Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση Μηχανικών ΤΕΙ του forum για τα επαγγελματικά δικαιώματα (έληξε)


pariah7

Recommended Posts

Συνάδελφοι, εννοείται ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ηταν σημαντικό να δούμε τι θα λέει αυτή η απόφαση. Την πρωτοβουλία για τις δράσεις την έχει ξεκινήσει ο αγωνιστής συνάδελφός μας ***** τον οποίο και εγώ τον γνώρισα μέσα απο το blog του.

 

Νομίζω ότι θα πρέπει να κανονιστεί κάποια νέα συνάντηση σύντομα η οποία θα ανακοινωθεί στο :

 

http:***************************

 

Ας το βάλουμε σαν θέμα στο blog.

 

Συνδέσεις προς άλλα fora, blogs κ.λπ. στα οποία γίνονται προσβλητικές αναφορές σε μέλη του forum θα διαγράφονται. Χάρης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, το μαύρο θα πέσει έτσι κι αλλιώς στην παρούσα κυβέρνηση. Και δεν θα είναι για τα επαγγελματικά δικαιώματα (μόνο). Εχουν σοβαρότερες ευθύνες. Μαλλον αυτό το ξέρουν και (απ΄ότι φαίνεται) δεν τους νοιάζει. Οτι φάγαν-φάγαν, ότι κλέψαν-κλέψαν. Τώρα είναι στη φάση της άτακτης υποχώρησης και κοιτάζουν να βολέψουν πιθανά στηρίγματα (ΤΕΕ) για να μην τα χάσουν όλα. Να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε την θέση μας στο τοπίο της επόμενης ημέρας. Εκει θα παιχτούν όλα. Και για μας και για τα κολλέγια.

Link to comment
Share on other sites

Ο υπουργός παιδείας όπως και ο υφυπουργός Ταλιαδούρος είχαν πει ότι μέχρι τέλος Οκτώβρη, άντε τέλος του έτους, θα είχανε λύσει το μείζον αυτό ζήτημα των επ. δικαιωμάτων. Προφανώς και αυτοί έχουν υποκύψει προς το παρόν, στις πιέσεις της γνωστής συμμορίας. Οσο για το ΥΠΕΧΩΔΕ, μην περιμένετε και πολλά. Ο Σουφλιάς και ο άλλος που είναι εκεί και πότε κάνει τον πρύτανη πότε τον υφυπουργό, δεν ενδιαφέρονται να λυθεί το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@ heretic Ας αφήσουμε τα κόμματα έξω από αυτή τη διεκδίκηση. Την κυβέρνηση-νομοθέτη πρέπει να πιέζουμε ανεξαρτήτως χρώματος. Όλοι στο κάτω κάτω φταίνε για αυτό το χάλι, 1 όμως φτάνει για το διορθώσει. Πρέπει ντε κ καλά να ποντάρουμε κάπου; Δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα επαγγελματικής επιβίωσης πλέον...

Link to comment
Share on other sites

Αν κανείς κρίνει από τη δήλωση του Υπουργού την άνοιξη-αρχές καλοκαιριού στις Σέρρες και τις απόψεις του εδικού γραμματέα, κ. Κυριαζή, τότε φαίνεται πως η μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια εφαρμσομένων επιστημών δεν είναι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου. Ομως, φαίνεται πως ο κ. Κυριαζής θέτει το θέμα της συγχώνευσης ΤΕΙ - Πανεπιστημίων.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι τα ΤΕΙ σήμερα λειτουργούν ως Πανεπιστήμια. Ολο τους το θεσμικό πλαίσιο και το 4ετές του χρόνου σπουδών τα έχει κάνει να πλησιάσουν πολύ τα πανεπιστήμια. Αν και το εκπαιδευτικό μας σύστημα βασίζεται εν πολλοίς στο Γερμανικό μοντέλο, οι πληροφορίες λένε πως το ΥΠΕΠΘ θέτει το θέμα της συγχώνευσης κάτι που θα συζητηθεί μεθαύριο και στη Σύνοδο των Προέδρων στη Λάρισα.

 

Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μια λύση υπάρχει. Η' τα ΤΕΙ να γίνουν Πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών, όπως ήδη τα αναγνωρίζουν ατύπως πολλοί σήμερα (βλέπε δηλώσεις Ε. Βενιζέλου, Λ. Γρηγοράκος αν. καθηγητής Ιατρικής, κ.α.), ή θα πρέπει να συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Στο θέμα των επ. δικαιωμάτων και εκεί η λύση είναι μονόδρομος. Μετά την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου, τα επ. δικαιώματα των ΤΕΙ πρεπει να είναι τα ίδια με εκείνα των Πανεπιστημίων. Οι καιροί άλλαξαν και πλέον είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη.

 

Αυτό το πράγμα πρέπει να το καταλάβει και ο απαρχαιωμένος, ανεπικαιρος και μουσειακής πλέον "αξίας" βασιλόφρων δήθεν τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. γνωστός και ως ΤΕΕ.

 

Οι μηχανικοί ΤΕΙ-Πολυτεχνείων πρέπει να έχουν έναν κοινό φορέα εκπροσώπισης, έναν κοινό φορέα μηχανικών με κοινά αιτήματα και δράσεις υπερ του τεχνικού κόσμου και όχι έναν εμφύλιο πόλεμο που κρατά δεκαετίες.

 

Το θέμα του ρόλου των ΤΕΙ ως πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών ή η συγχώνευσή τους με τα πανεπιστημία θα είναι το πρώτο θέμα της ατζέντας μεθαύριο παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ.

 

Να δούμε τι θα πουν για τα επ. δικαιώματα, καθώς η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.