Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Εννοείς ότι δεν έχεις ξανασχοληθεί με ν.4014;;; Και πώς ζείς τον τελευταίο καιρό;;; (Κρύο αστειάκι...)

 

Λοιπόν, αν όντως δεν έχεις ασχοληθεί με τα αυθαίρετα, λυπάμαι αλλά έχεις τρελλό διάβασμα μπροστά σου!!!

 

Αν εννοείς ότι επειδή είναι κατάστημα προς μεταβίβαση....

 

1. Παίρνεις σχέδια και οικοδομική άδεια, ελέγχεις αν ο χώρος είναι σύμφωνος με τα σχέδια, (*** Μη ξεχάσεις έλεγχο ύψους***)

2. Κάνεις για καλό και για κακό μια νέα κατοψούλα με όλες τις λεπτομέρειες ( έτσι για να το επισυνάψεις στο συμβόλαιο) και

3. Σημαντικό! Κοιτάς τη νομιμότητα της χρήσης του χώρου!!! Μην είναι σπίτι και έγινε κατάστημα (ή ακόμη χειρότερα αποθήκη σε κατάστημα)

 

Αν όλα ΟΚ, δίνεις τη βεβαίωση χειρόγραφα προς το παρόν και μετά όταν μας επιτρέψει ο big brother ΤΕΕ τη δίνεις και από το σύστημα.

Αν όχι, περιμένεις το ΤΕΕ όταν αποφασίσει να μας αφήσει να δουλέψουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν είναι για μεταβίβαση της επιχείρησης, δες την ΚΥΑ 21220 (ΦΕΚ 2496 Β/4-11-2011), σχετικά με τη διαδικασία της άδειας για ΚΥΕ

Link to comment
Share on other sites

ΚΥΕ τα ψιλικά;

 

τα ψιλικά δεν είναι ΚΥΕ ?

 

δεν πουλάνε προιόντα υγειονομικού ενδιαφέροντος ?

 

αν όχι, τότε απαιτείται μόνο λογιστής

Link to comment
Share on other sites

Πώληση τυποποιημενων παγωτών , αναψυκτικων ποτων και ορισμένων ζαχαρωδων προιοντων εντος καταστηματος ψιλικών . άρθρο 47 παλιας υγειονομικης διαταξης. τα ψιλικα ΕΙΝΑΙ υγειονομικου ενδιαφεροντος.

 

υπεύθυνη δηλωση μηχανικού για μεταβίβαση αδειας πρωτη φορα ακουω. και δεν μπορω να σκεφτω και τι μπορει να είναι ...

 

μπορω να βαλω ενα link απο το site μου οπου αναγραφω για την διαδικασια μεταβιβασης της αδειας ?

Link to comment
Share on other sites

@ilias_diamantis : Προφανώς, θα βοηθούσε...

Επίσης, στο παρακάτω κείμενο τα ψιλικά είναι το Νο 11... Btw, τί εννοεί δεν ακολουθείται η διαδικασία της προέγκρισης; Γιατί να αλλάζει; Τί αλλάζει;

 

ΣΟΣ!!! Η υγειονομική διάταξη που ισχύει είναι αυτό που επισυνάπτω... 8/10/2012

 

 

 

 

Ποια καταστήματα θεωρούνται Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος:

"Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος" είναι τα καταστήματα, στα οποία:

α) γίνεται παρασκευή ή και διάθεση σε πελάτες (καθισμένους, όρθιους, περαστικούς) φαγητών ή γλυκισμάτων ή οποιουδήποτε άλλου παρασκευάσματος τροφίμων ή ποτών ή αποθήκευση ή συντήρηση ή εμπορία κάθε είδους τροφίμων ή ποτών,

β) καθώς και τα καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα και στις άλλες Υγειονομικές Δ/ξεις. (άρθρο 5 παρ.1Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983 και άρθρο 80 παρ.1 ΔΚΚ)

Τα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος συνοπτικά είναι:

1) Καταστήματα προσφοράς ποτών, χωρίς φαγητό, σε καθισμένους πελάτες. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

α. Καφενείο (παραδοσιακό)

β. Καφετέρια (εκσυγχρονισμένο καφενείο)

γ. Μπαρ,

δ. Κυλικείο

ε. Ανοικτό Μπαρ (ΟΡΕΝ BAR) (άρθρο 37 παρ.2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

2) Καταστήματα στα οποία παρασκευάζονται ή / και προσφέρονται σε καθισμένους ή / και περαστικούς πελάτες φαγητά με τη συνοδεία ή μη ποτών κυρίως οινοπνευματωδών ή / και γίνεται διανομή αυτών κατ’ οίκον.

(άρθρο 38 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.12 του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643/20.07.2007)

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

α. Εστιατόριο,

β. Ψαροταβέρνα,

γ. Ψητοπωλείο

δ. Οβελιστήριο (σουβλατζίδικο)

ε. Πιτσαρία

στ.Σνάκ – Μπάρ (άρθρο 38 παρ.2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

3) Καταστήματα, στα οποία παρασκευάζονται και προσφέρονται γλυκίσματα και κάθε είδους παρασκευάσματα γάλακτος κλπ. σε καθισμένους πελάτες.Σε αυτά περιλαμβάνονται:

α. Ζαχαροπλαστείο

β. Ζαχαροπλαστείο χωρίς εργαστήριο

γ.Γαλακτοπωλείο

δ. Αναψυκτήριο

ε. Μπουγατσάδικο

στ. Αμιγές λουκουματζίδικο και τα όμοια. που εξυπηρετούν καθισμένους ή και περαστικούς πελάτες. (άρθρο 39 παρ.1 κ 2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

 

4) Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες. (άρθρο 40 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Τα μικτά καταστήματα διακρίνονται σε «ομοειδή» και σε «μη ομοειδή».

Ως "ομοειδή καταστήματα" του άρθρου 37 ή 38 ή 39 της παρούσας εννοούνται κατωτέρω τα καταστήματα, που περιλαμβάνονται σε ένα από τα άρθρα αυτά, με τις διατάξεις του οποίου ρυθμίζονται κατά ενιαίο τρόπο, μεταξύ άλλων, και τα θέματα που αναφέρονται στους χώρους, στη συγκρότηση και στον εξοπλισμό των καταστημάτων τούτων. Τα ομοειδή καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν ως μικτά καταστήματα και μπορούν κατ’ αρχήν να έχουν κοινούς χώρους.

(άρθρο 40 παρ.1 κ2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Ως "μη ομοειδή καταστήματα" των άρθρων 37, 38 και 39 της παρούσας εννοούνται κατωτέρω τα καταστήματα, που περιλαμβάνονται σε δύο τουλάχιστον από τα άρθρα αυτά, με τις διατάξεις των οποίων ρυθμίζονται κατά διάφορο για κάθε είδος των καταστημάτων τούτων τρόπο τα αναφερόμενα στους χώρους, στη συγκρότηση και στον εξοπλισμό τους θέματα. Αυτά επιτρέπεται να λειτουργούν ως μικτά καταστήματα αλλά για να έχουν κοινούς χώρους θα πρέπει το εμβαδόν κάθε χώρου να είναι ίσο τουλάχιστον με το μεγαλύτερο από τα εμβαδά που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις των ανωτέρω άρθρων για τον αντίστοιχο χώρο του καθενός από τα καταστήματα που αποτελούν το μικτό κατάστημα. (άρθρο 40 παρ.1 κ 3 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

5) Κέντρα Διασκεδάσεως (άρθρο 41 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Κέντρο Διασκεδάσεως είναι ο στεγασμένος ή ακάλυπτος χώρος συγκεντρώσεως του Κοινού για την παρακολούθηση καλλιτεχνικού κυρίως μουσικού, προγράμματος σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή / και ποτών, πέρα δε από τον χώρο αυτόν υπάρχουν οπωσδήποτε και οι προβλεπόμενοι από τα οικεία άρθρα, αναλόγως των προσφερομένων ειδών (άρθρα 37 ή 38 ή 39 της παρούσας), στεγασμένοι χώροι με την απαραίτητη συγκρότηση και εξοπλισμό. (άρθρο 41 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Δεν θεωρούνται Κέντρα Διασκεδάσεως τα καταστήματα των άρθρων 37, 38 και 39, στα οποία, κατόπιν άδειας της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής και σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές Αστυνομικές Διατάξεις, γίνεται χρήση ορισμένων έγχορδων μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, κιθάρα κ.τ.ομ.), χωρίς ενισχυτή και μεγάφωνα, ή στερεοφωνικού μηχανήματος μικρής ισχύος, ανάλογης με τον χώρο, για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο κατάστημα. Στα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται ο χορός.

6) Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση. (άρθρο 42 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

α) τα αναψυκτήρια περίπτερα,

β) τα καταστήματα αναψυκτήρια χωρίς καθίσματα,

γ) τα παγωτοπωλεία,

δ) τα οβελιστήρια για περαστικούς πελάτες,

ε) οι κινητές καντίνες και άλλα παρόμοια καταστήματα.

στ) τα κυλικεία, που λειτουργούν σε χώρους εργασίας ή συγκεντρώσεως πολλών ατόμων, εφόσον δεν αναπτύσσονται σ' αυτά τραπέζια και καθίσματα (κυλικεία εργοστασίων, δημοσίων θεαμάτων, σχολείων, ιδρυμάτων, μεγάρων στα οποία στεγάζονται γραφεία ή καταστήματα, δημοτικών αγορών κλπ.).

(άρθρο 42 παρ.2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

7) Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνουςδιαθέσεως τους.Σε αυτά περιλαμβάνονται:

α. Παντοπωλείο

β. Οπωρολαχανοπωλείο

γ. Κρεοπωλείο

δ. Πτηνοπωλείο - αυγοπωλείο

ε. Ιχθυοπωλείο

στ.Καφεκοπτείο

ζ. Πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής

η. Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστείου

θ. Αμιγές γαλακτοπωλείο

ι. Πρατήριο άρτου

ια.Καταστήματα κατεψυγμένων προϊόντων

ιβ.Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων

ιγ.Κατάστημα εμφιαλωμένων ποτών (κάβα)

ιδ.Κατάστημα προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας

ιε.Πρατήριο ελαίου και μαγειρικών λιπών

ιστ. Πρατήριο ετοίμων φαγητών (προστέθηκε με την παρ.23 του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643/20.07.2007) (άρθρο 43 παρ.1 κ 2 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

8-) Υπεραγορές Τροφίμων ("Σούπερ μάρκετς τροφίμων") (άρθρο 44 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)Υπεραγορά Τροφίμων ή Σούπερ Μάρκετ είναι μεγάλο κατάστημα, στο οποίο πωλούνται κάθε είδους τρόφιμα, παρασκευασμένα και μη, καθώς και είδη άσχετα με τα τρόφιμα. (Δείτε και τη σχετική εγκύκλιο Υπ.Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης Υ1γ/ Γ.Π.50258/17.05.2010 Εκχώρηση τμήματος Σούπερ Μάρκετ (κρεοπωλείο)

9) Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου (άρθρο 45 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983) Ως αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου εννοούνται οι χώροι στους οποίους αποθηκεύονται, μέχρι να διατεθούν στο λιανικό εμπόριο, τρόφιμα ή / και ποτά συσκευασμένα σε σάκους, κιβώτια, δοχεία κ.τ.ομ. (σύμφωνα με τα άρθρα 2 κ 10 του Ν.3325/05, για τις αποθήκες που διαθέτουν μόνιμα εγκατεστημένο μηχανολογικό εξοπλισμό αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας είναι η οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)

10) Λαϊκές Αγορές (δηλαδή τα κινητά καταστήματα σε λαϊκές αγορές) (Η έννοια της Λαϊκής Αγοράς είναι διαφορετική από εκείνη της Δημοτικής ή Κοινοτικής Αγοράς ή του Κτιριακού Συγκροτήματος Συνεταιρισμού Καταστηματαρχών Λαϊκών Αγορών, που αναφέρεται στο εδάφιο α της παραγράφου 5 άρθρου 43 της παρούσας.) (άρθρο 46 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

11) Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών ποτών και ορισμένων ζαχαρωδών προϊόντων στα αναπηρικά περίπτερα και καταστήματα ψιλικών (άρθρο 47 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983) (Προσοχή! Δεν ακολουθείται η διαδικασία της προέγκρισης.)

12) Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων (άρθρο 48 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

13) Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών (άρθρο 49 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

14) Αρτοποιεία και Πρατήρια άρτου (άρθρο 50 παρ.1 Υγ.Διάταξη Α1β/8577/1983)

Αρτοποιείο είναι μόνιμο κτίσμα ειδικά διαρρυθμισμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητά του, για την παραγωγή και διάθεση άρτου, αρτοσκευασμάτων γενικά και λοιπών σκευασμάτων τροφίμων, που έχουν ως βάση το αλεύρι, πλην των ζυμαρικών. Ακόμη, στο αρτοποιείο ψήνονται φαγητά και άλλα παρασκευάσματα (γλυκίσματα κλπ.) του Κοινού.

Πρατήριο άρτου είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, στο οποίο πωλούνται μόνον προϊόντα αρτοποιίας, δηλαδή άρτος, αρτοσκευάσματα, απλά ή ειδικά, και άλλα σκευάσματα από αυτά που επιτρέπεται να παρασκευάζονται στα αρτοποιεία.

Νέα Υγειον διάταξη οικ.69967- 8-10-2012 FEK2718B.pdf

Edited by JTB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η υγειονομική διαταξη που ισχύει ειναι αυτη που επισυναπτεις , αλλα υπάρχει 5 μηνες περιθώριο που ισχυει και η παλια.

 

στο υγειονομικο της θεσσαλονικης που ρωτάω μου λενε οτι αν δεν ερθουν διευκρινιστικες δεν θα την εφαρμόσουν . οποτε για μένα ισχυει η παλια.

 

αν βρεις κανένα να ξέρει πως θα εφαρμοστεί η νεα ΥΓ. διαταξη θα ηθελα να του μιλησω :)

 

τι σημαινει οτι δεν ακολουθειται η διαδικασια της προεγκρισης ( δεν αφορα την περιπτωση σου , αλλα ενημερωτικα ) . εννοεί οτι δεν χρειαζεται να καταθεσεις φακελο για προεγκριση όταν κανεις καινουργια αδεια.

 

για την μεταβιβαση αδειας ενα άρθρο που εχω γραψει στο site μου :

 

Μεταβίβαση αδειας καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος.

 

ελπιζω να το βρεις χρησιμο και ελπιζω να μην παραβιαζω κανενα κανονα του φόρουμ .

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

 

Κατάστημα με άδεια χρήσης ανθοπωλείο και θέλω να το νοικιάσω και να το λειτουργήσω με άδεια καφενείου. Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνω κατά σειρά όσον αφορά διακαιολογητικά και φορείς?

 

Χρειάζεται αλλαγή χρήσης?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα απολα , βεβαιωθητε ότι μπορει να βγει αδεια , πατε στον αρμόδιο δήμο να σας ενημερωσουν αν θελουν κατι ιδιαιτερο και ξεκινηστε να μαζεύετε τα δικαιολογητικα για προεγκριση.

 

για το αν θελει αλλαγη χρήσης: αν η οικοδομικη αδεια είναι πριν το 89 , οχι . αν είναι μετα εξαρτάται.

Edited by ilias_diamantis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.