Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα Περαίωση !!!


Recommended Posts

τί γίνεται με την δεύτερη ευκαιρία που δίνουν σε εμάς τους φοροφυγάδες μηχανικούς των 12 τιμολογίων το χρόνο, οι οποίοι αρνηθήκαμε (κατάπτυστοι....) να βοηθήσουμε το κράτος τον Δεκέμβριο του 2010 με 500 ευρώ /έτος ???

Πληρώνουμε ή όχι τώρα ????

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί που δεν έκαναν περαίωση (όπως εγώ) δεν νομίζω να άλλαξε κάτι... πάλι δεν θα κάνουμε. Ακόμα και με τις απειλές για έλεγχο δεν τρέχει τίποτα, ας ψάξουν ότι θέλουν.

Αν κάποιος ανακάλυψε εντωμεταξύ ότι έχει κάποια χοντρή παρανομία τότε ίσως το σκεφτεί εκ νέου. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να ήθελε να κάνει και δεν είχε λεφτά και τώρα έχει, οπότε θα κάνει.

Ποιος θα κάνει έλεγχο βρε, ποιους κοροϊδεύεται; Οι περισσότεροι βαριούνται που ζουν και δεν μπορούν πλέον από την απραξία να κάνουν ούτε πρόσθεση.

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι το θέμα είναι τι σημαίνει η "διαδικασία εξπρές" ποιά θα είναι η διαδικασία δλδ και τι σημαίνει αυτό πρακτικά, θα έρθουν στην έδρα μας, θα πάμε εμείς εκεί, κλπ. Φοβάμαι, αν κρίνω από τη συνολική εικόνα αντιμετώπισης του πολίτη, ότι όσο σωστός και να είσαι στο τέλος κάτι θα χρεώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν η έδρα είναι στον ίδιο χώρο με την οικία, τότε λίγο δύσκολο να έρθουν, το πολύ πολύ να σε καλέσουν να πας στην εφορία. Σίγουρα στον έλεγχο μπορούν να βρουν χίλια δυο ψιλοπροβλήματα αλλά νομίζω ότι θα ασχοληθούν (αν ασχοληθούν) με τα πολύ πιο σοβαρά. Η διαδικασία εξπρες μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να σημαίνει κλήρωση για έλεγχο ανάλογα το ΑΦΜ, μπορεί να γίνει μέσω κριτηρίων εισοδήματος ή άλλων. Γενικά πάντως ο έλεγχος, είναι κάτι αρκετά χρονοβόρο για να ασχοληθούν με σχετικά απλές υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Μπορεί απλώς να ελέγξουν (χωρίς να σε ενοχλήσουν) αν έχεις υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις, δηλώσεις ΚΒΣ κλπ, εύκολα μπορούν να βρουν τους συντελεστες εξωλογιστικού προσδιορισμού κερδών που χρησιμοποιήσαμε κλπ.

Άντε καλό ξεμπέρδεμα συνάδελφοι... αλλά προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές το μπέρδεμα από τις χαζοαπειλές, ήδη έχω μαλώσει αρκετές φορές στην εφορία αντιμετωπίζοντας τα καπρίτσια του κάθε υπαλλήλου. Την τελευταία φορά που με "απείλησαν" με έλεγχο, τους είπα ΟΚ κανένα πρόβλημα, τι θέλετε να σας φέρω τα βιβλία; τότε το γύρισαν και αρχίσαν τα "όχι μωρέ, τι να τα κάνουμε τα βιβλία...".

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με την άποψη ότι στόχος τους είναι οι "μεγάλοι" που δεν δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματα και όχι οι συνηθισμένοι ελ. επαγγελματίες, όπως οι μηχανικοί.

 

Σε ότι αφορά στον έλεγχο θα αναφέρω αυτό που μου συνέβη φέτος και αφορά στην εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2009. Πέρυσι υπέβαλα ηλεκτρονικά τη δήλωση και ήρθε το χαρτί να πάω τα δικαιολογητικά στην εφορία. Τα πήγα στα μέσα Ιουλίου και περίμενα υπομονετικά την εκκαθάριση και την επιστροφή του σημαντικού για μένα ποσού του φόρου. Μετά από επισκέψεις στην εφορία, ήρθε το εκκαθαριστικό το Δεκέμβρη και εισέπραξα το ποσό. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ελέγξει τα δικαιολογητικά, τα βρήκαν ΟΚ και προχώρησαν στην εκκαθάριση. Αυτό άλλωστε μου είχε πει και η υπάλληλος που τα είχε παραλάβει, όσες φορές την είχα επισκεφθεί.

 

Και όμως ... Το Μάρτη φέτος ήρθε νέο εκκαθαριστικό, με το οποίο αναθεώρησαν την κατανομή των ιατρικών δαπανών που είχα δηλώσει (νοσοκομειακές και απλές) και από τη νέα κατανομή των ίδιων δαπανών προέκυπτε χρεωστική διαφορά 300 ευρώ περίπου !!! τα οποία και κατέβαλα στην ταχθείσα προθεσμία, παρά τις διαμαρτυρίες μου στην εφορία και το γεγονός ότι είχα κάνει περαίωση και για τη χρονιά αυτή.

 

Ρώτησα αρκετούς εφοριακούς και γενικά υπαλλήλους εφοριών για το θέμα αυτό και όλοι απάντησαν ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να ασχοληθεί υπάλληλος με τον επανέλεγχο των δικαιολογητικών σε εκκαθαρισμένη δήλωση και πολύ περισσότερο με τον επανέλεγχο των ιατρικών δαπανών και να καταλήξει στην ανακατανομή τους στους διάφορους κωδικούς.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το ίδιο έκαναν και σε εμένα αλλά και σε καναδυό άλλους γνωστούς μου. Η πλάκα είναι ότι στην δικιά μου περίπτωση, έβγαλαν ότι έχω να παίρνω άλλα 50 ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Και πήγα τα πήρα από την εφορία, το αρχικό πιστωτικό είχε μπει κανονικά στην τράπεζα.

 

Αλλά γενικά αυτό που γράφεις φίλε ΜΑΚΑΡ σαν "έλεγχο" δεν είναι έλεγχος. Άλλος είναι ο έλεγχος με τον οποίο μας απειλούν...

Link to comment
Share on other sites

Στόχος προφανώς δεν είναι οι μεγαλομηχανικοί ή οι οποιοι μεγάλοι που απλά η περαίωση τους συμφέρει. Στόχος είναι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Ποντάρουν στο φόβο. Γιαυτό βάλαν τώρα και τον έλεγχο. Λες και είμαστε παιδάκια. Ας έρθουν να ελέγξουν. 700 ευρώ/χρόνο δεν παίρνουν. Ούτε ευρώ επιπλέον.Τέλος.

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και δεν έχουμε τίποτα εμείς οι μπλοκάκηδες να κρύψουμε για αυτό και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με το θέμα...απλά , όσο ναναι δεν είναι λίγο αγχωτικό κάθε εξάμηνο να σου έρχεται χαρτί , δώσε 500 , δώσε 600 , δώσε τέλος επιτηδεύματος, δώσε 2%.....

Link to comment
Share on other sites

Στόχος προφανώς δεν είναι οι μεγαλομηχανικοί ή οι οποιοι μεγάλοι που απλά η περαίωση τους συμφέρει.

 

σε πάνελ πριν 1 μήνα (δε θυμάμαι πού) άκουσα ότι από τους "μεγάλους" που δεν έκανν περαίωση πέρσυ κάπου 15 χιλιάδες ΑΦΜ εμφανίζονται με τζίρο 30- 40 εκατ και ακίνητα. αυτούς αν τους κάνουν έλεγχο (που θα γίνει) τα ποσά θα εισπραχθούν του αγίου ανήμερα. ενώ με την περαίωση καθαρίζεις. και ό,τι άλλο πιάσει ο μπόγιας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.