Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβόλαια σε παραμεθώριες περιοχές


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς να μου πει γιατί δεν γίνονται συμβόλαια πώλησης ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα; Έχει σχέση με νομοθετικό κενό;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν σταματήσει, πρέπει να περάσουν από την Επιτροπή Παραμεθορίου, η οποία συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Ίσως δεν προλάβατε τις ημερομηνίες και επειδή πλησιάζει και ο Αύγουστος να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο/Η συμβολαιογράφος σας θα γνωρίζει περισσότερα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει από ότι μου είπανε κάποιο πρόβλημα διατύπωσης ενός άρθρου στο Νόμο 3979 που πήρε ΦΕΚ στις 16/6/2011 και ορίζει ποιες είναι και τι γίνεται στις παραμεθόριες περιοχές για περιπτώσεις αγοράς πώλησης.Μάλιστα οι συμβολαιογράφοι της Θράκης έχουνε κάνει ερώτηση προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους στείλει διευκρινήσεις.

 

Καλησπέρα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε αν με το τοπογραφικό διαπιστώνει ο μηχανικός αν το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ γενική ερώτηση...

Ο αρμόδιος μηχανικός, το αν είναι ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, καθώς και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες, το βεβαιώνει, μετά από την ανάθεση/ανάληψη της συγκεκριμένης εργασίας, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιεί. Τις πληροφορίες αυτές, αν είναι απαραίτητο, τις προσαρτά στο τοπογραφικό διάγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Το οικόπεδο είναι στο νομό Έβρου.Υπάρχει τοπογραφικό που βεβαιώνει το άρτιο και οικοδομήσιμο με υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει επί του τοπογραφικού σχεδιαγράμματος ο μηχανικός.Στην αποδοχή κληρονομιάς έχει προσαρτηθεί το τοπογραφικό για τη μεταγραφή του οικοπέδου στο υποθηκοφυλάκειο.Υπάρχει περίπτωση από την πολεοδομία του δήμου αφού εξετάσουνε τα έγγραφα να μας πούνε ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε; Και κάτι τελευταίο, είναι δυνατόν να υπάρχει αποδοχή κληρονομιάς και συμβόλαιο που έχουνε μεταγραφεί στο υποθηκοφυλάκειο ( έχουμε το πιστοποιητικό που δίνουνε ) που να γράφει ότι η έκταση είναι οικόπεδο και στο υποθηκοφυλάκειο παρά ταύτα να φαίνεται αγροτεμάχιο;(μπορεί να είναι λάθος του υποθηκοφύλακα κατά την αντιγραφή ; ) Συγνώμη αν σας κουράζω αλλά έχω και μία ακόμη ερώτηση. Αν ένα οικόπεδο βρίσκεται στο παλαιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.