Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Dow σε συνδυασμο με fibran.Γινεται?


so1me

Recommended Posts

dimos1968 μπορεις να μην συμμετεχεις στο forum και να πας να γραφεις τετοιου ειδους ερωτησεις σε ενα ιατρικο forum. Βεβαια φαινεται πως γνωριζεις πολυ καλα τη διαδικασια αλλα για να σε διευκολυνω σου γραφω ενα παραδειγμα.

 

Ο καρδιολογος μου μου "προδιεγραψε" να παρω χαπια για την καρδια τυπου dow! Ομως ανακαλυψα πως ειναι πιο οικονομικο να παιρνω μισα dow και μισα fibran! Η διαφορα στα χαρακτηριστικα τους ειναι μικρη! Αλλαζει λιγο το "λ"! Εσεις τι λετε; Μπορω να το κανω αυτο; Εχει κανεις δοκιμασει κατι παρομοιο;

 

Να σου πω επισης πως τετοιες αλλαγες στη μελετη του μηχανικου σου μπορουν ευκολα να προκαλεσουν την εμφανιση μουχλας στα δομικα στοιχεια σου και να εχεις προβληματα στην αναπνοη η ακομα σε καποιες περιπτωσεις μεχρι και θανατο απο την εμφανιση αυτης!

 

Πρεπει να μαθετε πως οι μηχανικοι εκτος απο την ευθυνη της ζωης σας (μην πεσει καμια πλακα στο κεφαλι σας) φερουν και την ευθυνη της υγειους διαβιωσης σας καθως και πολλες αλλες. Το συστημα που εδραιωθηκε μπορει να ειναι σκαρτο και ολα να λειτουργουν περιεργα αλλα η οικοδομικη αδεια δεν ειναι ενα χαρτι για να μην μας κυνηγαει η αστυνομια και ο γειτονας οταν θα χτισουμε!

 

so1me Αφου εχεις εργολαβο οφειλεις να τηρησεις το συμφωνητικο που συνυπεγραψες με αυτον οπως και ο ιδιος εξισου! Ο.Α. του 2010 χωρις μελετη θερμομονωσης μου ακουγεται αδιανοητο. Καπου στο φακελο θα υπαρχει! Εργολαβος και ιδιοκτητης οφειλετε να ακολουθησετε ακριβως και χωρις παρεκκλισεις τις μελετες!

Αρα στους φακελους θα υπαρχει λογικα η μελετη θερμομονωσης οπου θα φαινονται σε καθε επιφανεια το παχος και το υλικο της θερμομονωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς στα χέρια μου τέτοια μελέτη δεν έχω.Κοίταξα πάλι στους φακέλους αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η θερμομόνωση.Εννοείται οτι αν υπήρχε δεν θα το έψαχνα καν.Δεν είμαι μηχανικός για να μπορώ να αναιρέσω την μελέτη κάποιου που έχει απουδάσει το αντικέιμενο.Με τον εργολάβο που μίλησα δεν έχει γίνει καν συζήτηση για το θέμα της μόνωσης με τον μηχανικό.Φτάσαμε στα χτισίματα και κανείς δεν μας λέει τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.Τώρα το πως και το γιατί μπορεί να ακούγεται αδιανόητο αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

so1me δεν υπάρχει περίπτωση εκδοθεί άδεια οικοδομής χωρίς τέτοια μελέτη. Ο μηχανικός σου την έχει κατά 99,9 %.

 

Εδώ όμως μας τα μπερδεύεις :

 

δεν έχει γίνει καν συζήτηση για το θέμα της μόνωσης με τον μηχανικό.

 

vs

 

Κυριοι με το μηχανικο δεν βρηκα ακρη.Αυτος ελεγε δικο του υλικο το οποιο δεν το θελω

 

:?::???::

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο δεν ισχύει, απλά το έγραψα για να μην χρειαστει να εξηγήσω όλα τα παραπάνω γιατί ίσως θα γινόμουν κουραστικός,αλλα επειδη είδα οτί παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα μου σας εξήγησα αναλυτικά όσα έχουν γίνει.Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση με τον μηχανικό για το θέμα της μόνωσης ούτε με μας ουτε μεταξύ εργολάβου και μηχανικού.Ελπίζω όντως να έχει γίνει η μελέτη θερμομόνωσης γιατί απ'ότι κατάλαβα θα έχω σοβάρο πρόβλημα αν δεν εχει γινει.

Link to comment
Share on other sites

so1me Η μελετη θα υπαρχει! Μην αγχωνεσαι!

 

Αν ομως βιαζεσαι και δεν εχεις τη μελετη στα χερια σου τοτε αυτο ειναι αλλο θεμα!

Αν δεν μπορεις να συννενοηθεις με τον μηχανικο σου η αυτος λειπει εκτος και δεν μπορει να σε εξυπηρετησει ειναι αλλο θεμα!

Αν ο εργολαβος ανελαβε μια κατασκευη με ελλειπη στοιχεια ειναι αλλο θεμα!

 

Γιαυτο λεω και ξαναλεω! Πληρωνετε τους κοπους μιας ζωης για μια κατοικια και κοιτατε μην πληρωσετε κατι παραπανω για να αγορασετε μια καλη μελετη η οποια στοιχιζει ενα ευτελες ποσο μπροστα στον συνολικο προυπολογισμο, ΟΜΩΣ μπορει να προλαβει τετοιου ειδους προβληματα! Τωρα χανετε χρονο, μεροκαματα και κερδιζετε αγχος!

 

Φυσικα δεν αναφερομαι καθολα προσωπικα σε σας αλλα στο συνολο των ιδιωτων που κατασκευαζουν στην Ελλαδα!

 

Ενας παλιος μου καθηγητης ελεγε: Οι Ελληνες 1 χρονο σχεδιαζουν και 10 χρονια χτιζουν! Οι Γερμανοι 10 χρονια σχεδιαζουν και 1 χρονο χτιζουν!

Link to comment
Share on other sites

Γιαυτο λεω και ξαναλεω! Πληρωνετε τους κοπους μιας ζωης για μια κατοικια και κοιτατε μην πληρωσετε κατι παραπανω για να αγορασετε μια καλη μελετη η οποια στοιχιζει ενα ευτελες ποσο μπροστα στον συνολικο προυπολογισμο, ΟΜΩΣ μπορει να προλαβει τετοιου ειδους προβληματα! Τωρα χανετε χρονο, μεροκαματα και κερδιζετε αγχος!

 

Να σας ρωτήσω κατι..οταν πήγαμε στον μηχανικο και μας ειπε οτι η άδεια και η πληρωμη του θα κοστίσει 15000 ευρώ για παράδειγμα, οι 3000 πχ απο αυτά που θα ειναι καθαρά για την εργασία του δεν περιλαμβάνουν τις μελέτες για τις οποίες μιλήσατε? Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει? Και ο εργολάβος πχ δεν πληρώνεται για να κατασκεβάζει ένα σπίτι σύμφωνα με τα σχέδια και τις μελέτες του μηχανικού? Γιατί εγώ και να δώ τις μελέτες θα ειναι σαν να προσπαθώ να διαβάσω κινέζικα.Οπότε λογικά οι μελέτες της θερμομόνωσης δεν θα έπρεπε να είναι απο την αρχή στα χέρια του εργολαβου? Γιατι το να φτανουμε στο χτίσιμο και να μην έχει κανεις στα χέρια του τις μελέτες δεν νομίζω οτι είναι φταίξιμο "δικο μου" διότι μεχρι σήμερα εγώ δεν γνώριζα καν για την συγκεκριμένη μελέτη θερμομόνωσεις διότι δεν με ενημέρωσε κανενας :(

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο ακριβως εννοω! Οταν απαυθυνεσαι σε μηχανικο για την κατασκευη της οικια σου πρεπει παντα να κανεις ερευνα αγορας και να αναθεσεις την δουλεια σε αυτον που εμπιστευεσαο περισσοτερο! Η αμοιβη που μπορει να χρεωσει καθε μηχανικος εχει μονο ελαχιστο! Πολυ κακως εδω και χρονια αυτο το ελαχιστο εχει γινει η καθιερωμενη αμοιβη καθως υπαρχει μεγαλη προσφορα μηχανικων και μικρη ζητηση κατασκευων! Αυτα οφειλει να τα γνωριζει αυτος που πληρωνει. Κανεις δεν μπορει να σε προστατεψει για το τι αγοραζεις!

 

Δεν γνωριζω τον συναδελφο που ανελαβε την υποθεση και επισης δεν γνωριζω τιποτα για τις αμοιβες του! Γιαυτο το σωστο για μενα ειναι να τα βρεις μαζι του! Αγορασες κατι απο αυτον! Ο συναδελφος μπορει να σου εχει κανει την καλυτερη μελετη με την ελαχιστη αμοιβη και απλως το πραγμα να μπερδευται αλλου!

 

Οφειλεις να γνωριζεις οταν πληρωνεις οτι αγοραζεις αρχιτεκτονικη μελετη, στατικη μελετη, μελετη ενεργειακης αποδοσης, μελετη υδρευσης, μελετη αποχετευσης και οτι αλλο συμπεριλαμβανεται στην αδεια, καθως και ο πωλητης οφειλει να ξεκαθαριζει τι πουλαει! Για μενα αυτος ειναι ο σωστος τροπος! Δυστυχω δεν μπορω να σου δωσω απαντησεις διοτι αρμοδιος ειναι ο μηχανικος σου! Να τον εχεις σε υποληψη και να ακους με σοβαροτητα αυτα που λεει! Αν δε σου κανει τι να πω! Εσυ τον επελεξες!

 

Οσο για το προβλημα σου θα ελεγα το εξης: Ακομα και εκτος να λειπει ο μηχανικος σου σιγουρα θα μπορει να σου πει το υλικο που εχει βαλει στη μελετη η να σε κατατοπισει τι ακριβως να κανεις! Μπορει να βρεθει λυση! Αυτος ειναι ο μονος αρμοδιος! Να τον ρωτας και να ακους τι λεει!

 

Η δουλεια του καθε μηχανικου εχει 2 σκελη! Επιστημη και business! Επιστημη στην μελετη που θα κανει ωστε να ειναι αρτια, πληρης και "φτιαγμενη" στα μετρα σου, business για ολο το πακετο υπηρεσιων που θα σου παρεχει!

 

Επισης ο εργολαβος κανει αυτο ακριβως που εγραψες! Και παλι ομως εσυ τον προσελαβες και εσυ υπεγραψες (η οχι) συμφωνητικο μαζι του! Για οποιεσδηποτε διαφορες αρμοδια ειναι τα δικαστηρια!

Link to comment
Share on other sites

so1me, απ ότι βλέπω έχει διακοπεί η συνεργασία με το μηχανικό σου, δεν υπάρχει άλλος επιβλέπων και προχωράς μοναχός σου. Καταλαβαίνεις ότι το φόρουμ εδώ ούτε μπορεί ούτε θέλει να υποκαταστήσει το μηχανικό σου. Ή βρίσκεις άλλον ή ο θεός βοηθός..

Link to comment
Share on other sites

Και ποιός σου είπε φίλε μου ότι χτίστης εργολάβος ξέρει να διαβάει την μελέτη ?

Και ποιός σου είπε ότι χτίστης μπορεί να χτίζει χωρίς την παρουσία και τον έλεγχο του υπεύθυνου μηχανικού σου ?

Και πού ξέρεις ότι αύριο δεν θα γεμίσουν ρωγμές οι χτισμένοι τοίχοι ?

 

Πού θα βάλεις το τούβλο σε σχέση με την μόνωση των στοιχείων Ο.Σ. ?

 

Ρώτα μιά γριά εκεί στο χωριό γιά ράμ , σέρβερ κλπ και περίμενε απάντηση .

Την ίδια θα σου δώσει και ο χτίστης , που τόσο εμπιστεύεσαι .

 

Οσο γιά τον άλλο παρεξηγημένο ιδιώτη , θα του θυμίσω την παροιμία :

"Ουδείς μωρότερος των ιατρών , εάν δεν υπήρχον οι διδάσκαλοι" .

Link to comment
Share on other sites

για την μελέτη θερμομόνωσης ή μελέτη ΚΕΝΑΚ, μπορείς να απευθυνθείς στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο που εκδόθηκε η οικ.άδεια σου και να ζητήσεις αντίγραφα.

Εκεί θα πληροφορηθείς τα πάντα για το πως πρέπει να γίνει η μόνωση του κτίσματος σου.

 

Βέβαια καλό θα ήταν να βρείς τον μηχανικό σου και να το συζητήσετε ήρεμα και διεξοδικά το θέμα.

Αν στην περίπτωση που έχουν παιχτεί διάφορα μεταξύ σας τοτε:

α) αν δεν έχεις πληρώσει επίβλεψη τότε τον αλλάζεις.

β.1.) αν έχεις πληρώσει επίβλεψη προσπαθείς να τον φέρεις στο έργο να κανει την άτιμη επίβλεψη για την οποία πληρώθηκε

β.2.) αν έχεις πληρώσει επίβλεψη και δεν έρχεται...τοτε αρμόδια είναι τα δικαστήρια ή του κάνεις "δωρο" την επίβλεψη και βρίσκεις αλλον μηχανικό, ή...ή...ή.... υπάρχουν χιλιάδες λύσεις.

 

εκτός και αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και απλά ισχύει το απλό καλό και πάντα "λογικό" της Ελληνικής επικράτειας, οτι πήγα σε αυτόν τον μηχανικό καθώς είναι γνωστός στην αγορά της πόλης μου, είναι καλός (γιατί έτσι είπε ο ξάδερφος του φίλου του θείου του ανιψιού κλπ...), είναι και φθηνός ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ μέχρι τώρα μας άφηνε εμάς του πελάτες να φτιάχνουμε τελικά ότι θέλαμε και οτι γουστάραμε χωρίς να μας νοιάζει το κατά πόσο είναι αυθαίρετο ή όχι.....

Και στο τέλος, τώρα που θέλω να φτιάξω κατι "καλό" επειδή πότε δεν ήταν παρών και άντε τώρα να του αλλάξεις τον τρόπο δουλειάς τόσα χρόνια...΄ψάχνομαι δεξιά και αριστερά ....τι καταλαβαίνει κανείς...μα ένα απλό πράγμα...

ΔΕΝ διάλεξα με τα σωστά κριτήρια τον μηχανικό μου. Οπότε τα λάθη μου τα πληρώνω!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.