Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευρωπαϊκή συζήτηση για Ευρωκώδικες μεταλλικών κατασκευών


 

Recommended Posts

Έχετε ακούσει γι' αυτό;

 

Πήγα προχθές σε μια παρουσίαση που έκαναν ο Ερμόπουλος με τον Σταματόπουλο στο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ.

 

Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Ελλάδα έχουν αναλάβει να μελετήσουν με τον Ευρωκώδικα και τα εθνικά κάθε χώρας προσαρτήματα ένα υπαρκτό μεταλλικό κτήριο στο Σέφλιντ της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα πενταόροφο μεταλλικό κτήριο διατμητικού τύπου (νομίζω είναι ερευνητικό κέντρο).

 

Το project ολοκληρώνεται 30 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο internet και θα είναι προσβάσιμα ελεύθερα από όλους.

 

Θα γίνει σύγκριση των εθνικών προσαρτημάτων, των διαφορών που προκύπτουν στη διαστασιολόγηση, και θα δίνονται και κάποια πρότυπα δομής και παρουσίασης μιας μελέτης για την κάθε χώρα μαζί με διάφορα χρήσιμα εργαλεία.

Επίσης νομίζω δίνονται και κάποιες γενικές πληροφορίες για το πώς ολοκληρώνεται ένα έργο (διαδικασία, αρμοδιότητες κλπ) σε κάθε χώρα.

 

Το site είναι http://www.n-aktive.co.uk (ελεύθερη πρόσβαση μετά τις 30/9)

 

Α! Μας ανέφεραν με την ευκαιρία και το επίσης ενδιαφέρον http://www.access-steel.com

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα προχθές την ανακοίνωση στο προηγούμενο ΕΔ του ΤΕΕ αλλά είχε περάσει ήδη η προθεσμία για υποβολή ενδιαφέροντος. Νομίζω ότι μπορούσαν να το παρακουλουθήσουν 20 άτομα. Αλλ εφόσον θα είναι ελεύθερο στις 30/9 είναι ενδιαφέρον. Anka μήπως να το βάζαμε στις ανακοινώσεις του ημερολογίου με τα "γεγονότα"?

Link to comment
Share on other sites

Καλό φαίνεται το http://www.n-aktive.co.uk/, έκανα ήδη registration.

Τι μου θυμισες...στο Sheffield έκανα το MSc μου.

 

Mε την ευκαιρία προσθέτω το site http://www.steelbiz.org/ ειδικά για μεταλλικές κατασκεύες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μου εστάλη το παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται:

 

Ευρωκώδικες Μεταλλικών Κατασκευών – δοκιμή βασισμένη στο διαδίκτυο 28 – 30 Ιουλίου

 

"Συνάδελφε

 

Κατά τα τελευταία 2 χρόνια μία διευρωπαϊκή ομάδα συγκεντρώνει υλικό για να βοηθήσει τους μηχανικούς δομικών έργων να εκπονήσουν μελέτες σύμφωνα με τους Ευρωκώδικες που σχετίζονται με τις Μεταλλικές Κατασκευές.

 

Κάνουμε μία διευρωπαϊκή δοκιμή που βασίζεται στο διαδίκτυο στις 28, 29 και 30 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι πολλοί μηχανικοί θα δουν το υλικό αυτές τις ημερομηνίες, θα πάρουν μέρος στη συζήτηση και θα μας ανατροφοδοτήσουν.

 

Το υλικό περιλαμβάνει πλήρη περιπτωσιολογική μελέτη ολοκληρωμένου κτιρίου, συγκρίσεις εθνικού παραρτήματος και εξήγηση της μελέτης και της διαδικασίας συμβάσεων σε πολλές χώρες. Μεγάλο μέρος του υλικού διατίθεται σε αρκετές γλώσσες.

 

Δημιουργήσαμε επίσης μία διαδικασία που θα οδηγήσει τους μελετητές σε ολοκληρωμένη μελέτη, παρέχοντας συνδέσμους σε σχετικές βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Access Steel. Ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας του μελετητή, μπορεί να μπεί στην διαδικασία αυτή σε διάφορα στάδια.

 

Οι πληροφορίες θα παραμείνουν στο διαδίκτυο μετά τις 30 Ιουλίου αλλά για τις 3 ημέρες 28, 29, 30 Ιουλίου, οι συγγραφείς θα πάρουν μέρος στη συζήτηση και ελπίζουμε να γίνουν καλές Ευρωπαϊκές συζητήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο επισυναπτόμενο poster και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.n-aktive.co.uk.

Σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα κατά τις προαναφερθείσες ημέρες, να δείτε το υλικό και να συμμετέχετε στην διευρωπαϊκή συζήτηση για τους Ευρωκώδικες Μεταλλικών Κατασκευών.

 

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

 

Τμήμα Επιστημονικού και Αναπτυξιακού Έργου ΤΕΕ"

Link to comment
Share on other sites

Το είδε και γράφτηκε κιόλας. Υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο βάσει των αρχών της κοινοκτημοσύνης πρέπει, και θα γίνει, κτήμα του forum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.