Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολλέγια με ιδιώτες και τρόικα, μέσω αυτόματης αναγνώρισης πτυχίων Κατάργηση ΔΟΑΤΑΠ


ZaXoYs

Recommended Posts

off topic

 

 

@Topap, lazarosk

 

Αν στο forum δεν συμπληρώναμε την ειδικότητά μας, θα είχα την εντύπωση ότι ο lazarosk είναι εργαζόμενος στο ΔΟΑΤΑΠ, ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό ότι είναι

"Διπλ. Μηχανικός Επικοινωνιών και Ραδιοεπικοινωνιών TU-SOFIA".

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εκτός θέματος, αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω:

 

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο κλάδος των επικοινωνιών στην Ελλάδα; Έχουμε βιομηχανία, κατασκευάζουμε εξοπλισμό, σχεδιάζουμε συστήματα; Με εξαίρεση κάποιες πολύ περιορισμένες εταιρίες, δεν κάνουμε τίποτα από αυτά.

 

Αγοράζουμε εξοπλισμό ξένων κατασκευαστών, τον συνδέουμε και τον θέτουμε σε λειτουργία σύμφωνα με το φυλλάδιο του κατασκευαστή και τέλος...

 

Μεταξύ των πολλών συναδέλφων -με την ευρύτερη έννοια- που γνωρίζω, μόνο ένας εργάζεται σε εταιρία κατασκευής εξοπλισμού ασύρματων επικοινωνιών. Αντιθέτως δεκάδες κάνουν δουλειά επιπέδου "μονογραμμικό για 10kW", δουλειά φασόν που συνίσταται στο να λογαριάσουν πόσα km UTP θα απλωθούν σε ένα έργο...

Link to comment
Share on other sites

off topic

 

Αν στο forum δεν συμπληρώναμε την ειδικότητά μας, θα είχα την εντύπωση ότι ο lazarosk είναι εργαζόμενος στο ΔΟΑΤΑΠ, ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό ότι είναι

"Διπλ. Μηχανικός Επικοινωνιών και Ραδιοεπικοινωνιών TU-SOFIA".

 

Αν και βγαίνουμε όπως τα λες εκτός θέματος. Θα σου πω πως θέλει πολύ θάρρος στο να αναγράψει κάποιος την ειδικότητα που σπούδασες έξω και το ίδρυμα του .

Διότι άλλος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να του το αντιστρέψει ως προς τους άλλους θίγοντας αυτόν που φέρει αυτό τον τίτλο αναγράφοντας το μέσα στα όποια του μηνύματα .Αναρωτιέμαι δε τι θα γινόταν εάν εμφανιζόταν ένας συνάδελφος που θα ανέγραφε στο προφίλ του ότι σπούδασε π.χ Μηχανικός στα Σκόπια .

Link to comment
Share on other sites

@lazarosk

 

αυτό που έγραψα δεν έχει να κάνει με το γιατί γράφεις την ειδικότητά σου, άλλωστε το απαιτεί και το forum αλλά αυτό που έγραψα έχει άμεση σχέση με αυτό που πρωτύτερα έγραψε ο Topap και δεν συμπεριέλαβες στην παράθεση σου (σε προηγούμενο post).

Ως εκ τούτου αυτά που μου απάντησες είναι άστοχα.

 

(πας σκοπίμως αλλού την κουβέντα)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

engineer_thess

 

Διότι όποτε χρειαστεί και όποτε θέλω εγώ μπορώ να συμμετάσχω σε όποια ενότητα πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω .Από εκεί και πέρα δεν είναι σωστό να μου γίνονται υποδείξεις για το που θα γράφω και για το πως θα εκφράζομαι μέσα σε ένα φόρουμ .

Προπαντός δε το να χρησιμοποιεί κάποιος άλλος στα μηνύματα του στοιχεία από το προφίλ κάποιου άλλου συναδέλφου μόνο και μόνο για να δώσει συνέχεια σε αυτό που είπε ο Topap είναι εξίσου άστοχο .Και η απόδειξη είναι ότι και τα δύο μηνύματα ήταν εκτός ενότητας .Το θέμα δεν είναι λοιπόν για το που θα γράψει κάποιος αλλά για το εάν τα μηνύματα που γράφει κάποιος είναι εντός της θεματολογίας της ενότητας .

Link to comment
Share on other sites

Καλά... μην αρχίζετε πάλι τα προσωπικά. Όσο για το τι είναι ανεκτό στο φόρουμ και τι όχι, δίνουν μία ιδέα οι Κ/Σ.

 

Αλλά, έγραψα κάποιες σκέψεις πάνω στο θέμα που συζητούσατε και τις αφήσατε ασχολίαστες... Δεν σας απασχολεί πλέον το θέμα;

Link to comment
Share on other sites

παρόλο το off topic θα σου απαντήσω

 

...Προπαντός δε το να χρησιμοποιεί κάποιος άλλος στα μηνύματα του στοιχεία από το προφίλ κάποιου άλλου συναδέλφου μόνο και μόνο για να δώσει συνέχεια σε αυτό που είπε ο Topap είναι εξίσου άστοχο..

 

Ειλικρινά, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;

Τον τίτλο που σπούδασες έγραψα, όπως ακριβώς τον γράφεις εσύ, ούτε τον αμφισβήτησα, ούτε τον παραποίησα.

 

Δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό ότι σου λέμε ότι εντάξει είσαι απόφοιτος από ένα καλό πανεπιστήμιο γράψε και κάνενα post στο καθαρά "τεχνικό" κομμάτι του forum να δούμε και με την ευκαιρία αυτή να μάθουμε από τις γνώσεις σου.

Δεν σου είπαμε να μην γράφεις για ΔΟΑΤΑΠ κλπ που εξειδικεύεσαι.

Στο είπε και ο Topap γράψε και κανένα post στο αντικείμενο της ειδικότητάς σου.

Την ειδικότητα σου που την έχεις στο προφίλ σου, υποστηρίζεις ότι θα έπρεπε ναι είναι αυτόνομο τμήμα σε πολυτεχνείο και όχι κατεύθυνση τμήματος αλλά μας απαγορεύεις να την γράφουμε σε post δικά μας. Τι να πω...

 

Όπως θες τα καταλαβαίνεις για να δημιουργείς εσφαλμένες εντυπώσεις.

 

-------------------------------

edit

Τα καταλαβαίνεις όπως θέλεις, και αρχίζεις τις ιστορίες περί θάρρους αναγραφής ειδκότητας κλπ. Λες και σου είπε κανείς γιατί γράφεις έναν τίτλο ειδικότητας που στο κάτω-κάτω έχεις και η αναγραφή του απαιτείται από το forum.

Mακάρι και την επιστήμη των επικοινωνιών και ραδιοεπικοινωνιών να την ξέρεις εξίσου καλά με τα του ΔΟΑΤΑΠ, των περίφημων ακαδημαϊκών δικαιωμάτων κλπ και να συνεισφέρεις στο forum και με γνώσεις από το αντικείμενο σπουδών της ειδικότητας/επιστήμης σου.

Και αφού διαβάζεις και δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφουμε, θα σου τα εξηγούμε κιόλας τι να κάνουμε...

------------------------------

edit

συνέχιζε να γράφεις αυτά που γράφεις...

συνέχιζε να νομίζεις ότι σου επιβάλουμε λογοκρισία

συνέχιζε να νομίζεις ό,τι θέλεις

δεν μπορώ να σε κρίνω για το αν γνωρίζεις την επιστήμη σου γιατί εγώ σπούδασα κάτι διαφορετικό, είπα γράψε και κάτι στο αντικέιμενο της επιστήμης σου και με την ευκαιρία αυτή να μάθουμε και κάτι και εμείς. Άμα λέω ότι τα καταλαβάνεις όπως θέλεις, παραξηγείσαι.

 

και εννοείται ότι δεν θα ήθελα να σε είχα εργαζόμενο μου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο κλάδος των επικοινωνιών στην Ελλάδα; Έχουμε βιομηχανία, κατασκευάζουμε εξοπλισμό, σχεδιάζουμε συστήματα; Με εξαίρεση κάποιες πολύ περιορισμένες εταιρίες, δεν κάνουμε τίποτα από αυτά.

 

Διότι έχει πολλές προεκτάσεις .Θα μπορεί κάποιος να εργαστεί πάνω στα δορυφορικά συστήματα και στα ραντάρ του στρατού αλλά και των διεθνών Αεροδρομίων .

Διότι θα μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί με συστήματα εντοπισμού και ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσα από οργανισμούς όπου θα απασχολούνται με μετρήσεις που θα γίνονται μέσα από τα συστήματα DOAS σε περιοχές όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι επιβαρυνόμενη.

Διότι θα μπορεί κάποιος να εργαστεί στο εργατικό δυναμικό τηλεοπτικών σταθμών μέσα από τις γνώσεις που θα έχει σε συστήματα καμερών και γενικά στα τηλεοπτικά συστήματα .Στα συστήματα ήχου και εικόνας για την προστασία από παρεμβολές θορύβων αλλά και στην τοποθέτηση πομπών λήψης και μετάδοσης .Σε εφαρμογές που αφορούν την ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών σημάτων (DIGEA) .Σε εφαρμογές στην Ιατρική μέσα από την κατασκευή συστημάτων που χρησιμοποιούν την λέιζερ ακτινοβολία για την θεραπεία του ασθενούς.

Και πολλά άλλα .

 

Δεν δίνω καθόλου λάθος εντυπώσεις .Την απάντηση την έδωσες εσύ ο ίδιος για ποιο λόγο το έκανες .

 

αλλά αυτό που έγραψα έχει άμεση σχέση με αυτό που πρωτύτερα έγραψε ο Topap και δεν συμπεριέλαβες στην παράθεση σου (σε προηγούμενο post).

 

Θα πρέπει και εσύ να καταλάβεις ότι ο καθένας έχει ελεύθερη την βούληση μέσα σε ένα φόρουμ να εκφράζεται σε όποια ενότητα θέλει και όποτε και όποια στιγμή αυτός θέλει .

Θα πρέπει επίσης να καταλάβεις ότι δεν είσαι σε θέση να υποδεικνύεις σε άλλα μέλη ενός φόρουμ για το τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να πουν από την στιγμή που η Δημοκρατία επιβάλει και την ελευθερία του λόγου στον κάθε έναν από εμάς σε ένα δημόσιο διάλογο .

Όσον αφορά για την επιστήμη την οποία σπούδασα θα με κρίνει η κοινωνία και όχι εσύ κατά πόσον την ξέρω .Ούτε σε έχω εργοδότη για να σου αποδείξω τα προσόντα μου .

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι τώρα που "σωθήκαμε" μέχρι το 2020 μήπως όλα αυτά θα τα ξανασυζητήσουμε τότε? Κάτι μου λέει ότι για τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα αλλάξει τίποτα

Link to comment
Share on other sites

@lazarosk

Χμ... όλες αυτές οι δουλειές μου ακούγονται για δουλειές τεχνικού - τεχνολόγου το πολύ...

 

 

@charlie

Θα αλλάξουν... Θα αναγνωρίζεται ως "ισότιμο" κάθε χαρτί, θα γεμίσει ο κόσμος πτυχιούχους, το μητρώο του ΤΕΕ θα γίνει επταψήφιο, και μέσα από την θάλασσα των χαρτιών χωρίς καμία αξία θα αναδειχθεί ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των πτυχιούχων επαγγελματιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.