Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί οι Μηχανικοί δεν αγωνίζονται και δεν διεκδικούν


danton

Recommended Posts

Απο το 2005 που γραφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ ειδα ποσο αδικο ειναι το ταμειο μας για τους απλους μηχανικους που απλα δουλευουν για ενα βασικο μισθο επιβιωσης.

 

Υπηρξαν φορες που ηθελα να ξεγραφτω απο το ΤΣΜΕΔΕ γιατι δεν μπορουσα να εισπραξω τις επιδοτησεις που δινουν πχ στους αγροτες (ηθελα να γινω αγροτης ...) η γιατι οταν βρεθηκα σε μεγαλη αναγκη απλα να δουλεψω οπου ναναι εγω επρεπε να συνεχισω να πληρωνω το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Απο το 2005 μεχρι το 2010 δεν πληρωνα το ΤΣΜΕΔΕ με την ελπιδα οτι θα ξεσηκωθουν και αλλοι. Αλλα δυστηχως τιποτα.

 

Ολοι οι φιλοι και γνωστοι ,που δεν δουλευαν, καλυπταν το ταμειο τους με λεφτα απο τους γονεις τους ή δουλευοντας σε ασχετες δουλειες μονο και μονο για να πληρωσουν το ταμειο ή ακομα και με δανεια!!

 

Επρεπε να φτασουμε σε σημειο να μην εχουμε δουλεια πολλοι απο εμας να δουμε τα προβληματα του ταμειου μας¨;;;;;;;;;;Δεν μπορουσαμε να δρασουμε προληπτικα;;

 

Τελοσπαντων εγω τωρα εχω δουλεια. Πληρωσα το 2010 ολες τις οφελες μου. Παρολου αυτου ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ δικαιωματα που εχουν και οι απλοι εργατες. Ταμειο ανεργιας, απαλλαγη απο εισφορες κατα την διαρκεια ανεργεας, να μην πληρωσουμε την εκτακτη εισφορα οσοι δεν εχουν κοψει δελτιο το 2010-2011-2012.

Ειδικα για το τελευταιο εγω δεν ξερω κανεναν μηχανικο να τα παιρνει ΟΛΑ μαυρα απλα δεν γινετε. Δελτιο θα κοψεις. Οποτε απο την στιγμη που δεν εχει κοψει ενας μηχανικος δελτιο δεν ειχε εισοδηματα εως ελευθερος επαγγελματιας.

 

ΤΙ μπορουμε να κανουμε;Θα οργανωσουμε τιποτα;;

Μην περιμενετε τιποτα απο τα κομματα. Οτι κανουμε μονοι μας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Bebaios kai prepei monoi mas na diekdikisoume! Prepei toulaxiston se proti fasi na ftiaksoume ena site i ena blog pou na proothei ta aitimata.Einai polla ta themata!Kai to na mporeis na theoreisai anergos kai to na mporeis na diakopteis tis eisfores gia to diastima pou eisai anergos alla kai to idio to thema ton eisforon pou tha ginoun yperogkes an efarmostei to mesoprothesmo opos kai auto tou na min einai ypoxreotiki i eidiki prosauksisi.

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέματα που αφορούν αν όχι όλους μας τους περισσοτερους σίγουρα.

Με βάση εμπεριστατωμένες προτάσεις και ανιδιοτελείς κινήσεις πιστεύω πολλοί θα ήθελαν να συμμετέχουν σε όποια πρωτοβουλία.

Ο τίτλος είναι ρητορική ερώτηση ή διαπίστωση;

Link to comment
Share on other sites

Ο τιτλος ειναι και απο τα 2

 

Μιας και καποιοι δεν πληρωνουν ΤΣΜΕΔΕ γιατι κυριως δεν εχουν την δυνατοτητα να πληρωσουν ισως θα επρεπε να φτιαξουμε μια επιστολη με τα ονοματα των μηχανικων και να την δημοσιευσουμε με τιτλο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΣΜΕΔΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ η κατι τετοιο να την δουνε και αλλοι μηχανικοι που δεν εχουν δυνατοτητα να πληρωσουν και να μαζευτει ετσι ενας ικανοποιητικος αριθμος. Εγω ειμαι διαθετημενος να διακοψω την πληρωμη των εισφορων μου για συμπαρασταση

 

Και το Blog καλη ιδεα ειναι .

Link to comment
Share on other sites

Aν υποθεσουμε ότι για μια ... δεκαετία (ενδεικτικός χρόνος), δεν πληρώσει κανείς απολύτως τίποτα στο ΤΣΜΕΔΕ, μπορεί το ταμείο να σε πάει στα δικαστήρια, για τα θεωρητικώς οφειλόμενα ; Εχει ξαναγίνει η ερώτηση από άλλον, αλλά κανείς δεν απάντησε.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντησω απο προσωπικη εμπειρια. Πεντε χρονια και 1 εξαμηνο δεν πληρωνα. Δεν με πηραν ουτε 1 τηλεφωνο. Ειμαστε υποχρεωτικα αυτοασφαλιστοι οποτε δεν νομιζω να κανουν κατι για αυτο το λογο. Ακομα και στην περιπτωση να γινει διωξη παντα τρεχει διακανονισμος οποτε απλα κανεις διακανονισμο

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου...

Εστω ότι δεν πληρώνεις για 5-10 χρόνια. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη θα έχεις? Οχι εκτός αν κάνεις ιδιωτική (άλλα χρήματα εκεί..). Και αν ου μη γένετω πάθεις κάτι?..Σύνταξη από το ταμείο (λέμε τώρα..) αν δεν εξοφλήσεις θα πάρεις? Οχι. Για 10 χρόνια μη καταβολής εισφορών το ποσό που μαζεύεται χωρίς τόκους είναι κάπου 30.000ε. Θα μπορέσεις τότε να τα πληρώσεις? (βάλε ότι θα έχεις και άλλες αναγκες, οικογένεια κτλ..) Να στα χαρίσουν δεν παίζει, υπόψιν όλο αυτό το διάστημα αν αρρωστήσεις την έκανες..για χειρότερα άστω καλύτερα.

Παιδιά και εγώ στην ίδια μοίρα είμαι, διακανονισμό έχω κάνει, ότι μαζεύω τα σπρώχνω στο ταμείο, αλλά φοβάμαι ότι αν αρχίσω και δεν πληρώνω..δεν θα το κάνω ποτέ..Αφήστε που νοσηλεύτηκα 2 φορές και ξέρω τι σημαίνει να είσαι ανασφάλιστος. Μακάρι να αλλάξει κάτι γιατί και έγω δεν ξέρω πόσο θα αντέξω με τα υπάρχοντα δεδομένα να πληρώνω, το κάνω αναγκαστικά με ότι βρώ. Δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

5-10 χρονια να μην πληρωνουμε για να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας;

 

Εαν το κανουμε συντονισμενα πολλοι μαζι δεν νομιζω να χρειαστει πανω απο 1 ετος. Νοσοκομειακη καλυψη εχεις οταν δεν πληρωνεις. Τουλαχιστον ετσι μου ειχαν πει καποτε απο το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Εννοειτε καποιος που δεν μπορει δεν το κανει ειδικα εαν εχεις προβληματα υγειας.

 

Παντως με αυτην την λογικη ikaros13 να μην κανουμε τιποτα απολυτος και ας δεχτουμε την μοιρα μας. Αλλα μην βλεπω και ακουω μηχανικους μετα που κλαιγονται

Link to comment
Share on other sites

Ποιο είναι το ετήσιο κόστος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε μια (ας πούμε) αξιόπιστη ιδιωτική ασφαλιστική? Καλύπτει ατομικά το πρόσωπο ή και τα μέλη της οικογένειάς του?

Link to comment
Share on other sites

Αφού υπάρχει δεδικασμένο από συνάδελφο σας που διαγράφτηκε από το ΤΣΜΔΕ και έγινε αγρότισσα, γιατί δεν κκινείστε και οι υπόλοιποι έτσι; Η νομική διαδικασία θα πρέπει να είναι ελάχιστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.