρώσει συγκεκριμένο χρόνο εργασίας πριν απολυθεί... Κάποτε είχαν για αυτους που απολύονταν αλλά δεν είχαν το δικαίωμα, 4μηνο βοήθημα γύρω στο 250 ευρώ (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα).

Πάμε παρακάτω

Στον ΟΑΕΔ γράφεσαι και ας μην έχεις δουλέψει ποτέ πριν...Παίρνεις την καρτούλα σου την ανανεώνεις ανα μήνα ή 3μηνο έγινε(?) και κανονίζεις κανά ραντεβού (εργασιακό ε?) με συμβούλους εργασίας......Κάποτε που πήγαινα μου πέταγε μια λίστα με άσχετες δουλειές και μου έλεγε αν θες πας....Δεν βρίσκεις από κει γενικά....

Στα υπόλοιπα ότι δηλώσεις είσαι....ούτε επιβεβαίωση ούτε τίποτα....Αλλά και τι να το κάνεις έτσι και αλλιώς με τα προηγούμενα που περιέγραψα?.

Θα είχε κάποιο νόημα αν έπαιρνες επίδομα, αλλίως τι για τα στατιστικά? shit high and observe

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ok. Με κάλυψες Ίκαρε! Δεν υπάρχει κανένα πρακτικό όφελος συνεπώς εφόσον επιδότηση είναι άλλο πράγμα. Ίσως μόνο καμιά έκπτωση σε μερικά ...σαντουϊτσάδικα που διαφημίζουν τέτοιες σε ανέργους. Ωραία πράγματα... Τουλάχιστον το ΕΤΑΑ αρνείται να "κουρευτεί" από όσο διάβασα σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα. Είμαι άνεργος και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. απο μια part time εργασια (Promotion) για να με προσλαβουν πρεπει να μου κολλανε ενσημα ΙΚΑ προφανως. Γίνεται αυτο; Ελπιζω σε μια γρηγορη απάντηση καθώς ειναι επείγον. Ευχαριστώ.

Edited by Sir Alexander
Link to comment
Share on other sites

Από την στιμγή που είσαι ΤΣΜΕΔΕ, αποκλείεται να σου δίνουν ένσημα ΙΚΑ. Μόνο αν τους κόβεις ΑΠΥ και να πληρώνεσαι με αυτό. Τώρα τι ΑΠΥ θα είναι....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.