Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ημιυπαίθριοι Χώροι και Πρόστιμα


basil

Recommended Posts

@ manos6946

 

έχει συζητηθεί διεξοδικώς. Ψάξε σε παρακαλώ τις σχετικές με το θέμα συζητήσεις και θα το βρεις. Να μη φάμε πάλι χώρο άδικα.

 

υ.γ. και επειδή σε αντίστοιχες παρατηρήσεις δεν είχα γίνει κατανοητός διευκρινίζω: όποιος απαντήσει θα πρέπει να δώσει link της συζήτησης (αν δε βαριέται να ψάξει). Σε άλλη περίπτωση θα πάρει δώρο καρτούλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λύστε τα μόνοι σας τα θέματα, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι και απροσδιόριστης ειδικότητας λοιπόν. Όλοι οι υπόλοιποι υποθέτω ότι περιττεύουμε. Ειπώθηκε μέχρι το ότι είναι περιττή η συνδρομή Μηχανικού (απορώ ποιός θα κάνει την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης εγώ βέβαια...). Δεν πάτε να τα πείτε σε κανένα μπλόγκ γενικού ενδιαφέροντος καλύτερα;

 

Αγαπητέ σε παρακαλώ να εκφράζεσαι πιο ήπια,αλήθεια δεν υπάρχουν μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι?

Αν ειπώθηκε κάτι που σε πρόσβαλε απο κάποιον,απευθύνσου προσωπικά,εκφράσεις του τύπου "Δεν πάτε να τα πείτε σε κανένα μπλόγκ κ.τ.λ." επιστρέφονται ως απαράδεκτες.

 

παρακαλώ πολύ να μη συνεχιστεί ο ανούσιος διάλογος με κανέναν τρόπο

διαφορετικά και αυτό το θέμα θα κλειδωθεί

myri

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας.

 

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

 

Πρόκειται να αγοράσω ένα νεόδμητο διαμέρισμα 65 τετραγωνικών με 1 κλειστό πάρκιν 12 τετραγωνικών και με 14 τετραγωνικά η/υ χώρο που είναι κλειστός και περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο. Ο η/υ είναι ήδη κλειστός (ουσιαστικά είναι το ένα από τα δύο υπνοδωμάτια του διαμερίσματος), αναγράφεται στα συμβόλαια σαν η/υ χώρος και φαίνεται στα σχέδια του σπιτιού.

Το διαμέρισμα αυτό είναι 1η κατοικία οπότε απαλλάσομαι φορολογικά - θεωρητικά όπως θα δείτε παρακάτω.

Όμως, η συμβολαιογράφος μου είπε πως θα μου ετοιμάσει τις δηλώσεις για την εφορία και πως θα πρέπει να πληρώσω 2000(!) ευρώ στην εφορία για τον η/υ (και άλλα περίπου 500 ευρώ για το κλειστό πάρκιν και κάπου 250 για τα χιλιοστά επί του οικοπέδου).

Ξέρει κανένας γιατί χρειάζεται να πληρώσω ένα τόσο μεγάλο ποσό για τον η/υ; Και πληρώνοντας στην εφορία ένα τέτοιο ποσό σημαίνει πως μελλοντική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" των ημιυπαιθρίων δεν με επηρεάζει και δεν χρειάζεται να (ξανα)πληρώσω;

Ο η/υ χώρος του διαμέρισματος (που είναι κλειστός και είναι υπνοδωμάτιο) είναι παράνομος; Τι μπορεί να αντιμετωπίσω μελλοντικά; Μπορεί να μου γίνει καταγγελία και να έχω προβλήματα; Δηλ. μπορεί να με καταγγείλει κάποιος και να πληρώσω αυτό το περίφημο πρόστιμο των τετραγωνικών η/υ επί της αντικειμενικής αξίας και έπειτα πρόστιμο διατήρησης; Η αυτό ισχύει για όσους επεμβαίνουν και "πειράζουν" τους η/υ χώρους (π.χ. τους χτίζουν ή τους κλείνουν από μόνοι τους).

 

Θα παρακαλούσα πολύ αν κάποιος γνωρίζει κάτι να απαντήσει γιατί είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτά που ακούγονται με τους η/υ και υπάρχει σκέψη να μην αγοράσω το διαμέρισμα εξαιτίας του η/υ...

 

Υ.Γ. Πάντως παιδιά έχω δει τουλάχιστον 50 διαμερίσματα αυτές τις μέρες που ψάχνω για σπίτι και μόλις 3 από αυτά δεν είχαν η/υ...

Link to comment
Share on other sites

......Πρόκειται να αγοράσω ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών με 1 κλειστό πάρκιν 12 τετραγωνικών και με 14 τετραγωνικά η/υ χώρο που είναι κλειστός και περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο....Το διαμέρισμα αυτό είναι 1η κατοικία οπότε απαλλάσομαι φορολογικά - ........Ο η/υ χώρος του διαμέρισματος (που είναι κλειστός και είναι υπνοδωμάτιο) είναι παράνομος; Τι μπορεί να αντιμετωπίσω μελλοντικά; Μπορεί να μου γίνει καταγγελία και να έχω προβλήματα; .......υπάρχει σκέψη να μην αγοράσω το διαμέρισμα εξαιτίας του η/υ...

 

Υ.Γ. Πάντως παιδιά έχω δει τουλάχιστον 50 διαμερίσματα αυτές τις μέρες που ψάχνω για σπίτι και μόλις 3 από αυτά δεν είχαν η/υ...

 

Ερωτηση δικια μου.

Σε πόσα διαμερισματα απο αυτα ειχαν κλειστους τους Υ/Χ;

Λες οτι θα ειναι 1η κατοικια και θα πάρεις κατι που ειναι παρανομο;

Φυσικα και μπορει καποιος να σου κανει καταγελια και να εχει τρεξιμο.

Εγω θα ημουν αρνητικος για το πρωτο μου σπιτι να κανω κατι τέτοιο.

Και κατι ακόμα ποσο θα το αρορασεις;

Link to comment
Share on other sites

Στα περισσότερα διαμερίσματα που είδα ο η/υ χώρος ήταν κλειστός και περιελάμβανε ένα υπνοδωμάτιο.

 

Πολύ λίγα (νεόδμητα) διαμερίσματα είναι καθαρά, χωρίς η/υ. Κανένα όμως δεν βλέπω να μένει απούλητο.

 

Η τιμή αγοράς είναι περίπου 2000 ευρώ/τετραγωνικό (κανονικών τετραγωνικών + τετραγωνικών η/υ), δηλαδή 160000.

 

Ξέρει κανένας τι πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης χρειάζεται να πληρώσω για 14 τ.μ. κλειστού η/υ; Γιατί τη "νύφη" την πληρώνουν οι αγοραστές και όχι οι μηχανικοί;;;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αγαπητέ δεν αγοράζουν οι μηχανικοί το παράνομο ούτε και το κατασκευάζουν.

Όσο για τα ερωτήματα σου, πήγαινε σε έναν μηχανικό στην περιοχή σου πλήρωσε τον να σου ελέγξει το διαμέρισμα και να σου υπολογίσει τα πιθανά πρόστιμα που θα πληρώσεις (με τη σημερινή νομοθεσία).

Γιατί την άλλη φορά που θα έχεις βήχα δε νομίζω να μπεις στο γιατρός.gr και να ρωτάς τι αντιβίωση να πάρεις.

Παρακαλώ τους συναδέλφους να μην απαντάμε σε ερωτήματα του στυλ "πόσο θα πληρώσω". Ας μπει σε ένα τεχνικό γραφείο (από αυτά που σε άλλη συζήτηση διάβαζα ότι είναι και ένα χρόνο χωρίς δουλειά) και να ρωτήσει.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ jts το pm που μου έστειλες γιατί δεν το έγραψες και εδώ?

Φοβάσαι να μάθουν τις απόψεις σου οι συνάδελφοι?

Παραθέτω εγώ λοιπόν:

 

"Ανεργος, ε;

Πω πω τι κανει η ανεργια...

 

Παντως με τετοια συμπεριφορα που εχεις δεν απορω.

 

Πες μου που ειναι το γραφειο σου (ή το εκλεισες και αυτο;) για να ερθω να σε συμβουλευτω και να σε πληρωσω και κατι παραπανω."

 

Καλή επιτυχία στην σίγουρα επιτυχημένη αγορά σπιτιού που θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν το σπίτι που θα πάρεις δεν έχει ημιυπαίθριο γιά την τιμή της περιοχής που βλέπω , σήμαινε ότι θα ήταν ακριβότερο κατά 10 - 20000 Ε .

 

Οπότε η πληρώνεις την διαφορά και ησυχάζεις παίρνοντας ένα σπίτι χωρίς ημιυπαίθριο , η αναλαμβάνεις το ρίσκο και γλυτώνεις αυτά τα λεφτά .

 

Προφανώς το τυχόν πρόστιμο , θα το πληρώσεις εσύ , γιατί εσύ θα χρησιμοποιείς τον χώρο . Επίσης γνωρίζεις και την ύπαρξη του και την αποδέχεσαι γιατί έχεις οικονομικό όφελος .

 

Η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας , δίδεται μόνο γιά την κατοικία , όχι γιά τους βοηθητικούς χώρους . Γιά τον ημιυπαίθριο πληρώνεις γιατί το κράτος τον θεωρεί παράνομο σαν ΥΠΕΧΩΔΕ , αλλά νόμιμο γιά να τα αρπάξει σαν υπουργείο οικονομικών .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.