Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί οι Μηχανικοί δεν αγωνίζονται και δεν διεκδικούν


danton

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Δεν αγωνίζονται γιατί καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του.

Δεν τους απασχολούσε ο άνεργος μηχανικός αλλά το ότι μερίδιο από την παρακράτηση του 7‰ από τα δημόσια έργα δεν είχαν οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί του δημοσίου.

Είχα διαβάσει τα πρακτικά κάποιας δημόσιας και ανοιχτής συζήτησης μηχανικών. Από το σύνολο των ομιλητών μόνο ένας ιερέας αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης ταμείου πρόνοιας για τους άνεργους μηχανικούς.

 

Φυσικά στα δελτία του ΤΕΕ ασχολήθηκαν με το θέμα ίδρυσης ταμείου πρόνοιας αλλά από ένα σημείο και μετά το έθαψαν.

Τώρα μια τέτοια συζήτηση θα θεωρηθεί πρωτοπορία από τους νεότερους συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

@nikmmech

Ατομική ιδιωτική ασφάληση αξιόπιστη, πάνω κάτω +1000/έτος. Πάιζουν βάβαια οι παροχές, ιατρικό ιστορικό κτλ, αλλά κάπου εκεί κινούνται.

@danton

Λάθος στα είπανε. Αν δεν πληρώσεις και λήξει το βιβλιάριο, δεν κολλάς αυτοκολητάκι και δεν καλύπτεσαι. Πίστεψέ με (το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα), ξεκίνησα διακανονισμό από την κλινική μέσα γιατί θα με έδιωχναν (τα είχα απλήρωτα μέχρι τότε...νόμιζα ότι δεν θα πάθαινα τίποτα αλλά..). Φυσικά και πρέπει να γίνει κάτι αλλά το δεν πληρώνω... Κάποτε στην τρέλλα πάνω είχα στείλει επιστολή διαματρυρίας στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΕ αλλά...μάλλον με έγραψαν

Link to comment
Share on other sites

@nikmmech

Ατομική ιδιωτική ασφάληση αξιόπιστη, πάνω κάτω +1000/έτος. Πάιζουν βάβαια οι παροχές, ιατρικό ιστορικό κτλ, αλλά κάπου εκεί κινούνται.

 

Για να μη λέμε ό,τι να'ναι και επειδή πέρασα κάποτε από ασφάλειες..Ασφάλεια υγείας κάνεις και με λιγότερα από 200 ευρώ το χρόνο (και δε μιλάμε για τη Κουτσομαρία Ασφάλειες).. Εξαρτάται α) η ηλικία, όσο νεότερος/η τόσο λιγότερα ασφάλιστα β) το φύλο, οι άνδρες έχουν μειωμένα ασφάλιστρα σε σχέση με τις γυναίκες.

Link to comment
Share on other sites

Οn topic τωρα..

 

Θεωρώ πως οι περισσότεροι είναι είτε ''βολευμένοι'', είτε στο κόσμο τους, είτε έχουν ακόμα κομπόδεμα. Πριν μερικούς μήνες είχα στείλει pm σε μερικά άτομα του φόρουμ, με ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας, μπας και ξεκινήσει τότε μία προσπάθεια απαλλαγής από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ. Αποτέλεσμα 0. Λήψη pm απογοητευμένων ή προτροπής να τους πω τι χρειάζομαι. Τι χρειάζομαι;; Βοήθεια!Προς τιμήν πάντως όσων επίσης απάντησαν επώνυμα.

 

Η πρότασή μου είναι η εξής προκειμένου να μην πέσει το βάρος μόνο σε κάποιον αλλά να μοιραστεί ισόποσα, έστω και σε ένα μικρό αριθμό 3, 4 ή 5 ατόμων. Συνάντηση in real life γιατί από φόρουμ δε βγαίνει τίποτα.

 

Τέλος, ΔΕΝ ΕΧΩ (δουλειά) και δεν πληρώνω

Link to comment
Share on other sites

Ναι πρεπει οποσδηποτε να συναντηθουμε.

 

Ζηταω συγνωμη εαν παραπληροφορησα οσο αφορα τις νοσοκομειακες καλυψεις οταν εχεις ληξιπροθεσμες οφειλες στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Βολεμενοι ξεβολεμενοι ολοι κιδυευουν πια. Και εγω βολεμενος ειμαι τωρα (λεμε τωρα ποτε δεν ξερεις σιγουρα) αλλα εφαγα τετοια καρπαζια οταν εψαχνα σοβαρη δουλεια για 2 χρονια και βαλε που δεν μπορω να το ξεχασω.

 

Στους δρομους να φωναξω και να φαω χημικα δεν παω. Αυτος ο τροπος δεν εχει κανενα αποτελεσμα. Πιστευω οτι πρεπει να τους εκβιασουμε για να κατωχηρωσουμε βασικα εργατικα δικαιωματα.

Εγω δεν ζηταω τιποτα παραπανω απο οτι ισχυει για εναν απλο εργατη. Οτι ισχυει για αυτον να ισχυει και για εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικα αναφερω μετα το 2008 οι μηχανικοι δικαιουνται ταμειο ανεργειας μονο εφοσον εργαστηκαν ως μισθωτοι και δεν εχουν ανοιχτα βιβλια.ΓΙα πρωτη φορα στο ΙΚΑ πρεπει να εχεις 2 χρονια με καμποσα ενσημα ανα ετος (δεν θυμαμαι ποσα)

 

Εαν εισαι ελευθερος επαγγελματιας ουτε στον οαεδ δεν μπορεις να γραφτεις.

Link to comment
Share on other sites

Μα γιατί δημοκρατία έχουμε. Όπως προστατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, έτσι προστατεύεται και το δικαίωμα στην ανεργία! Όλοι έχουν δικαίωμα στην ανεργία! Είναι ατομικό δημοκρατικό δικαίωμα!:confused: που κατακτήθηκε μετά από αγώνες 30 ετών!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.