Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτουμενες μελετες για ανεγερση αποθηκης 20τ.μ.


Recommended Posts

Παρακαλω αν μπορει καποιος να μου απαντησει (γιατι δεν μπορεσα δυστυχως να βρω αντιστοιχο θεμα) για τις απαιτουμενες μελετες, κυριως Η/Μ για ανεγερση αποθηκης 20τ.μ.

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

κι εγω αυτη την εντυπωση ειχα..

 

σε περιπτωση αποθηκης ανω των 50τ.μ. απαιτειται το πακετο Η/Μ μελετων και ΚΕΝΑΚ?

 

γνωριζει κανεις?

 

ευχαριστω για την απαντηση

Link to comment
Share on other sites

Οι αποθηκές εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής μελέτης ενεργειακής απόδοσης εκτός και αν υπάρχουν γραφεία π.χ. άνω των 50 τ.μ. οπότε κάνεις κενακ μόνο για τα γραφεία. Ωστόσο το πακέτο Η/Μ γίνεται κανονικά τουλάχιστον σε περίπτωση που μου έτυχε για αποθήκη 800 τ.μ. με γραφεία κάτω των 50 τ.μ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Christo

Σε πολλές πολεοδομίες ζητάνε να συμπεριλάβεις μέσα στην αποθήκη και την δημιουργία WC και προθ/μου με ελαχ διαστ 1,2*1,0μ το καθένα (σε κάποια διάταξη κάπου αναφέρεται) χωρίς όμως να υποχρεούσαι να κάνεις και Υδρ-Αποχ

μελέτη ΚΕΝΑΚ δεν συντάσσεις σίγουρα

Υδρ-Αποχ χρειάζεσαι για πάνω από 800μ3 ή αν είναι 2/οροφη

Η/Μ θα σε ζητήσουν για πάνω από 1300μ3 και 300μ2 Σ.Δ ή >300μ2 Σ.Δ και όροφοι >3

« Άρθρο 25

Υποχρέωση υποβολής Μελετών Υδραυλικών και

Ηλεκτρομηχανικών Εγκαταστάσεων

1. Σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση νέου ή προσθήκη κατ’ επέκταση ή καθ’ ύψος υφισταμένου κτιρίου, συνολικού όγκου μεγαλυτέρου των οκτακοσίων κυβικών μέτρων (800 κ.μ.), η ανεξάρτητα του όγκου σε περίπτωση κτιρίου με περισσότερους από ένα (1) ορόφους, απαιτείται η υποβολή μελέτης των υδραυλικών εγκαταστάσεων, που προβλέπονται για την λειτουργικότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών.

2. Σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση οικοδομικής αδείας, για την ανέγερση νέου ή προσθήκης κατ’ επέκταση ή καθ’ ύψος υφισταμένου κτιρίου, συνολικού Σ.Δ. μεγαλύτερου των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300τ.μ.) και συνολικού όγκου μεγαλυτέρου των 1.300 κυβικών μέτρων και ανεξάρτητα του όγκου σε περίπτωση κτιρίου με περισσότερους από τρεις (3) ορόφους, απαιτείται η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών.

«3. Για τα κτίρια που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 3661/08 (ΦΕΚ Α΄ 89), όπως εκάστοτε ισχύει, απαιτείται η υποβολή και όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο και είναι απαραίτητες για την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής απόδοσής του, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών»

Η παρ 3 προστέθηκε με την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ. 49731 ΦΕΚ 498/2010 και ισχύει από 15 Νοεμβρίου 2010

4. Στον συνολικό όγκο του κτιρίου δεν προστίθεται ο όγκος των υπογείων χώρων. Προσμετράται όμως ολόκληρος ο όγκος του ελευθέρου χώρου pilotis καθώς και των ημιυπαιθρίων χώρων του κτιρίου.

5. Για τις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων ή για τμήματα κτιρίων με ειδική χρήση απαιτείται η υποβολή και κάθε άλλης μελέτης η οποία επιβάλλεται από τις ειδικές διατάξεις που διέπουν την ειδική χρήση, καθώς και η σχετική δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών».

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

WC πρεπει να κανει καποιος σε αποθηκη, τουλαχιστον στα σχεδια, γιατι αν θελει να τη χρησιμοποιησει (ή νοικιάσει) επαγγελματικα, π.χ. εμπορικη αποθηκη, χρειαζεται WC απο την διευθυνση υγειας.

 

μου ετυχε περιπτωση προσφατα που καποιος εφτιαξε επιχειρηση σε αποθηκη που στα σχεδια δεν ειχε WC και δε μπορεσε να παρει αδεια λειτουργιας.

Link to comment
Share on other sites

christo, για να το λες έτσι θα είναι, αλλά μου φαίνεται περίεργο γιατί αν ήθελε να κάνει επιχείρηση σε αποθήκη υποθέτω πως θα έπρεπε να κάνει αλλαγή χρήσης (αν δεν χρησιμοποιούσε την αποθήκη σαν αποθήκη αλλά σαν άλλου είδους δραστηριότητα) και με μια διαρρύθμιση θα έκανε και ένα wc.(θα μπορούσε ίσως και με μικρής κλίμακας διαρρυθμίσεις)

Link to comment
Share on other sites

ναι ακριβως αυτο εγινε, αλλα οι ανθρωποι που ειχαν νοικιασει ηδη τον χωρο περιμεναν και περιμενουν 8-9 μηνες για να τελειωσει η διαδικαδια.

 

ακομα και απο την διευθυνση υγειας υπαρχει καθυστερηση καθως δεν βγαζουν κινησεις (η επιχειρηση ειναι εκτος πολης).

 

αρα σκεψου καθυστερησεις απο πολεοδομια + πυρασφαλεια + δημο + διευθυνση υγειας + απροβλεπτα...πολλη καθυστερηση ρε παιδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τοπογραφικό Διάγραμμα - Δ/Κ - Αρχιτεκτονικά - στατικά - Πυρασφάλεια - Θερμομόνωση ... αυτά .... νομίζω ....

Άρα, σύμφωνα με αυτά που είπε ο Κάνα, δεν χρειάζεται θερμομόνωση...

Άρα, μόνον Αρχιτεκτονικά, στατικά, παθητική πυροπροστασία, μελέτες + επιβλέψεις.

Κάνα, περιβάλλων χώρος χρειάζεται;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συναδελφοι Ερωτηση.

Εχω ενα οικοπεδο αρτιο οικοδομισιμο σε οικισμο προ του 1923. Ειναι κενο. Δεν εχει καποια κατασκευη μεσα. Ο ιδιοκτητης θελει να βγαλει αδεια για μια αποθηκη για προσωπικη χρηση (η τρεις Θεσεις γκαραζ κλειστο). Δηλαδη θα μετρηθουν στην καλυψη καθως και στην δομηση τα εμβαδα.

Το προβλημα μου ειναι οτι στην Πολεοδομια Πειραια που πηγα ο μηχανικος εφαρμογης μου ειπε οτι δεν μπορω να βγαλω αδεια για Β.Χ. χωρις να υπαρχει κατοικια στο οικοπεδο. Δηλαδη για να βγαλω αδεια αποθηκης (οχι αγροτικης) 100 μ2 πρεπει να φτιαξω και καμια μεζονετα πρωτα?

Παρακαλω για την βοηθεια σας .Προσωπικα πιστευω οτι μπορει να εκδοθει αδεια. Υπαρχει κατι αντιστοιχο στην Νομοθεσια - ΓΟΚ που να μπορεσω να πατησω?

Ευχαριστω πολυ

Καλη Αναστση και καλο Πασχα σε ολους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.