Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα παράταση για ρυθμίσεις Ν. 3843/2010 έως τέλη Οκτωβρίου


harisma23

Recommended Posts

 

618.334 αιτήσεις έχουν γίνει.

Δες το παραπάνω link.

 

Δες κι εσύ το ακόμα παραπάνω link:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111447460

 

"Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περί τις 610 χιλιάδες αιτήσεις κι έχουν τακτοποιηθεί περί το 1 εκατομμύριο παράνομα κλειστοί χώροι."

Δεν είναι 1 χώρος ανά αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

το καλό είναι ότι ίσως υπάρχει "χρονική επικάλυψη ισχύος" του ν 3843 και του νέου, όταν θα βγει και αν, για τα αυθαίρετα... σίγουρα κάποιοι δεν δήλωσαν την εντός όγκου παρανομία τους φοβούμενοι την εκτός που μένει ατακτοποίητη...

Link to comment
Share on other sites

Σωστός dix e6, αν και είναι λίγοι σχετικά αυτοί.

Υπάρχουν πολλά θέματα που θέλω να δω πως θα τα χειριστεί το υπουργείο...

πχ: Οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές καταργούνται άρα θα βγάλουν ενδεικτικές χρεώσεις?

Στους ημιυπαίθριους πήγαινες τις υπάρχουσες κατόψεις. Ακόμα και για πατάρια δεν έκανες νέο σχέδιο. Τώρα θα χρειαστούν σχέδια και μάλιστα μπόλικα... κατόψεις, τομές μέχρι και τοπογραφικά από την αρχή θα χρειαστούν, άρα μιλάμε για μεγάλο κόστος μηχανικού.

Το σοβαρό όμως είναι η ...στατική επάρκεια που λένε ότι θα ζητάνε. Αν εννοούν δήλωση ότι δεν υπάρχουν εμφανείς ρωγμές κλπ τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αν όμως θέλουν βεβαίωση ότι το κτίριο είναι οκ, τότε να δω τι θα γίνει. Θα υπογράφουν στον "αέρα" οι μηχανικοί? Θα γίνεται στατική μελέτη? και με τι δεδομένα, και με τι κανονισμούς κλπ και το καλύτερο ... ποιός θα την πληρώνει?

Αυτό με τη στατική επάρκεια πρέπει να το σκεφτούν καλά, νομίζω ότι μία έκθεση αυτοψίας σε συνδιασμό ότι την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης είναι η καλύτερη λύση για ΟΛΟΥΣ

Και το σημαντικότερο ... να πουν ότι οι πολεοδομίες (αν υπάρχουν) δε θα ελέγχουν τα προσκομισθέντα σχέδια αλλά θα τα θεωρούν γιατί βλέπω μεγάλες φασαρίες

Άντε να δούμε

Link to comment
Share on other sites

@ΜΠΑΛΑΚΑΚΗΣ: Συγγνώμη, επειδή αυτά που λές είναι και δικές μου απορίες, πού τα είδες γραμμένα; Περί στατικής επάρκειας κλπ... εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

σε διάφορα δημοσιεύματα γράφει για στατική επάρκεια http://diaplekomenosss.blogspot.com/2011/05/blog-post_8945.html

πάντως καλύτερα να μεταφερθούν οι συνομιλίες περί αυθαιρέτων στον αντίστοιχο μίτο

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν αυτές οι εύλογες απορίες και ( πιθανές λύσεις) του "Μπαλακακη" να προωθηθούν στο υπουργείο τώρα που είναι νωρίς.

 

Όσο για τον 3843 έχει πέσει η κίνηση αλλά σε Παλλήνη, Περιστέρι και Αιγάλεω που πηγα αυτήν την εβδομάδα υπήρχε αρκετός κόσμος που κατέθετε.

Καλό βέβαια θα ήταν, προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον να πρόσθεταν κάτι επιπλέον όσον αφορά το έτος αδείας, τους χώρους προς ρύθμιση η τις ευκολίες πληρωμής.

Είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν την οικονομική άνεση να προχωρήσουν τον φάκελο.

Όλα αυτά θα έπρεπε να τα προωθούσαμε με κάποιο τρόπο στο ΤΕΕ η στο υπουργείο.

Link to comment
Share on other sites

Η συνταγματικότητα ή μη του Ν. 3843/2010 για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων θα κριθεί με διαδικασίες εξπρές ("πρότυπη δίκη") από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ζήτησαν σύμφωνα με το Ν. 3900/2010 να εισαχθεί η υπόθεσή τους στην Ολομέλεια του ΣτΕ λόγω γενικότερου ενδιαφέροντος και ειδικότερα προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του άρθρου 5 του Ν. 3843/2010 που αφορά τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με την καταβολή ειδικού προστίμου.

 

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος) η παράγραφος 1 του άρθρου 5 του Ν. 3843/2010 που επιτρέπει τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων.

 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο νόμος 3843/2010 (άρθρο 5 παράγραφος 1) είναι αντίθετος στο άρθρο 24 του Συντάγματος που απαγορεύει την επιδείνωση των όρων διαβίωσης, αλλά και τη λήψη μέτρων που επιφέρουν επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού οικιστικού περιβάλλοντος.

 

Η υπόθεση αφορά την άρνηση της Πολεοδομίας Πολυγύρου να ανακαλέσει δύο οικοδομικές άδειες στην Παραλία Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη υπάρχουν παραβιάσεις των οικοδομικών αδειών, δηλαδή κλείστηκαν ημιυπαίθριοι χώροι και έγινε αλλαγή χρήσης των χώρων στάθμευσης, αλλά και κατασκευάστηκαν πατάρια τα οποία δεν προβλέπονται στις οικοδομικές άδειες.

 

Η Πολεοδομία θεωρεί ότι οι οικοδομικές άδειες είναι νόμιμες από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής των πολεοδομικών παραβάσεων στο νόμο 3843/2010 και για το λόγο αυτό δεν επιβάλλει κυρώσεις.

 

Η απόφαση της "πρότυπης δίκης" του ΣτΕ θα αποτελέσει υποχρεωτική "πυξίδα" για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας. Ήδη από την τριμελή επιτροπή που προβλέπει ο Ν. 3900/2010 κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί η υπόθεση στη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καθώς υπάρχει ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος. Έτσι, αναστέλλεται η εκδίκαση ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας όλων των εκκρεμών υποθέσεων που τίθεται το ίδιο ζήτημα μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Στην επιτροπή της "πρότυπης δίκης" συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Γεώργιος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος του Τμήματος που υπάγεται η υπόθεση (Ε΄ Τμήμα) αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ με παλαιότερη απόφασή του έχει εκφράσει έμμεσα άποψη το ζήτημα των ημιυπαίθριων χώρων. Δηλαδή θεωρεί ότι οι χώροι αυτοί είναι αυθαίρετη και σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές πρέπει να κατεδαφιστούν τα έργα (τοιχοποιία, κ.λπ.) που μετατρέπουν τους χώρους αυτούς σε κατοικήσιμους.

 

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=130412

Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο σημερα σε πολεοδομία για να κλείσω ραντεβού για κατάθεση φακέλων και μου είπε ηπροισταμένη ότι η προθεσμία είναι εως τέλος του μήνα δεν τους έχουν ενημερώσει για παράταση.

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Δε λέει τίποτα. Το ίδιο έγινε και στο τέλος του 2010 που ανακοινώθηκε η παράταση την τελευταία ώρα. Εξάλλου ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου έχει ...σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί: ψάχνει να βρει κατόπιν εορτής τα λάθη του ...στο υπουργείο οικονομικών:

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231115399

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.