Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη για αντιπαροχή οικοπέδου


Recommended Posts

φιλε

 

αν ο σκοπος σου ειναι να παρεις τη δουλεια, εχεις φτυσει αιμα απο τωρα, και ειναι και αμφιβολο αν θα πληρωθεις στην ωρα σου, εφοσον δεν συνεργαζεσαι ηδη με τον κατασκευαστη.

 

το καλυτερο που εχεις να κανεις για το φιλο σου ειναι να του φτιαξεις μια τεχνικη συγγραφη υποχρεωσεων ΜΟΝΟ για τα διαμερισματα που παιρνει αυτος, και φυσικα ΠΡΙΝ συμφωνηθει το τιμημα της αντιπαροχης.

 

αν πας να συνεργαστεις ως επιβλεπων με κατασκευαστη, προετοιμασου να παραιτηθεις απο τωρα στην επιβλεψη.

 

ενδεικτικα σου αναφερω μερικα σημεια που θα εχεις θεματακια ως επιβλεπων: απουσια σοβαρων αντιστηριξεων στην εκσκαφη, μη ληψη δοκιμιων κατα τη σκυροδετηση, μη τηρηση προβλεπομενης θερμομονωσης, μη τηρηση μετρων ασφαλειας και υγιεινης του προσωπικου, αστοχια μονωσεων, κλεισιμο ημιυπαιθριων, μετατροπη κοινοχρηστων χωρων σε ιδιοχρηστους, καταγγελιες απο γειτονες. μην πας να μπλεξεις με ανθρωπους που δεν ξερεις μονο για να παρεις τη δουλεια. μεινε μονο ως τεχνικος συμβουλος του φιλου σου και αποκλειστικα μονο για τα διαμερισματα του.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ καταρχάς όλους για τις απαντήσεις...

 

Εκεί κατέληγα και εγώ, αλλά είπα να δω τι καλύτερο μπορεί να γίνει..

 

Καταλήγω στη πρόταση του zavi, θα φτιάξω μια λεπτομερής τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων να πάει με αυτή για τα διαμερίσματά του..

 

Και θα του πω να είμαι μαζί του όποτε μιλάει με κατασκευαστές, και μόνο η παρουσία μηχανικού να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν θα κατασκευάσει ό,τι νά`ναι για να φάει τον άνθρωπο, ή τελοπάντων, ότι συμφωνηθεί θα είμαι εκεί να γαβγίζω να εφαρμοστεί (α... ξέχασα: ο φίλος μου είναι μόνιμος κάτοικος αθήνας, οπότε φυσική παρουσία δεν θα έχει στην κατασκευή..)

Link to comment
Share on other sites

Πως τα λες έτσι ρε Zavi!!!!! Σε προειδοποιώ ότι ήδη έχω συνεργαστεί με 2 κατασκευαστές και δουλευω με κατασκευαστική εταιρία 8 χρόνια. Ούτε τα δοκίμια ποτέ μας λείψαν, ούτε υπήρχαν μέτρα αντιστήριξης που δεν πήραμε και οι κατασκευές μας είναι ανώτερες πολλών ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν την αντίστοιχη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εντάξει απλά είναι η γενική εικόνα αυτή, δεν νομίζω ότι η γενική εικόνα κατασκευών που υπάρχουν σήμερα που υλοποιούν επαγγελματίες άνθρωποι με χρόνια εμπειρία στον τομέα και που συνεχώς το έργο τους παρακολουθεί πολιτικός μηχανικός, ενίοτε και αρχιτέκτονας, είναι κακή εικόνα. Οντως τις τελευταίες δεκαετίες μπήκαν στο χώρο μη επαγγελματίες ανθρωποι αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί υπάρχουν σήμερα, δεδομένης της κρίσης ή και της ποιότητας των κατασκευών τους αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστούν.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχουν και επιπλέουν.

Μπορεί να έχει πέσει το ποσοστό τους τελευταία, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σίγουρα έχω δει πολύ λιγότερα στο χώρο της οικοδομής από εσάς, λόγω χρόνων, αλλά αυτό που αντιμετωπίζω τώρα που μπήκα ελεύθερο επάγγελμα δεν υπάρχει..

 

Κατασκευαστές να δίνουν προσφορά σε έργο που ΕΣΥ έχεις κάνει τη μελέτη, ΕΣΥ βρήκες τον πελάτη, ΕΣΥ του είπες τι υλικά να βάλει, και αυτός να μπαίνει στο έργο με 100% κέρδος και εσύ να παίρνεις ψίχουλα..

 

Και να γυρνάει μετά να σου λέει ζήτα τους λίγα λεφτά, μην τους φανούν πολλά και "θα σου δώσω 100€ από την κατασκευή"..

 

Δηλαδή είμαι εκτός τόπου και χρόνου όταν πιστεύω ότι σε ένα έργο με κόστος 3000€ (ΟΛΑ ΜΕΣΑ) είναι παράλογο να ζητάει 6000€;

 

Και μετά που πίστευα ότι μπορεί να έβγαζα και μελέτη σε κτίριο που θα πάρει αντιπαροχή κατασκευαστής..

 

Για να εξηγηθώ : Άλλο να κοστολογείς και να σέβεσαι την δουλειά σου και να ζητάει ό,τι θέλει ο καθένας, και άλλο να ρημάζεις τον κοσμάκη για να ξεχρεώσεις τα χρέη που σε κυνηγάνε..

 

Δηλαδή είμαι βλάκας που δεν θεωρώ τους ιδιώτες (την πλειοψηφία τους), ειδικά την περίοδο που διανύουμε, σαν ένα σακί με φράγκα;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχουν και επιπλέουν.

Μπορεί να έχει πέσει το ποσοστό τους τελευταία, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν.

 

φθίνουν, φθινουν

Link to comment
Share on other sites

Μπάμπη καλώς ήρθες στην αγορά του Μαρόκο.

Όλα είναι θέμα παζαριού.

 

50% με δική μου ομάδα. 47 με δική σου.

 

Ετοίμασε προσχέδια και ζητάτε προσφορές επ' αυτών.

 

Ας αλλάξει το κατεστημένο αυτό και ας ζητηθεί προσφορά επί συγκεκριμένης μελέτης.-

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος φίλε, συμφωνώ..

 

Καμιά φορά ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι οι ίδιες του οι συνήθειες...

 

Η περίοδος αυτή νομίζω είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους παζαρέματα, αν ο πελάτης μου καταλάβει το γιατί και στιρίξει 100% την επιλογή του αυτή, θα το επιδιώξω όπως το είπες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.