Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για τοπογραφικό


Recommended Posts

"Η απόσταση Αλεξάνδρειας Συήνης θα έπρεπε να μετρηθεί με κάθε δυνατή ακρίβεια. Ο Ερατοσθένης γνώριζε ότι η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων ήταν περίπου 805 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Ερατοσθένης ανέθεσε σε κάποιον επαγγελματία "βηματιστή" να διατρέξει την απόσταση και να τη μετρήσει (την εποχή του Ερατοσθένη μονάδα μέτρησης των αποστάσεων ήταν το στάδιο)."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ, θα κανω την ερωτηση μου εδω.

 

Στο παρακατω σχεδιο τα αγροτεμαχια που φαινονται και χωριζονται με την πρασινη γραμμη, ειναι ιδιοκτησιες (οχι κληροτεμαχια, δεν αναγραφονται μετρα διαστασεων στο χαρτι διανομης, παραυτα τα εχω απο το κροκι που χρησιμοποιησε ο μηχανικος το 1928 ). Ο δρομος 2,5μ ειναι δρομος διανομης (με οροσημα στις ακρες) και χωριζει μια περιοχη κληροτεμαχιων απο μια ιδιοκτησιων.

Ο μηχανικος που εκανε τη διανομη (1928-30) αποτυπωσε τις τοτε ιδιοκτησιες πανω απο το δρομο και αλλαξε/τροποποιησε τα ορια τους (για αγνωστο λογο εφοσον παρεμειναν ιδιοκτησιες) χωρις ομως ποτε να εφαρμοσει τις αλλαγες στο εδαφος.

Η μπλε γραμμη οριζει το αγρ/χιο οπως ηταν απο παντα στη πραγματικοτητα/στο εδαφος, πριν κ μετα της διανομης. Η πρασινη γραμμη ειναι οπως ''οριστηκε'' το 1928-30 στην οριστικη διανομη αλλα δεν εφαρμοστηκε ποτε στο χωμα.

 

Η ερωτηση μου ειναι:μπορει-?-πρεπει ο ιδιοκτητης του 1427 να παει τα ορια του (μπλε γραμμες) στις πρασινες γραμμες?

 

1428i.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωση, το βασικότερο από όλα είναι ο τίτλος του ακινήτου, και το τι περιγράφεται στα συμβόλαια, αν αυτά υπάρχουν. Υπάρχει τρόπος να αντιστοιχηθεί η περιγραφή του συμβολαίου με κάποια από τις δύο καταστάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την περιγραφή σου, ο μηχανικός που συνέταξε το κροκί το 1928 δεν είχε καμία αρμοδιότητα να επέμβει (τροποποιήσει) τα όρια των ιδιοκτησιών βόρεια της περιοχής που αποτυπώθηκε και σχεδιάστηκαν κληροτεμάχια (νότια του δρόμου). Επομένως, το κροκί δεν έχει καμία αξία και τα όρια των ιδιοκτησιών δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε τότε ούτε τώρα, με βάση τη σχεδίαση αυτή.

 

Ένα ερώτημα που ανακύπτει και έχει σχέση με όλα αυτά είναι πώς αριθμήθηκαν οι ιδιοκτησίες με αριθμούς που παραπέμπουν σε κληροτεμάχια;

 

ΥΓ Έγραφα ταυτόχρονα με τον ted78

Link to comment
Share on other sites

Το κακο ειναι οτι ο ιδιοκτητης του το καλιεργει 1560 χρονια και τα ορια του δεν εχουν μεταβληθει ποτε. Πραγμα που σημαινει οτι δε μπορω να του πω οτι τα ορια του ειναι ''λαθος'' ή δεν ειναι εκει που ειναι σημερα επειδη τα αλλαξε ενας ΜΧ πριν 80 χρονια συν τοις αλλοις ειναι ιδιοκτησια που δεν οριοθετειται βασει μετρων χαρτη κ συντεταγμενων οροσημων.

 

Ο τιτλος του ακινητου αναφερει οτι ο ΤΑΔΕ κατεχει το υπ'αριθμ 1427 τεμαχιο που ειναι 11500τμ.

Το εμβαδο αυτο βγαινει κ στις δυο περιπτωσεις δλδ ειτε οπως το κατεχει απο παντα ειτε αν το οριοθετησω βασει διανομης.

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος ιδιοκτησίας από που είναι; Από το πρώην Υ.Γ.;

Οι τίτλοι των 1425 και 1426 υπάρχουν;

Στους πίνακες κτηματογράφησης τι αναφέρει;

Link to comment
Share on other sites

Οι τιτλοι ειναι απο το ΥΓ, ναι. Οι πιο παλιοι δεν υπαρχουν. Στους πινακες κτηματογραφησης αναφερει οτι ειναι ιδιοκτησια 11500στρ.

 

ΥΓ. Δε μπορω να καταλαβω γιατι δωσανε τοσους αριθμους σε ιδιοκτησιες.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε έχεις τίτλο και απόσπασμα από τοπογραφική υπηρεσία... και αυτά εφαρμόζεις.

Η διανομή υφίσταται άσχετα με το αν εφαρμόσθηκε ή όχι στο έδαφος.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον δεν είναι κληροτεμάχια (αν κατάλαβα καλά) και είναι επομένως αγροτεμάχια τί ενοχλεί να αποτυπωθεί "ως υφίσταται"? εμβαδόν ακολουθούμε από τη διανομή.

σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια μιας κτηματογράφησης ιδιαίτερα παλιά όταν η αποτύπωση είναι πέραν της βασικής περιοχής ενδιαφέροντος τα όρια να ξεφεύγουν λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα ήταν σκόπιμο να εξετασθεί και εάν τα εμβαδά κατά την διανομή, των 1425-1426 τηρούνται ? Πρακτικά δηλαδή, μήπως έχει γίνει κάποια μετακίνηση ορίων κατά την διεύθυνση ανατολή δύση σε όλα τα τεμάχια?

Εάν δεν θίγονται εμβαδά και από την στιγμή που αναγραφόμενα στοιχεία στα διαγράμματα της διανομής δεν υπάρχουν, μήπως μπορεί να τηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.